Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Β. Πούτιν: Ζήτησε συνεχείς εναέριες περιπολίες στον χώρο της Μ. Θάλασσας με εξοπλισμό υπερηχητικών πυραύλων για τα ΜiG-31

Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ανακοίνωσε, στις 18/10, ότι ζήτησε από τις Αεροδιαστημικές Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας να ξεκινήσουν συνεχείς περιπολίες στον εναέριο χώρο πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα με αεροσκάφη εξοπλισμένα με υπερηχητικούς πυραύλους Kinzhal.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην οποία παρουσίασε τα αποτελέσματα της επίσκεψής του στην Κίνα, ο Πούτιν εξήγησε ότι “αυτό δεν είναι απειλή” αλλά απλή ενημέρωση και σημείωσε:

«Μετά από αίτημα μου, οι Αεροδιαστημικές Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας θα αρχίσουν να διεξάγουν μόνιμες περιπολίες στην ουδέτερη ζώνη του εναέριου χώρου που βρίσκεται πάνω από τα ύδατα της Μαύρης Θάλασσας. Θα πραγματοποιηθούν με τα αεροσκάφη μας MiG-31 οπλισμένα με υπερηχητικούς πυραύλους Kinzhal», δήλωσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν σύμφωνα με τα πρακτορεία ειδήσεων Interfax και Tass.

Ο Ρώσος πρόεδρος ανακοίνωσε αυτή την απόφαση μετά την αξιολόγηση των ενεργειών των ΗΠΑ στην Ουκρανία, σημειώνοντας ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες εμπλέκονται όλο και περισσότερο στη σύγκρουση.

«Επιπλέον, όλα αυτά συμβαίνουν στο πλαίσιο της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή. Για να ζεστάνουν την ατμόσφαιρα, οι ΗΠΑ αποφάσισαν να μετακινήσουν δύο αεροπλανοφόρα και τις ναυτικές τους ομάδες στη Μεσόγειο Θάλασσα», κατέληξε ο αρχηγός του ρωσικού κράτους.

Πιθανώς η απόφαση της ρωσικής πλευράς να φέρει τα μαχητικά-αναχαιτιστικά MiG-31K εξοπλισμένα με υπερηχητικούς πυραύλους Kinzhal στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας σε μόνιμη βάση ελήφθη μετά τη μυστική παράδοση των πυραύλων ATACMS από τις ΗΠΑ στα ουκρανικά στρατεύματα.

Μόλις πριν από 24 ώρες, οι πρώτοι πύραυλοι αυτού του τύπου χρησιμοποιήθηκαν από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας εναντίον ρωσικών στόχων στο Λουχάνσκ και το Ζαπορόζιε.

Η μεταφορά των πιο σύγχρονων ρωσικών πυραύλων στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας σίγουρα θα συμβάλει στην πρόσθετη ένταση της κατάστασης στην περιοχή, με συνέπειες μεταξύ άλλων για τη Ρουμανία, η οποία θα πρέπει να εντείνει την επαγρύπνηση της στην παράκτια περιοχή και στην αποκλειστική οικονομική ζώνη.

Δεν αποκλείεται τα ρωσικά αεροπλάνα στη Μαύρη Θάλασσα να προκαλέσουν νέα επεισόδια ασφαλείας, τα οποία θα μπορούσαν να συμβάλουν στην κλιμάκωση της κατάστασης σε αυτήν την περιοχή, η οποία ήδη βρίσκεται σε συνεχή κατάσταση αβεβαιότητας, λόγω των ενεργειών των ρωσικών στρατευμάτων στην Ουκρανία , τα οποία έχουν απωθηθεί στα σύνορα με τη Ρουμανία.

Πηγή: defenseromania.ro

Μετάφραση: Μιχαέλα Λαμπρινίδου

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Πλέον ο Ολυμπιακός καλείται σε δύο μέρες (2/5, 19:45), να ισοφαρίσει τη σειρά και στη συνέχεια να πάει στη Βαρκελώνη να παλέψει για την...

LIFESTYLE

Η Κατερίνα Γκαγκάκη μίλησε στο «Happy Day» για την πρεμιέρα του «TV Queen» και τα αρνητικά σχόλια, με την ίδια να αναφέρει μεταξύ άλλων...

ΕΛΛΑΔΑ

Την αντίθεσή της στη θεσμοθέτηση των BONUS στο Δημόσιο, εκφράζει η ΑΔΕΔΥ και παράλληλα υπενθυμίζει τις αυριανές συγκεντρώσεις για την Εργατική Πρωτομαγιά, καλώντας σε...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Ο περιφερόμενος υπόδικος έχει βρει μόνιμο στασίδι στα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ και διαδίδει ανενόχλητος τα ψεύδη του, πιστεύοντας ότι έτσι θα διασωθεί. Το νέο μύθευμα...