Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Απουσίασε ξανά ο Ντ. Τραμπ στο δεύτερο ντιμπέιτ των Ρεπουμπλικάνων για το χρίσμα- Δέχθηκε επικρίσεις όπως και ο Τζο Μπάιντεν

Οι αντίπαλοι του Ντόναλντ Τραμπ για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού κόμματος ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2024 συγκρούστηκαν χθες, Τετάρτη, σε ένα ακόμη χαοτικό ντιμπέιτ, όπου μίλησαν για όλα. Εξαπέλυσαν  επιθέσεις εναντίον του πρώην προέδρου Ντ.  Τραμπ, ο οποίος απουσίαζε από τη συζήτηση, αλλά και κατά του Τζο Μπάιντεν.

Οι επτά συμμετέχοντες εμφανίστηκαν  ενωμένοι  στην κριτική τους στην κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν και στις επανειλημμένες επικρίσεις τους κατά του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ

Ο Τραμπ, ο οποίος  δεν παρευρέθηκε ούτε στην πρώτη συζ’ητηση ,  πήγε στο Μίσιγκαν  για να δώσει μια ομιλία σε μέλη των συνδικάτων στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας, σε απεργία από τις 15 Σεπτεμβρίου.

” Θα πρέπει να είναι στη σκηνή απόψε . Θα πρέπει να υπερασπιστεί τον ισολογισμό του, στον οποίο πρόσθεσε 7,8 δισεκατομμύρια στο χρέος”, επέκρινε ο κυβερνήτης της Φλόριντα, Ρον ΝτεΣάντις, ο δεύτερος καλύτερος στην υποψηφιότητα των συντηρητικών για τις προεδρικές εκλογές.

Από την πλευρά του, ο πρώην κυβερνήτης του Νιου Τζέρσεϊ, Κρις Κρίστι,  τον επέπληξε επίσης επειδή «κρυβόταν μέσα στους τοίχους του γκολφ του  και δεν εμφανίστηκε για να απαντήσει σε ερωτήσεις όπως οι υπόλοιποι». «Θα έπρεπε να είναι σε αυτό το δωμάτιο», επέμεινε.

Η συνάντηση, που μεταδόθηκε τηλεοπτικά από το  Fox  και το ισπανικό δίκτυο  Univision , επεδίωξε να κερδίσει την υποστήριξη των Λατίνων στην Καλιφόρνια, μια πολιτεία με δημοκρατική παράδοση για περισσότερες από τρεις δεκαετίες.

Το  τρίτο debate , το οποίο θα θέσει τις προϋποθέσεις που πρέπει να πληρούν οι υποψήφιοι για να μπορέσουν να συμμετάσχουν σε αυτό, έχει προγραμματιστεί για τις  8 Νοεμβρίου  στο Μαϊάμι.

Ο πρώην πρόεδρος, ωστόσο, δεν υπήρξε ο μόνος στόχος κριτικής. Επίσης στράφηκαν εναντίον του σημερινού προέδρου, του Δημοκρατικού Τζο Μπάιντεν, επειδή υποστήριξε τους απεργούς στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας.

” Ο Μπάιντεν δεν πρέπει να είναι στις γραμμές πικετοφορίας. Θα πρέπει να βρίσκεται στα νότια σύνορα για να τα κλείσει  γιατί δεν είναι ασφαλή”, δήλωσε ο γερουσιαστής της Νότιας Καρολίνας Τιμ Σκοτ.

Οι υποψήφιοι για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών των ΗΠΑ επέκριναν επίσης τον Μπάιντεν για τη  «χαλαροτητά» του στην επιβολή του νόμου στα νότια σύνορα.

“Ο Μπάιντεν κυμάτισε την πράσινη σημαία.  Είπε σε όλους να έρθουν. Είδαμε έξι εκατομμύρια ανθρώπους να περνούν (παράνομα) τα σύνορα. Η φαιντανύλη σκότωσε περισσότερους Αμερικανούς από τους πολέμους στο Ιράκ και το Αφγανιστάν μαζί”, είπε ο πρώην πρεσβευτής των ΗΠΑ στον ΟΗΕ. Νίκι Χέιλι.

Η δεύτερη συζήτηση βάθυνε επίσης τον  διχασμό των συμμετεχόντων σχετικά με τον  πόλεμο στην Ουκρανία, επειδή ενώ κάποιοι υπερασπίστηκαν την ανάγκη διατήρησης της αμερικανικής υποστήριξης προς τη χώρα, άλλοι επέλεξαν να θεωρήσουν την Κίνα τον πραγματικό εχθρό.

” Το γεγονός ότι ο (Βλαντίμιρ) Πούτιν είναι ένας κακός δικτάτορας δεν σημαίνει ότι η Ουκρανία είναι καλή. Η Κίνα είναι ο πραγματικός εχθρός και σπρώχνουμε τη Ρωσία περαιτέρω στην αγκαλιά της Κίνας”, δήλωσε σχετικά ο επιχειρηματίας Vivek Ramaswamy. ο νεότερος των υποψηφίων.

