Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Συρία: 23 νεκροί σε συγκρούσεις μεταξύ τακτικού στρατού και ανταρτών υποστηριζόμενων από την Τουρκία

Στους τουλάχιστον 23 υπολογίζονται οι άνθρωποι που σκοτώθηκαν σήμερα στη βορειοανατολική Συρία όταν μαχητές που στηρίζονται από την Τουρκία επιχείρησαν να διεισδύσουν στην περιοχή και συγκρούστηκαν με τον τακτικό συριακό στρατό, ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Συγκεκριμένα, από τις μάχες αυτές στην επαρχία Χασάκε, σκοτώθηκαν 18 μέλη των φιλοτουρκικών οργανώσεων και πέντε Σύροι στρατιώτες, είπε ο Ράμι Άμπντελ Ραχμάν, ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου που εδρεύει τη Βρετανία αλλά διαθέτει ένα ευρύ δίκτυο πηγών στη Συρία.

Σύμφωνα πάντα με αυτήν την πηγή, το επεισόδιο σημειώθηκε στην περιοχή Ταλ Ταμρ, στη βορειοδυτική Χασάκε, που ελέγχεται από τους Κούρδους.

Μονάδες των ανταρτών που στηρίζονται από την Άγκυρα και αυτοαποκαλούνται Εθνικός Συριακός Στρατός προσπάθησαν νωρίτερα σήμερα να διεισδύσουν σε αυτήν την περιοχή. Ο συριακός στρατός και μαχητές που πρόσκεινται στις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (αραβοκουρδικός συνασπισμός, όπου κυριαρχούν οι Κούρδοι της Συρίας) προσπάθησαν να τους απωθήσουν και συγκρούστηκαν μαζί τους.

Η περιοχή του Ταλ Ταμρ βρίσκεται στη συνοριακή ζώνη που ελέγχεται από την Άγκυρα. Από το 2016, η Τουρκία έχει εξαπολύσει πολλές επιχειρήσεις εναντίον των κουρδικών δυνάμεων στη βόρεια Συρία, αποκτώντας έτσι τον έλεγχο περιοχών κατά μήκος των συνόρων των δύο χωρών.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δηλώνει ότι θέλει να εγκαθιδρύσει μια «ζώνη ασφαλείας» πλάτους τριάντα χιλιομέτρων κατά μήκος όλου του συνόρου. Με μια συμφωνία που επιτεύχθηκε το 2019 με τη μεσολάβηση της Ρωσίας, οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις αναπτύχθηκαν σε περιοχές των συνόρων και σε αντάλλαγμα η Τουρκία σταμάτησε τη στρατιωτική επιχείρηση που είχε εξαπολύσει.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ / AFP

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εντείνουν την προεκλογική τους δραστηριότητα οι αρχηγοί των υπόλοιπων κομμάτων της αντιπολίτευσης. Την αναγέννηση του ΕΣΥ έθεσε ως προτεραιότητα ο Νίκος Ανδρουλάκης, κατά την...

ΕΛΛΑΔΑ

Χειροπέδες σε έναν Λοχαγό του Στρατού για ενδοοικογενειακή βία σε βάρος της πρώην συζύγου του πέρασαν το μεσημέρι της Τετάρτης (24/4) αστυνομικοί στη Χαλκίδα....

ΕΛΛΑΔΑ

Ξεπέρασαν τις 24.000 οι Ακαδημαϊκές Ταυτότητες που έχουν αποθηκευτεί στο Gov.gr Wallet. Συγκεκριμένα, μέχρι στιγμής έχουν εκδοθεί και αποθηκευτεί 24.058 Ακαδημαϊκές Ταυτότητες για τα...

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Κάθε χρόνο, ο κόσμος παράγει περίπου 400 εκατομμύρια μετρικούς τόνους πλαστικών απορριμάτων. Τουλάχιστον 14 εκατομμύρια μετρικοί τόνοι καταλήγουν στους ωκεανούς, με τα πλαστικά μιας...