ΔΙΕΘΝΗ

Αζερμπαϊτζάν: Ενέδρα με έναν νεκρό Αζέρο στρατιώτη στα σύνορα με την Αρμενία

Ένας Αζέρος στρατιώτης σκοτώθηκε σήμερα από σκοπευτή που είχε στήσει ενέδρα από τις θέσεις των αρμενικών ενόπλων δυνάμεων στα σύνορα των δύο χωρών, ανέφερε σε μια ανακοίνωση το υπουργείο Άμυνας του Αζερμπαϊτζάν που διαψεύστηκε αμέσως από το Γερεβάν.

«Ο στρατιώτης σκοτώθηκε το απόγευμα» στην περιοχή του Κελμπατζάρ (…) από το χωριό Κουτ στην Αρμενία και «μονάδες των αζερικών ενόπλων δυνάμεων λαμβάνουν ανταποδοτικά μέτρα», πρόσθεσε.

Από την πλευρά της η Αρμενία αρνήθηκε κάθε ανάμιξη, με το αρμενικό υπουργείο Άμυνας να δηλώνει στην εφαρμογή Telegram πως η «δήλωση» σύμφωνα με την οποία «αρμενικές μονάδες άνοιξαν πυρ εναντίον αζερικών θέσεων» (…) «δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα».

Μετά τη νίκη-αστραπή του Μπακού την περασμένη εβδομάδα και τη συνθηκολόγηση των Αρμενίων του Ναγκόρνο Καραμπάχ, ο θύλακας ανακοίνωσε προχθές, Πέμπτη, τη διάλυση, την 1η Ιανουαρίου του 2024, όλων των θεσμών του.

Συνολικά, σχεδόν 600 άνθρωποι σκοτώθηκαν μετά τη στρατιωτική επίθεση του Μπακού. Στις μάχες σκοτώθηκαν περίπου 200 στρατιώτες από κάθε στρατόπεδο.

Η αποσχισθείσα από το Αζερμπαϊτζάν περιοχή Ναγκόρνο Καραμπάχ είναι σήμερα σχεδόν πλήρως εγκαταλειμμένη από τους κατοίκους της, που έφυγαν μαζικά προς την Αρμενία φοβούμενοι αντίποινα από το Αζερμπαϊτζάν.

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Με τον Φατίχ Τερίμ να αποτελεί παρελθόν, ο πρώην βοηθός του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, Χρήστος Κόντης, επιστρέφει στο Κορωπί για να σώσει… ότι σώζεται από...

ΕΛΛΑΔΑ

Γυναικοκτονία φαίνεται πως είναι η άγρια δολοφονία της 40χρονης γυναίκας, στη μέση του δρόμου στο Μενίδι. Σύμφωνα με πληροφορίες από τις αρμόδιες αρχές, το...

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Η χορτοφαγική διατροφή, vegetarian και vegan προσφέρει πολλά οφέλη για τη συνολική υγεία, καθώς μειώνουν σημαντικά τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου και καρδιακών παθήσεων, σύμφωνα...

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

To Sustainable Island Mobility Plan (SIMP) αποτελεί την πρώτη ερευνητική πρωτοβουλία της ομάδας του CIVINET Greece-Cyprus πριν ακόμα ιδρυθεί το ίδιο το δίκτυο με την μορφή...

Copyright © 2020 Editorial.gr

Exit mobile version