Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Βασανίζουν πόλη της Νέας Ζηλανδίας με διαπασών τραγούδια της Σελίν Ντιόν στα μεγάφωνα των οχημάτων τους κάθε βράδυ

Οδηγοί αυτοκινήτων οπλισμένοι με μια λίστα αναπαραγωγής τραγουδιών της Σελίν Ντιόν ταλαιπωρούν επί μήνες τους κατοίκους μιας μικρής πόλης της Νέας Ζηλανδίας με δυνατές, νυχτερινές «μάχες με σειρήνες».

Οι μελωδίες της αγαπημένης Καναδέζας τραγουδίστριας χάνουν τη γοητεία τους όταν ηχούν σε μεγάλη ένταση μέχρι τις 2 τα ξημερώματα, λένε οι άυπνοι κάτοικοι της Porirua, βόρεια του Wellington, όπου κατοικούν 60.000 άνθρωποι.

«Είναι πονοκέφαλος», δήλωσε την Πέμπτη στο AFP η δήμαρχος της Porirua, Ανίτα Μπέικερ.

Μάχες με σειρήνες έχουν ξεσπάσει σε μέρη της Νέας Ζηλανδίας εδώ και τουλάχιστον επτά χρόνια.

Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης έχουν αναφερθεί σε διαγωνιζόμενους, συχνά ανθρώπους με οικογενειακούς δεσμούς με τα νησιωτικά έθνη του Ειρηνικού, που χρησιμοποιούν μεγάλα ηχεία τύπου σειρήνας σε αυτοκίνητα, ακόμη και σε ποδήλατα, για να πνίξουν ο ένας τον άλλον με τα ισχυρά συστήματά τους.

«Αγαπούν τη Σελίν Ντιόν», δήλωσε η δήμαρχος.

«Τους αρέσει οποιοσδήποτε με μεγάλο ύψος και σπουδαίο τόνο στη φωνή του», είπε.

Στην Porirua, ο κόσμος έχει βαρεθεί να ακούει τις δυναμικές μπαλάντες, όπως το “My Heart Will Go On” και το “It’s All Coming Back To Me Now”.

Οι διαγωνισμοί ξεκινούν ήδη από τις 7 το απόγευμα και μπορούν να συνεχιστούν μέχρι και τις 2 τα ξημερώματα, δήλωσε ο δήμαρχος.

«Πρόκειται για πολύ δυνατή μουσική. Παίζουν μόνο το ένα τέταρτο του τραγουδιού, οπότε είναι σαν να έχεις ένα πικάπ και να βγαίνει στριγγλίζοντας».

Τα ανταγωνιστικά αυτοκίνητα παρκάρουν με τις μηχανές τους αναμμένες, βγάζοντας μουσική πριν μετακινηθούν για να αποφύγουν την αστυνομία, δήλωσε η Μπέικερ.

«Δεν κοιμάμαι καθόλου»

«Συμβαίνει στο κέντρο της πόλης μας, το οποίο είναι σαν λεκάνη, οπότε ο θόρυβος απλώνεται σαν τύμπανο σε όλα τα προάστια», είπε.

«Ο κόσμος δεν κοιμάται καθόλου, γιατί αυτό γίνεται όλες τις ώρες».

Σχεδόν 300 δυσαρεστημένοι κάτοικοι έχουν υπογράψει μέχρι στιγμής μια αίτηση στον ιστότοπο change.org, απαιτώντας από το δημοτικό συμβούλιο της Porirua να βάλει ένα τέλος σε αυτό.

«Έρχεται ένα ψήφισμα προς το μέρος μου, αλλά έχω ήδη λάβει πολλά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και παράπονα», δήλωσε η Μπέικερ.

Μια κάτοικος, η Ντιάνα Πάρις, έγραψε στην αίτηση ότι «βαρέθηκε» τον σαματά.

«Αν και απολαμβάνω τη Σελίν Ντιόν στην άνεση του σαλονιού μου και στην ένταση του ήχου μου, δεν απολαμβάνω να ακούω αποσπάσματα της που σταματούν και ξεκινούν ανά πάσα στιγμή μεταξύ 7 μ.μ. και 2 π.μ.», είπε.

Η Μπέικερ δήλωσε ότι οι νυχτερινές μουσικές συνεδρίες ξεκίνησαν τον Νοέμβριο του 2022 κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ράγκμπι Λιγκ, όταν οι ντόπιοι οπαδοί γιόρταζαν την πορεία της Σαμόα στον τελικό.

«Είχαμε μια παρέλαση εδώ κάτω και απλά συνεχίστηκαν. Το καλοκαίρι αρχίζει και επιστρέφουν».

Δεν υπάρχουν καθορισμένες νύχτες κατά τις οποίες θα ξεκινήσει η μουσική με τα υψηλά ντεσιμπέλ, είπε. «Είναι απολύτως τυχαίο πλέον και μπορεί να είναι οποιαδήποτε μέρα της εβδομάδας».

Η Μπέικερ παρακολούθησε αρκετές οργανωμένες μάχες με σειρήνες.

«Καταλαβαίνω γιατί τους αρέσουν, είναι λίγο διασκεδαστικές. Υπήρχαν οικογένειες που παρακολουθούσαν και τελείωνε στις 10 το βράδυ, όχι στη μία ή στις δύο το πρωί που οι άνθρωποι πρέπει να κοιμηθούν».

Η δήμαρχος δήλωσε ότι θα συναντηθεί με την αστυνομία για να βρεθεί λύση.

«Δεν θέλουμε οι άνθρωποι να φεύγουν από την πόλη λόγω του θορύβου. Αυτό είναι απαράδεκτο», δήλωσε.

Πηγή: AFP

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Πλέον ο Ολυμπιακός καλείται σε δύο μέρες (2/5, 19:45), να ισοφαρίσει τη σειρά και στη συνέχεια να πάει στη Βαρκελώνη να παλέψει για την...

ΕΛΛΑΔΑ

Τη διερεύνηση του ενδεχομένου να μπορεί να ασκηθεί αυτεπάγγελτη έφεση ως προς 15 κατηγορούμενους που αθωωθήκαν για το Μάτι, ζητεί με σημερινή παραγγελία της...

ΕΛΛΑΔΑ

Την αντίθεσή της στη θεσμοθέτηση των BONUS στο Δημόσιο, εκφράζει η ΑΔΕΔΥ και παράλληλα υπενθυμίζει τις αυριανές συγκεντρώσεις για την Εργατική Πρωτομαγιά, καλώντας σε...

LIFESTYLE

Η Κατερίνα Γκαγκάκη μίλησε στο «Happy Day» για την πρεμιέρα του «TV Queen» και τα αρνητικά σχόλια, με την ίδια να αναφέρει μεταξύ άλλων...