Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Λωρίδα της Γάζας: Οι βομβαρδισμοί σκότωσαν 704 Παλαιστίνιους και 187.000 εκτοπίστηκαν – Για 1.000 νεκρούς Ισραηλινούς κάνουν λόγο τοπικά μέσα ενημέρωσης  

Ο αριθμός των νεκρών Παλαιστινίων, ως αποτέλεσμα των ισραηλινών βομβαρδισμών στη Λωρίδα της Γάζας, ανήλθε σε 704, ενώ ισραηλινά μέσα ενημέρωσης αποκάλυψαν ότι ο αριθμός των θανάτων ως αποτέλεσμα στρατιωτικών επιχειρήσεων που πραγματοποιήθηκαν από παλαιστινιακές ομάδες μετά την επίθεση της Χαμάς ανήλθε σε περίπου 1.000 Ισραηλινούς.

Το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας ανέφερε ότι ο αριθμός των θυμάτων από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς στη Λωρίδα της Γάζας και στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη ανήλθε στους 704 νεκρούς, και περίπου σε 3.900 τραυματίες.

Επιπλέον, ο αριθμός των εκτοπισμένων στη Λωρίδα της Γάζας από την αρχή της σύγκρουσης έχει αυξηθεί σε περισσότερους από 187.500 ανθρώπους, σύμφωνα με έκθεση που εκδόθηκε από το Γραφείο των Ηνωμένων Εθνών για τον Συντονισμό των Ανθρωπιστικών Υποθέσεων.

Η UNRWA φιλοξενεί περισσότερα από 137.000 άτομα σε σχολεία της UNRWA σε όλη την περιοχή.
Η έκθεση αναφέρει ότι οι ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές κατέστρεψαν 790 κατοικίες και προκάλεσαν σοβαρές ζημιές σε έως και 5.330 μονάδες στην περιοχή, η οποία έχει πληθυσμό 2,3 εκατομμυρίων κατοίκων.

Η OCHA είπε ότι οι ζημιές σε εγκαταστάσεις ύδρευσης, αποχέτευσης και υγιεινής στη Γάζα έχουν διαταράξει τη ζωή περισσότερων από 400.000 ανθρώπους.

Τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ολόκληρες γειτονιές στη Γάζα καταστράφηκαν, ενώ το ρεύμα, τα τρόφιμα, τα καύσιμα και το νερό αποκόπηκαν από τη Λωρίδα.

Στο Ισραήλ, τοπικά ισραηλινά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι περίπου 1.000 Ισραηλινοί σκοτώθηκαν και περίπου 2.600 τραυματίστηκαν ως αποτέλεσμα της επίθεσης που πραγματοποίησε η Χαμάς στο νότιο Ισραήλ.

Ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε τον θάνατο 38 επιπλέον στρατιωτών τις προηγούμενες ώρες σε συγκρούσεις με τη Χαμάς, ενώ επιβεβαίωσε και τη δολοφονία του υποδιοικητή της 300ης Ταξιαρχίας, Αντισυνταγματάρχη Alim Saad, κατά τη διάρκεια προηγούμενης επιδρομής σε ισραηλινό παρατηρητήριο κοντά τα σύνορα του Λίβανου, για τα οποία ανέλαβαν την ευθύνη Παλαιστίνιοι μαχητές του κινήματος Τζιχάντ στον Λίβανο.

Παλαιστινιακές πηγές ανέφεραν ότι περισσότεροι από 50 Παλαιστίνιοι μαχητές διείσδυσαν σε ισραηλινές πόλεις γύρω από τη Λωρίδα της Γάζας και συμμετείχαν σε βίαιες συγκρούσεις με τις ισραηλινές δυνάμεις.

Μετάφραση: Ουαλίντ Ελίας

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Την απόφαση για διοργάνωση κινητοποίησης την Τρίτη 30 Απριλίου στη 1μμ ανακοίνωσε η ομάδα πρωτοβουλίας γονέων και πασχόντων Μεσογειακής Αναιμίας Παίδων «Αγία Σοφία», στο...

ΕΛΛΑΔΑ

Ένας νεκρός και δύο τραυματίες είναι ο απολογισμός της φονικής συμπλοκής με πυροβολισμούς που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής 28 Απριλίου, έξω από γνωστό...

LIFESTYLE

“Δεν μπορείς να βαφτίζεις ένα παιδί επειδή έχεις κάνει μία αμαρτία και το κάνεις για εσένα για να ξεπλύνεις την αμαρτία σου και μετά...

ΔΙΕΘΝΗ

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν χαρακτήρισε «εξάχρονο παιδί» τον αντίπαλό του στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, τον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, στην ομιλία του...