Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

CNN: Χαμάς και ισραηλινός στρατός συγκρούστηκαν μέσα στη Λωρίδα της Γάζας

Το αμερικανικό δίκτυο CNN επικαλούμενο τον ισραηλινό στρατό αλλά και τη Χαμάς, μετέδωσε ότι υπήρξε αψιμαχία εντός της Γάζας, ενώ πληροφορίες από το Reuters αναφέρουν έναν Ισραηλινό στρατιώτη νεκρό, και τρεις τραυματίες, από επίθεση της Χαμάς με αντιαρματικό πύραυλο στα σύνορα με τη Γάζα.

«Πυρά δέχτηκαν δυνάμεις του Ισραηλινού Στρατού που δρούσαν δυτικά του φράχτη ασφαλείας της Λωρίδας της Γάζας, στην περιοχή Κισουφίμ», ανέφεραν ισραηλινές στρατιωτικές πηγές .«Ένα τανκ του Ισραηλινού Στρατού χτύπησε τον πυρήνα των τρομοκρατών που πυροβόλησε κατά των στρατιωτών», πρόσθεσε ο Ισραηλινός στρατός.

Η Χαμάς υποστήριξε πως κατέστρεψε δύο ισραηλινές στρατιωτικές μπουλντόζες και ένα τανκ σε ενέδρα, αναγκάζοντας τα ισραηλινά στρατεύματα να υποχωρήσουν στο Ισραήλ χωρίς τα οχήματά τους.

«Οι στρατιώτες που έπεσαν στην ενέδρα του Χαν Γιουνίς άφησαν τα οχήματά τους και τράπηκαν σε φυγή ανατολικά του φράχτη πεζοί», ανέφεραν οι Ταξιαρχίες Αλ-Κασάμ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Το IDF επιβεβαίωσε τηλεφωνικά στο CNN ότι τα στρατεύματά του επιχειρούσαν εντός της Γάζας κατά τη διάρκεια του επεισοδίου. Δεν είναι η πρώτη φορά που ο ισραηλινός στρατός λέει ότι επιχειρεί εντός της Γάζας μετά την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου. Στις 13 Οκτωβρίου, ο ισραηλινός στρατός είπε ότι πραγματοποίησε επιδρομές εντός της Γάζας τις προηγούμενες 24 ώρες, αλλά δεν ανέφερε συγκρούσεις.

Στην επίσημη ιστοσελίδα του ισραηλινού στρατού αναρτήθηκε βίντεο με δραματικές εικόνες από τις δύο εβδομάδες που ακολούθησαν την εισβολή της Χαμάς και με μήνυμα ότι «ο στόχος είναι ένας, η άμυνα του Ισραήλ».

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εντείνουν την προεκλογική τους δραστηριότητα οι αρχηγοί των υπόλοιπων κομμάτων της αντιπολίτευσης. Την αναγέννηση του ΕΣΥ έθεσε ως προτεραιότητα ο Νίκος Ανδρουλάκης, κατά την...

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Μεταξύ των πλεονεκτημάτων των νόμων που επεκτείνουν την απαγόρευση του καπνίσματος σε εσωτερικούς ή πολυσύχναστους εξωτερικούς χώρους, είναι η διατήρηση μιας υγιούς καρδιάς, γράφει...

ΥΓΕΙΑ

Οι επιζώντες του καρκίνου του μαστού διατρέχουν σημαντικό κίνδυνο να εμφανίσουν και δεύτερο καρκίνο, σύμφωνα με νέα βρετανική μελέτη. Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο...

LIFESTYLE

“Σε καμία περίπτωση δεν ήθελα ούτε να φανεί η Ελλάδα πιο άσχημη ούτε πιο κάτι από αυτό που είναι” εξηγεί η Μαρίνα Σάττι. Στον...