Ο Μπάιντεν διαβεβαιώνει τον Ζελένσκι στην Ουάσιγκτον για περισσότερη στρατιωτική βοήθεια, αλλά δεν θα περιλαμβάνει τους πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς που ζήτησε το Κίεβο

Οι Ηνωμένες Πολιτείες «ενδιαφέρονται να τερματίσουν αυτόν τον πόλεμο », πρόσθεσε ο DeSantis, κυβερνήτης της Φλόριντα και δεύτερος αγαπημένος πίσω από τον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ. “Αυτό θα κάνω ως πρόεδρος. Δεν πρόκειται να δώσουμε λευκή επιταγή. Έχουν στείλει χρήματα για να πληρώσουν συντάξεις και μισθούς σε γραφειοκράτες και για να χρηματοδοτήσουν μικρές επιχειρήσεις στα μισά του κόσμου. Εν τω μεταξύ, η χώρα μας δέχεται εισβολή», εξέφρασε.

Ο πρώην κυβερνήτης του Νιου Τζέρσεϊ, Κρις Κρίστι, αντ’ αυτού προειδοποίησε ότι  εάν δοθεί στον Ρώσο πρόεδρο μέρος της Ουκρανίας “το επόμενο πράγμα θα είναι η Πολωνία “, ενώ για τον γερουσιαστή της Βόρειας Καρολίνας, Τιμ Σκοτ, ένας τρόπος “να κρατήσει στρατεύματα στο σπίτι» «υποβιβάζει τον ρωσικό στρατό.

Το πρώτο ντιμπέιτ των Ρεπουμπλικανών έλαβε χώρα στο Μιλγουόκι (Ουισκόνσιν) και αυτή τη φορά η σκηνή βρισκόταν στην εμβληματική προεδρική βιβλιοθήκη Ρόναλντ Ρίγκαν στην Καλιφόρνια.

Ο χώρος, που βρίσκεται στην κοιλάδα Simi, έχει φιλοξενήσει άλλες συντηρητικές πρωτοβάθμιες συζητήσεις στο παρελθόν, όπως το 2008, το 2012 και το 2016.

Αν και στην πρώτη συνάντηση συμμετείχαν οκτώ υποψήφιοι, αυτή τη φορά παρουσιάστηκαν οι ίδιοι υποψήφιοι εκτός από τον  πρώην κυβερνήτη του Αρκάνσας Άσα Χάτσινσον, ο οποίος δεν πληροί τα κριτήρια  της Εθνικής Επιτροπής των Ρεπουμπλικανών.

Με την ευκαιρία αυτή, παρευρέθηκε ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πενς. Κυβερνήτης της Φλόριντα Ron DeSantis. ο επιχειρηματίας Vivek Ramaswamy και η Haley. Ομοίως, ο πρώην κυβερνήτης του Νιου Τζέρσεϊ Κρις Κρίστι, ο γερουσιαστής της Νότιας Καρολίνας Τιμ Σκοτ ​​και ο Νταγκ Μπουργκούμ, Κυβερνήτης της Βόρειας Ντακότα.

Για να περάσουν την εξέταση,  οι υποψήφιοι έπρεπε να επιτύχουν πρόθεση ψήφου τουλάχιστον 3% σε δύο  εθνικές δημοσκοπήσεις ή εναλλακτικά 3% σε μια εθνική δημοσκόπηση συν 3% σε δύο δημοσκοπήσεις σε δύο από τις πολιτείες που πραγματοποιούν πρώτες προκριματικές εκλογές (Αϊόβα, Νιου Χάμσαϊρ, Νότια Καρολίνα και Νεβάδα).

Οι συμμετέχοντες έπρεπε επίσης να υπογράψουν μια  υπόσχεση πίστης για να υποστηρίξουν τον εκλεγμένο υποψήφιο στο μέλλον, αν και στην πρώτη συζήτηση δύο από αυτούς, η Κρίστι και ο Χάτσινσον, διαβεβαίωσαν ότι δεν θα υποστήριζαν τον Τραμπ αν επιλεγούν.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Την απόφαση για διοργάνωση κινητοποίησης την Τρίτη 30 Απριλίου στη 1μμ ανακοίνωσε η ομάδα πρωτοβουλίας γονέων και πασχόντων Μεσογειακής Αναιμίας Παίδων «Αγία Σοφία», στο...

ΕΛΛΑΔΑ

Ένας νεκρός και δύο τραυματίες είναι ο απολογισμός της φονικής συμπλοκής με πυροβολισμούς που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής 28 Απριλίου, έξω από γνωστό...

LIFESTYLE

“Δεν μπορείς να βαφτίζεις ένα παιδί επειδή έχεις κάνει μία αμαρτία και το κάνεις για εσένα για να ξεπλύνεις την αμαρτία σου και μετά...

ΔΙΕΘΝΗ

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν χαρακτήρισε «εξάχρονο παιδί» τον αντίπαλό του στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, τον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, στην ομιλία του...