Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Εξεταστική Covid: «Δυστοπικός εφιάλτης» η δουλειά στη Ντάουνινγκ Στριτ

H εξεταστική για την Covid-19 συνεχίζεται με την πρώην ανώτερη δημόσια υπάλληλο της Ντάουνινγκ Στριτ, Έλεν ΜακΝαμάρα, η οποία περιέγραψε μια «απίστευτα κακαποιητική» στάση μέσα στο Νο 10 στα πρώτα στάδια της πανδημίας.

Δεν υπήρξε ποτέ μία μέρα που να ακολουθούνταν πλήρως οι κανόνες του Covid-19 στο Νο10, είπε η πρώην επικεφαλής ηθικής του Ουάιτχολ (κεντρική κυβέρνηση).

Η Έλεν ΜακΝαμάρα, η οποία επέβλεπε την ομάδα εντιμότητας και ηθικής του Υπουργικού Συμβουλίου, είπε ότι «εκατοντάδες» αξιωματούχοι και υπουργοί πιθανώς παραβίασαν τους κανόνες. Εξέφρασε «βαθιά λύπη» για τη συμμετοχή της σε ένα παράνομο πάρτι στο οποίο φέρεται να πήρε μια μηχανή καραόκε.

Η πρώην επικεφαλής κανόνων ηθικής του υπουργικού συμβουλίου, είπε στην επιτροπή ότι ήθελε να επιτρέψει στο προσωπικό να περνούν χρόνο μαζί για να τους εμποδίσει να «σπάσουν». Η κ. ΜακΝαμάρα αποδέχτηκε ότι δεν δικαιολογεί τη «λανθασμένη κρίση» της να επιτρέπει την παραβίαση κανόνων σε μία, όπως περιγράφεται, τοξική κουλτούρα της Ντάουνινγκ Στριτ.

Η ΜακΝαμάρα χαρακτήρισε τον Μπόρις Τζόνσον «σίγουρο και φαλλοκρατικό», ενώ υπήρχε μια «ντε φάκτο υπόθεση ότι θα ήμασταν μια χαρά χωρίς κανέναν δισταγμό ή αμφισβήτηση» αντίθετα με ότι συνήθως συνέβαινε στην κυβέρνηση.

Ωστόσο, όπως η ίδια το έθεσε, η χώρα ήταν «απολύτως στριμωγμένη» καθώς η πανδημία εκτυλίχθηκε χωρίς σχέδιο.

Η ΜακΝαμάρα πρόσθεσε ότι η δουλειά στο Νο 10 ήταν σαν ένας «δυστοπικός εφιάλτης» όταν ο Μπόρις Τζόνσον παραλίγο να πεθάνει από τον ιό, ενώ υπήρχε ένα «επίπεδο άγνοιας» στη Ντάουνιγκ Στριτ για το πώς λειτουργεί το NHS κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Η πρώην αναπληρώτρια γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου είπε επιπλέον ότι υπήρχε ένα «ενδημικό» πρόβλημα στην καρδιά της κυβέρνησης σχετικά με το πώς θα λειτουργούσαν πρακτικά οι αποφάσεις.

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Την απόφαση για διοργάνωση κινητοποίησης την Τρίτη 30 Απριλίου στη 1μμ ανακοίνωσε η ομάδα πρωτοβουλίας γονέων και πασχόντων Μεσογειακής Αναιμίας Παίδων «Αγία Σοφία», στο...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εντείνουν την προεκλογική τους δραστηριότητα οι αρχηγοί των υπόλοιπων κομμάτων της αντιπολίτευσης. Την αναγέννηση του ΕΣΥ έθεσε ως προτεραιότητα ο Νίκος Ανδρουλάκης, κατά την...

LIFESTYLE

“Δεν μπορείς να βαφτίζεις ένα παιδί επειδή έχεις κάνει μία αμαρτία και το κάνεις για εσένα για να ξεπλύνεις την αμαρτία σου και μετά...

ΥΓΕΙΑ

Οι επιζώντες του καρκίνου του μαστού διατρέχουν σημαντικό κίνδυνο να εμφανίσουν και δεύτερο καρκίνο, σύμφωνα με νέα βρετανική μελέτη. Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο...