Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Στο νοσοκομείο λόγω απεργίας πείνας ο ηγέτης της αντιπολίτευσης στη Νότια Κορέα

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης της Νότιας Κορέας, Λι Τζέι Μιουνγκ, εισήχθη σήμερα επειγόντως στο νοσοκομείο μετά από σχεδόν είκοσι ημέρες απεργία πείνας, ενώ παράλληλα η εισαγγελία εξέδωσε ένταλμα σύλληψής του με κατηγορίες για διαφθορά.

Ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος της Κορέας ξεκίνησε την απεργία πείνας στις 31 Αυγούστου, διαμαρτυρόμενος για την κακή οικονομική διαχείριση της κυβέρνησης, τις απειλές προς την ελευθερία του τύπου και την αποτυχία της κυβέρνησης να αντιταχθεί αποτελεσματικά στην Ιαπωνία και την απόφασή της να απελευθερώσει στον ωκεανό τα ραδιενεργά νερά της Φουκουσίμα, μεταξύ άλλων.

Ο πρώην υποψήφιος για την προεδρία της χώρας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο το πρωί της Δευτέρας, αφού παρουσίασε συμπτώματα αφυδάτωσης και ζαλάδες, ανακοίνωσε το κόμμα του.

Λίγες ώρες αργότερα, οι εισαγγελείς έβγαλαν ένταλμα σύλληψης για το άτομό του στο πλαίσιο ερευνών για συμμετοχή του σε ατασθαλίες σε ένα μεγάλο αναπτυξιακό σχέδιο της χώρας και για καταγγελίες περί παθητικής δωροδοκίας. Συγκεκριμένα, κατηγορείται για παράβαση καθήκοντος όταν ήταν ακόμη δήμαρχος της πόλης Σεονγκνάμ και ζημίωσε με τις πράξεις του το δημόσιο κατά 15 δισεκατομμύρια δολάρια, καθώς και για δωροδοκία από εταιρεία που μεταβίβαζε παράνομα χρήματα στη Βόρεια Κορέα.

Από την πλευρά του, ο Λι Τζέι Μιουνγκ αρνείται όλες τις κατηγορίες, τις οποίες χαρακτήρισε κατασκευασμένες και προϊόν «πολιτικής συνομωσίας».

Για να προχωρήσει η σύλληψη του Λι θα πρέπει να δοθεί το πράσινο φως από το κοινοβούλιο της Νότιας Κορέας, το οποίο πάντως είχε απορρίψει προηγούμενο ένταλμα σύλληψης που είχε εκδοθεί τον περασμένο Φεβρουάριο κατά του ηγέτη της αντιπολίτευσης.

Πηγή: Reuters

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Την απόφαση για διοργάνωση κινητοποίησης την Τρίτη 30 Απριλίου στη 1μμ ανακοίνωσε η ομάδα πρωτοβουλίας γονέων και πασχόντων Μεσογειακής Αναιμίας Παίδων «Αγία Σοφία», στο...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εντείνουν την προεκλογική τους δραστηριότητα οι αρχηγοί των υπόλοιπων κομμάτων της αντιπολίτευσης. Την αναγέννηση του ΕΣΥ έθεσε ως προτεραιότητα ο Νίκος Ανδρουλάκης, κατά την...

ΔΙΕΘΝΗ

Ο Σεργκέι Μινγκαζόφ, δημοσιογράφος που εργάζεται για τη ρωσική έκδοση του Forbes, συνελήφθη ως ύποπτος για διάδοση ψευδών ειδήσεων σχετικά με τον ρωσικό στρατό,...

LIFESTYLE

“Δεν μπορείς να βαφτίζεις ένα παιδί επειδή έχεις κάνει μία αμαρτία και το κάνεις για εσένα για να ξεπλύνεις την αμαρτία σου και μετά...