Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Bild: Η Γερμανία δεν προτίθεται να στείλει πυραύλους Taurus στην Ουκρανία

Δεν δρομολογεί η Γερμανία -προς ώρας- να εφοδιάσει την Ουκρανία με πυραύλους Taurus, επειδή δεν είναι συγκρίσιμοι με τους πυραύλους που της παρέχουν η Γαλλία και η Βρετανία, αναφέρεται σε σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Bild.

Ακόμη, το Βερολίνο ανησυχεί ότι οι πύραυλοι θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για να πληγεί η Γέφυρα του Κερτς που συνδέει τη Ρωσία με την Κριμαία, την ουκρανική χερσόνησο που προσαρτήθηκε από τη Μόσχα το 2014.

Σημειώνεται ότι το Κίεβο ζητά εδώ και καιρό από το Βερολίνο αυτούς τους πυραύλους, που θα έδιναν στην Ουκρανία τη δυνατότητα να πλήξει στόχους σε μεγαλύτερο βάθος εντός των κατεχομένων από τη Ρωσία εδαφών.

Η Γερμανία έχει απαντήσει επανειλημμένα ότι όσον αφορά τις παραδόσεις οπλικών συστημάτων θα ενεργήσει σε συνεννόηση με τις ΗΠΑ.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, την περασμένη εβδομάδα ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς είπε στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων του κοινοβουλίου ότι οι πύραυλοι Taurus δεν είναι εφάμιλλοι των γαλλικών SCALP ή των βρετανικών Storm Shadow καθώς οι χώρες αυτές δίνουν γεωχωρικά δεδομένα για τους στόχους απευθείας οι ίδιες.

Εκπρόσωπος της καγκελαρίας είπε ότι δεν υπάρχει κάτι νεώτερο όσον αφορά το θέμα των πυραύλων Taurus.

Η Bild, γράφει ακόμη ότι Βρετανοί κυβερνητικοί αξιωματούχοι προσπάθησαν να πείσουν τη Γερμανία να στείλει τέτοιους πυραύλους στην Ουκρανία.

Είχε προηγηθεί αναφορά από το πρακτορείο Bloomberg ότι Γερμανία σκοπεύει να εφοδιάσει την Ουκρανία με πρόσθετα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας για να προστατεύσει τις αποστολές σιτηρών από πιθανές ρωσικές επιθέσεις.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΟΣΤΡΙΑ η ποιητική συλλογή του λογοτέχνη ,κριτικού λογοτεχνίας και τέχνης Λεόντιου Πετμεζά «Συστοιχίες της αυριανής εξορίας» με πρόλογο και εικονογράφηση...

ΔΙΕΘΝΗ

Ο Ρεπουμπλικάνος Ντόναλντ Τραμπ αρνήθηκε να δεσμευτεί ρητά ότι θα αναγνωρίσει το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου, στις οποίες θα βρεθεί ξανά αντιμέτωπος...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σειρά από σημαντικές διμερείς συναντήσεις πραγματοποίησε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών,  Κωστής Χατζηδάκης, στο πλαίσιο της Υπουργικής Διάσκεψης του ΟΟΣΑ που διεξήχθη στο...

ΕΛΛΑΔΑ

Τη Μεγάλη Παρασκευή έχουμε την κορύφωση του Θείου Δράματος και στις απανταχού εκκλησίες θα ψαλεί ο επιτάφιος θρήνος καθώς συμβολίζει τα συμβάντα της δίκης...