Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Ιαπωνία: «Πιστολέρο» ετών 86, κράτησε ομήρους σε ταχυδρομείο ενώ νωρίτερα πυροβόλησε μέσα σε νοσοκομείο

Για πολλά φαίνεται ότι ήταν παραπονούμενος ο συνταξιούχος Τσουνέο Σουζούκι, 86 ετών ο οποίος χθες, Τρίτη, κράτησε ομήρους σε ταχυδρομείο, ενώ νωρίτερα φέρεται να είχε ανοίξει πυρ μέσα σε νοσοκομείο.

Η αστυνομία της Ιαπωνίας αναζητεί σήμερα τα κίνητρα του υπέργηρου “πιστολέρο” καθώς συνελήφθη χθες στην πόλη Γουαράμπι, προάστιο του Τόκιο, όπου κράτησε επί πολλές ώρες ομήρους δύο γυναίκες. Οι δύο όμηροι κατάφεραν να βγουν σώες και ασφαλείς από το ταχυδρομείο πριν από την επέμβαση της αστυνομίας.

Ο συνταξιούχος είχε παράπονα εναντίον του συγκεκριμένου καταστήματος του ταχυδρομείου, αλλά και εναντίον ενός γιατρού σε κοντινό νοσοκομείο. Ο Σουζούκι αναγνωρίστηκε ως ο δράστης και ενός περιστατικού με πυροβολισμούς στο νοσοκομείο αυτό, νωρίτερα χθες, που είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν δύο άνθρωποι.

Στο ταχυδρομείο, ο 86χρονος «δήλωσε στους αστυνομικούς ότι ήθελε να δει ένα συγκεκριμένο πρόσωπο», επεσήμανε εκπρόσωπος της αστυνομίας.

October 31, 2023. (Photo by Philip FONG / AFP)

Σύμφωνα με πολλά μέσα ενημέρωσης ο δράστης έφερε ένα πυροβόλο όπλο το οποίο είχε δέσει με ένα σκοινί γύρω από τον λαιμό του, δύο μαχαίρια, ένα δοχείο χωρητικότητας 18 λίτρων και δύο μπουκάλια που περιείχαν κάποιο υγρό. προηγουμένως είχε βάλει φωτιά στο διαμέρισμα του.

Οι γείτονες του Σουζούκι, που ζούσε μόνος, δήλωσαν ότι ήταν ένας αξιαγάπητος άνθρωπος. «Δεν είχα δει ποτέ όπλο ή κάτι επικίνδυνο» στο σπίτι του, είπε ένας φίλος του, τον οποίο επικαλέστηκε η εφημερίδα Asahi.

Στην Ιαπωνία περισσότεροι από ένας στους δέκα ανθρώπους είναι ηλικίας 80 ετών και άνω, ενώ πολλοί από αυτούς ζουν μόνοι τους, χωρίς να έχουν επαφές με τους συγγενείς τους.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΟΣΤΡΙΑ η ποιητική συλλογή του λογοτέχνη ,κριτικού λογοτεχνίας και τέχνης Λεόντιου Πετμεζά «Συστοιχίες της αυριανής εξορίας» με πρόλογο και εικονογράφηση...

ΔΙΕΘΝΗ

Ο Ρεπουμπλικάνος Ντόναλντ Τραμπ αρνήθηκε να δεσμευτεί ρητά ότι θα αναγνωρίσει το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου, στις οποίες θα βρεθεί ξανά αντιμέτωπος...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σειρά από σημαντικές διμερείς συναντήσεις πραγματοποίησε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών,  Κωστής Χατζηδάκης, στο πλαίσιο της Υπουργικής Διάσκεψης του ΟΟΣΑ που διεξήχθη στο...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε μία κίνηση υψηλού συμβολισμού ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας συνοδευόμενος από τους Αρχηγούς ΓΕΕΘΑ & ΓΕΣ, επισκέφθηκε νησίδες και νησιά του Αν....