Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

New York Times: Το Ισραήλ καθυστέρησε τη χερσαία επίθεση στη Γάζα λόγω του καιρού

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις ανέβαλαν τη σχεδιαζόμενη χερσαία επιχείρηση στην ελεγχόμενη από τη Χαμάς Λωρίδα της Γάζας για αρκετές ημέρες λόγω των αντίξοων καιρικών συνθηκών, ανέφεραν αργά χθες, Σάββατο, το βράδυ οι New York Times.

Η χερσαία επίθεση υποτίθεται ότι θα άρχιζε αυτό το σαββατοκύριακο, όμως αναβλήθηκε, εν μέρει εξαιτίας του συννεφιασμένου ουρανού, ο οποίος θα δυσκόλευε τους ισραηλινούς πιλότους και χειριστές μη επανδρωμένων αεροσκαφών να παράσχουν αεροπορική κάλυψη στις χερσαίες δυνάμεις, ανέφερε η αμερικανική εφημερίδα επικαλούμενη τρεις υψηλόβαθμούς ισραηλινούς αξιωματικούς, τους οποίους δεν κατονομάζει.

Σύμφωνα με τους New York Times η αναμενόμενη στρατιωτική επιχείρηση μπορεί να εμπλέξει το Ισραήλ σε ένα πόλεμο μέσα σε πόλεις. Δεκάδες χιλιάδες μαχητές της Χαμάς πιστεύεται ότι είναι κρυμμένοι σε καταφύγια και σε εκατοντάδες χιλιόμετρα υπόγειων σηράγγων στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Ισραηλινοί στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες περιμένουν πως η Χαμάς θα προσπαθήσει να εμποδίσει την προώθηση των Ισραηλινών ανατινάζοντας σήραγγες καθώς θα πλησιάζουν οι χερσαίες δυνάμεις, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας.

Tο τελεσίγραφο του Ισραήλ προς τους αμάχους της Γάζας να εγκαταλείψουν την περιοχή προς νότο έληξε στις 4 το μεσημέρι του Σαββάτου (14.10.2023). Σύμφωνα με ισραηλινές πηγές δόθηκε παράταση τεσσάρων ωρών ενώ παράλληλα κυκλοφόρησε βίντεο μεε τίτλο «ο πόλεμος κατά της Χαμάς – Μία εβδομάδα σε ένα λεπτό» οι Ένοπλες Δυνάμεις του Ισραήλ (IDF),  με περιεχόμενο της θηριωδίες της Παλαιστινιακής εξτρεμιστικής οργάνωσης από την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου.

Ο αριθμός των νεκρών στη Γάζα ανέρχεται σε 2.329 Παλαιστίνιους νεκρούς και 9.714 τραυματίες , σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Γάζας. Περισσότεροι από 1.300 Ισραηλινοί έχουν σκοτωθεί, από τα πυρά της Χαμάς.

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εντείνουν την προεκλογική τους δραστηριότητα οι αρχηγοί των υπόλοιπων κομμάτων της αντιπολίτευσης. Την αναγέννηση του ΕΣΥ έθεσε ως προτεραιότητα ο Νίκος Ανδρουλάκης, κατά την...

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Τα ποσοστά κατανάλωσης αλκοόλ και ηλεκτρονικών τσιγάρων μεταξύ των παιδιών ηλικίας 11 με 15 ετών είναι «ανησυχητικά», σύμφωνα με έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας...

ΕΛΛΑΔΑ

Χειροπέδες σε έναν Λοχαγό του Στρατού για ενδοοικογενειακή βία σε βάρος της πρώην συζύγου του πέρασαν το μεσημέρι της Τετάρτης (24/4) αστυνομικοί στη Χαλκίδα....

ΔΙΕΘΝΗ

Πριγκίπισσα Βεατρίκη: Νεκρός βρέθηκε ο πρώην σύντροφος της πριγκίπισσας Βεατρίκης, εγγονής της εκλιπούσας Βασίλισσας Ελισάβετ σε ξενοδοχείο στο Μαϊάμι. Ο πρώην φίλος της πριγκίπισσας Βεατρίκης Πάολο...