Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανία: Αστυνομικοί αντιμέτωποι με πρόστιμο επειδή παραβίασαν το λοκντάουν και πήγαν για κούρεμα

Μια ομάδα 31 αστυνομικών στο Λονδίνο βρίσκεται αντιμέτωπη με το ενδεχόμενο να επιβληθεί πρόστιμο 200 λιρών στον καθένα, αφότου παραβίασαν τους αυστηρούς κανονισμούς του λοκντάουν κατά της Covid-19 και πήγαν να κουρευτούν, εν ώρα υπηρεσίας.

Η Μητροπολιτική Αστυνομία έκανε γνωστό ότι ξεκίνησε έρευνα, έπειτα από καταγγελίες που έλαβε ότι αστυνομικοί πήγαν για κούρεμα σε κουρείο στον σταθμό Bethnal Green, στο ανατολικό Λονδίνο.

Βάσει των περιορισμών του λοκντάουν, που επιβλήθηκαν στις 5 Ιανουαρίου, τα κομμωτήρια και τα κουρεία βρίσκονται μεταξύ των επιχειρήσεων που έχουν κλείσει, για να αποτραπεί η διασπορά του νέου κορονοϊού.

Η έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα πως οι 31 αστυνομικοί, που πήγαν για κούρεμα την περασμένη εβδομάδα, θα πρέπει να τιμωρηθούν με πρόστιμο 200 λιρών και οι δύο εξ αυτών που το οργάνωσαν θα βρεθούν στο μικροσκόπιο των αρχών για παράβαση καθήκοντος.

«Είναι βαθιά απογοητευτικό και εξοργιστικό ότι αστυνομικοί μου δεν στάθηκαν στο ύψος των προσδοκιών τηρώντας τους κανονισμούς κατά της Covid-19», δήλωσε ο αστυνομικός διευθυντής Μάρκους Μπάρνετ.

«Αν και οι αστυνομικοί έκαναν δωρεά χρημάτων για φιλανθρωπικούς σκοπούς στο πλαίσιο του κουρέματος, αυτό δεν δικαιολογεί το γεγονός ότι πήραν μια πολύ κακή απόφαση».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Πολιτική, την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο editorial.gr.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

LIFESTYLE

Με μια απρόσμενη ανακοίνωση ξεκίνησε τη νέα εβδομάδα το Survivor, όπως παρακολουθήσαμε το βράδυ της Κυριακής στο πρόγραμμα του ΣΚΑΪ. Μια ανακοίνωση – βόμβα...

LIFESTYLE

“Είμαι φυσικά ανοιχτή για το GNTM, είναι το πρότζεκτ που με έφερε στην Ελλάδα και με ανέδειξε” παραδέχεται, επίσης, η Ηλιάνα Παπαγεωργίου. Η Ηλιάνα Παπαγεωργίου παραχώρησε...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θύμα επίθεσης έπεσε σήμερα η βουλευτής της ΝΔ στην Καβάλα Αγγελική Δεληκάρη. Σύμφωνα με πληροφορίες του proininews, όλα έγιναν σήμερα το πρωί μέσα στην...

ΕΛΛΑΔΑ

Το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ εξέδωσε ανακοίνωση-απάντηση σχετικά με δημοσιεύματα που αναπαράγονται σε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και αναφέρονται σε καταγγελία πολίτη, σύμφωνα με την οποία,...