Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Ην. Βασίλειο: Δυσαρέσκεια και από τον ΟΗΕ για τη «δηλητηριώδη» δήλωση της ΥΠΕΣ σχετικά με το Προσφυγικό

Μια ομιλία της υπουργού Εσωτερικών Σουέλα Μπρέιβερμαν στην οποία ζήτησε αλλαγές στους διεθνείς κανόνες για τους πρόσφυγες και είπε ότι η ανεξέλεγκτη μετανάστευση είναι μια «υπαρξιακή απειλή» για τον τρόπο ζωής της Δύσης πρωτοστατεί σε πολλά πρωτοσέλιδα.

Οι Times το αποκαλούν «ένα από τα πιο σκληροπυρηνικά» ζητήματα που τέθηκε από Βρετανό υπουργό Εσωτερικών. Ο Guardian αναφέρει ότι τα σχόλια ώθησαν την Υπηρεσία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, την Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες, να εκδώσει «μια εξαιρετικά ασυνήθιστη δήλωση» υπερασπίζοντας τη σύμβαση του 1951 για τους πρόσφυγες. «Δηλητηριώδης», είναι η άποψη της Daily Mirror για την ομιλία. Ωστόσο,  γράφοντας στη Sun, ο συντηρητικός αρθρογράφος Ντάγκλας Μάρεϊ επαινεί την υπουργό Εσωτερικών που είπε κάποιες «αλήθειες».

Στην ομιλία της στην Ουάσιγκτον, η υπουργός Εσωτερικών, επισήμανε  ότι η συνθήκη του ΟΗΕ είναι «ένα απίστευτο επίτευγμα της εποχής της», αλλά τόνισε τον ρόλο της στην κρίση που έχει δει σχεδόν 110.000 μετανάστες να διασχίζουν τη Μάγχη με λέμβους για να φτάσουν στη Βρετανία από το 2018.

Επίσης τόνισε ότι η «αποτυχία» της πολυπολιτισμικότητας ήταν εμφανής στους δρόμους του Παρισιού, των Βρυξελλών και του Λέστερ.

Είπε ότι η μετανάστευση ήταν «πολύ μεγάλη, πολύ γρήγορη» στο Ηνωμένο Βασίλειο τα τελευταία 25 χρόνια, με «πολύ λίγη σκέψη για την ένταξη και τον αντίκτυπο στο κοινωνικό σύνολο. Η υπουργός, όπως σχολιάζει η εφημερίδα Daily Mail, πιέζει για σαρωτικές αλλαγές στο σύστημα βίζας που θα απαγόρευε σε δεκάδες χιλιάδες αλλοδαπούς εργάτες να φέρουν συγγενείς τους στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Επίσης, η υπουργός Εσωτερικών φαίνεται ότι έχει υποβάλει σχέδια για τον περιορισμό της νόμιμης μετανάστευσης ενόψει των επόμενων εκλογών. Έρχεται εν μέσω ανησυχίας μεταξύ των συντηρητικών υποστηρικτών ότι θα τιμωρηθούν στην κάλπη για ρεκόρ καθαρής μετανάστευσης των 606.000 ετησίως.

Η κ. Μπρέιβερμαν και ο υπουργός Μετανάστευσης Ρόμπερτ Τζένρικ προέτρεψαν την Ντάουνινγκ Στριτ να εγκρίνει σημαντικές αλλαγές στις νόμιμες οδούς μετανάστευσης, συμπεριλαμβανομένων των περιορισμών στους αλλοδαπούς εργαζομένους που φέρνουν εξαρτώμενα άτομα μαζί τους όταν μετακομίζουν στη Βρετανία, αναφέρει  η Daily Telegraph.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

LIFESTYLE

Η Κατερίνα Γκαγκάκη μίλησε στο «Happy Day» για την πρεμιέρα του «TV Queen» και τα αρνητικά σχόλια, με την ίδια να αναφέρει μεταξύ άλλων...

ΔΙΕΘΝΗ

Αν και η θεραπεία με κύτταρα CAR-T έχει ερευνηθεί εδώ και δεκαετίες, τα φάρμακα χορηγούνται στην Ισπανία για μόλις τέσσερα χρόνια, ανοίγοντας ορίζοντες για...

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Το έγγραφο IEEP καθιστά σαφές ότι οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής και οι μη βιώσιμες γεωργικές πρακτικές μειώνουν ήδη την παραγωγή ελιών, πατάτας και...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο Φαρμακονήσι μετέβη ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Δένδιας, όπου συναντήθηκε με στελέχη και οπλίτες στο φυλάκιο. Στην επίσκεψή του, ο Νίκος Δένδιας συνοδεύθηκε από...