Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Μενέντεζ: Παραιτείται από την προεδρία της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων, λέει επικεφαλής των Δημοκρατικών στη Γερουσία

Ο Αμερικανός γερουσιαστής Μπομπ Μενέντεζ θα παραιτηθεί προσωρινά προσωρινά από την προεδρία της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων, μετά τις κατηγορίες ότι ο ίδιος και η σύζυγός του δωροδοκήθηκαν από τρεις επιχειρηματίες του Νιου Τζέρσεϊ, δήλωσε ο επικεφαλής των Δημοκρατικών στη Γερουσία Τσακ Σούμερ.

Σε δήλωσή του, ο Σούμερ ανέφερε ότι ο Μενέντεζ, ο οποίος δεν έχει δηλώσει ο ίδιος ότι θα παραιτηθεί από τη θέση του στη Γερουσία, έχει το δικαίωμα για μια δίκαιη δίκη. Είπε ότι ο Μενέντεζ θα παραιτηθεί «μέχρι να επιλυθεί το θέμα».

Οι ράβδοι χρυσού, οι στοίβες με τα μετρητά και οι κατηγορίες για διαφθορά – Η πρώτη του αντίδραση

Στη δημοσιότητα δόθηκαν οι φωτογραφίες από τις ράβδους χρυσού και τα χρήματα τα οποία κατηγορείται ότι έλαβε ο 69χρονος Αμερικανός Δημοκρατικός γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ και η σύζυγός του.

Ο 69χρονος Δημοκρατικός γερουσιαστής Μπομπ Μενέντεζ και η 57χρονη σύζυγός του, Ναντίν, βρίσκονται αντιμέτωποι με κατηγορίες για διαφθορά και συγκεριμένα:

  • συνωμοσία για διάπραξη δωροδοκίας
  • συνωμοσία για διάπραξη απάτης και
  • συνωμοσία για εκβίαση

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, το ζευγάρι πήρε χρήματα από τρεις επιχειρηματίες του Νιου Τζέρσεϊ, το διάστημα από το 2018 έως το 2022, για να χρησιμοποιήσει τις γνωριμίες του στην Ουάσιγκτον ώστε να προωθήσει τα συμφέροντα των επιχειρηματιών, αλλά και της κυβέρνησης της Αιγύπτου.

Από έρευνα των αρχών στο σπίτι τους, βρέθηκαν μπάρες χρυσού αξίας 100.000 δολαρίων, 480.000 δολάρια σε μετρητά. Μεταξύ των δώρων περιλαμβάνεται και ένα πολυτελές αυτοκίνητο, ενώ φέρεται να έγιναν και πληρωμές στεγαστικού δανείου.

(U.S. Attorney’s Office via AP)
(U.S. Attorney’s Office via AP)
(U.S. Attorney’s Office via AP)

Πληροφορίες της ΕΡΤ λένε ότι ο κ. Μενέντεζ πέρασε ευαίσθητες πληροφορίες στην κυβέρνηση της Αιγύπτου. Οι αρχές αυτή τη στιγμή έχουν παγώσει ήδη τα περιουσιακά στοιχεία, τα οποία θεωρούν ότι είναι προϊόντα δωροδοκίας.

Στις 27 Σεπτεμβρίου θα παρουσιαστούν στο δικαστήριο οι πέντε κατηγορούμενοι. Σύμφωνα με πληροφορίες της ανταποκρίτριας της ΕΡΤ Λένας Αργύρη μέχρι να ολοκληρωθεί η δίκη, ο κ. Μενέντεζ δεν θα μπορεί να είναι πρόεδρος της πανίσχυρης Επιτροπής Διεθνών Υποθέσεων της Γερουσίας.

Υπενθυμίζεται ότι είναι η δεύτερη φορά ο κ. Μενέντεζ κατηγορείται για δωροδοκία. Το 2015 είχε αθωωθεί.

Ο Μπομπ Μενέντεζ κάνει λόγο για προσπάθεια υπονόμευσης και για εκστρατεία κατασυκοφαντησής του.

Όπως υποστηρίζει: «για χρόνια παρασκηνιακές δυνάμεις προσπαθούν επανειλημμένως να φιμώσουν τη φωνή μου και να σκάψουν τον πολιτικό τάφο μου. Εδώ και ένα χρόνο βρίσκεται σε εξέλιξη μία εκστρατεία συκοφαντικής δυσφήμισης εναντίον μου. Αυτοί που βρίσκονται πίσω από αυτή την εκστρατεία απλά δεν μπορούν να δεχθούν ότι ένας Λατινοαμερικανός πρώτης γενιάς με ταπεινή καταγωγή θα μπορούσε να γίνει γερουσιαστής και να υπηρετεί τη χώρα με εντιμότητα. Ακόμη χειρότερα, με βλέπουν ως εμπόδιο στους ευρύτερους πολιτικούς στόχους τους. Με έχουν κατηγορήσει ψευδώς στο παρελθόν. Έχω σταθεί εγώ ακλόνητος απέναντι σε δικτάτορες από όλο τον κόσμο, στο Ιράν, την Κούβα, την Τουρκία και αλλού. Παραμένω προσηλωμένος στη συνέχιση αυτής της σημαντικής δουλειάς. Καλώ τους φίλους μου και τους υποστηρικτές μου και την κοινότητα που μας στηρίζει γενικότερα, να αφυπνιστεί. Ας θυμηθούν ότι και τις άλλες φορές εισαγγελείς έκαναν λάθος. Είμαι βέβαιος ότι αυτό το θέμα θα λυθεί επιτυχώς».

Πηγές: Reuters, ΕΡΤ

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Την απόφαση για διοργάνωση κινητοποίησης την Τρίτη 30 Απριλίου στη 1μμ ανακοίνωσε η ομάδα πρωτοβουλίας γονέων και πασχόντων Μεσογειακής Αναιμίας Παίδων «Αγία Σοφία», στο...

LIFESTYLE

“Δεν μπορείς να βαφτίζεις ένα παιδί επειδή έχεις κάνει μία αμαρτία και το κάνεις για εσένα για να ξεπλύνεις την αμαρτία σου και μετά...

ΕΛΛΑΔΑ

Ένας νεκρός και δύο τραυματίες είναι ο απολογισμός της φονικής συμπλοκής με πυροβολισμούς που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής 28 Απριλίου, έξω από γνωστό...

ΔΙΕΘΝΗ

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν χαρακτήρισε «εξάχρονο παιδί» τον αντίπαλό του στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, τον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, στην ομιλία του...