Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία: Έκλεισαν επτά σχολεία λόγω κοριών

O υπουργός Παιδείας της Γαλλίας Γκάμπριελ Ατάλ, ανακοίνωσε ότι κλείνουν «αναγκαστικά» επτά σχολεία, όπου εντοπίστηκαν κοριοί, χωρίς να διευκρινίζεται σε ποιες περιοχές βρίσκονται. Συνολικά 17 εκπαιδευτικά ιδρύματα βρίσκονται σε «κόκκινη λίστα».

Νωρίτερα την Παρασκευή, είχε ανακοινωθεί ότι έκλεισαν πέντε σχολεία με συνολικά 1.500 μαθητές.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, οι αρχές ανακοίνωσαν ότι δύο σχολεία — ένα στη Μασσαλία και το άλλο στη Villefranche-sur-Saone έξω από τη Λυών στη νοτιοανατολική Γαλλία — είχαν κλείσει για καθαρισμό.

«Έχουμε σχεδόν 60.000 ιδρύματα και μιλάμε μόνο για μερικές δεκάδες, αλλά είναι αλήθεια ότι τα κρούσματα συσσωρεύονται».

Σύμφωνα με το γαλλικό υπουργείο Παιδείας, θα κυκλοφορήσει λίστα με «εγκεκριμένες και αναγνωρισμένες» εταιρείες «ώστε οι διευθυντές των σχολείων να μπορούν να επέμβουν πολύ γρήγορα».

Δημοτική βιβλιοθήκη στη βόρεια Γαλλία επαναλειτουργεί, αφού παρέμεινε κλειστή για αρκετές ημέρες λόγω των κοριών που εντοπίστηκαν σε δημόσιους χώρους ανάγνωσης.

Το ένα δέκατο των γαλλικών νοικοκυριών υπολογίζεται ότι αντιμετώπισε κρούσματα τα τελευταία χρόνια. Ωστόσο η απολύμναση για την απομακρυνση των παρασίτων συχνά χρειάζεται να επαναληφθεί, κάτι που δεν γίνεται λόγω του μεγάλου κόστους.

Σύμφωνα με το πρακτορείο AFP «τα έντομα που ρουφούν το αίμα έχουν εντοπιστεί στο μετρό του Παρισιού, σε τρένα υψηλής ταχύτητας και στο αεροδρόμιο Charles De Gaulle του Παρισιού.

Έρευνα της εταιρείας μεταφορών RATP του Παρισιού ολοκληρώθηκε χωρίς να εντοπιστούν κοριοί στις υπηρεσίες της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Ένας νεκρός και δύο τραυματίες είναι ο απολογισμός της φονικής συμπλοκής με πυροβολισμούς που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής 28 Απριλίου, έξω από γνωστό...

ΔΙΕΘΝΗ

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν χαρακτήρισε «εξάχρονο παιδί» τον αντίπαλό του στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, τον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, στην ομιλία του...

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της τελευταίας αγωνιστικής και στους τέσσερις ομίλους: 1ος όμιλος Θερμαϊκός Θέρμης – Μέγας Αλέξανδρος Αγίας Μαρίνας 4-0 ΑΟ Χανιώτης – Ορέστης...

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ο Τζο Ράγκλαντ ήταν εντυπωσιακός με 24 πόντους, ενώ είχε βοήθειες από τους Κένι Ουίλιαμς (18π.) και Νέιτ Ρένφρο (12π.). όμως δεν έφταναν για...