Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Βιετνάμ: Οκτώ νεκροί εξαιτίας πλημμυρών και κατολισθήσεων

Οκτώ άτομα βρήκαν το θάνατο στις ξαφνικές πλημμύρες και τις κατολισθήσεις που σημειώθηκαν τις τελευταίες ημέρες στο Βιετνάμ, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές.

Από τις αρχές Αυγούστου η χώρα πλήττεται από ισχυρές καταιγίδες, αφού προηγουμένως γνώρισε επί μήνες παρατεταμένα κύματα καύσωνα και ξηρασία.

Στο βόρειο τμήμα του Βιετνάμ, οκτώ άνθρωποι, μεταξύ των οποίων τουλάχιστον δύο παιδιά, έχασαν τη ζωή τους την περασμένη εβδομάδα στις ορεινές επαρχίες Γεν Μπάι, Λάι Σο, Σον Λα και Θάι Νγκουγέν.

Οι καταιγίδες προκάλεσαν ζημιές σε εκατοντάδες σπίτια και κατέστρεψαν καλλιέργειες, ανακοίνωσε μέσω της ιστοσελίδας της η βιετναμική υπηρεσία ελέγχου των καταστροφών.

Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης δημοσίευσαν φωτογραφίες σπιτιών που έχουν παρασυρθεί από χειμάρρους λάσπης, αποκλεισμένων ή κατεστραμμένων δρόμων και ξερριζωμένων δένδρων. Η πρόσβαση σε χωριά στα βουνά έχει διακοπεί.

Τον Ιούλιο, κατολισθήσεις είχαν ήδη σημειωθεί στις κεντρικές περιοχές της χώρας. Στην πόλη Ντάλατ, στα υψίπεδα, τρεις αστυνομικοί κι ένας πολίτης σκοτώθηκαν όταν αστυνομικό τμήμα θάφτηκε κάτω από τη λάσπη.

Τα υψίπεδα στο κεντρικό και το νότιο Βιετνάμ κατέγραψαν 5% ως 10% περισσότερη βροχή από το σύνηθες από την αρχή της περιόδου των βροχών το Μάιο, σύμφωνα με τις αρχές.

Στο βόρειο Βιετνάμ, θερμοκρασίες ρεκόρ και άνευ προηγουμένου ξηρασία το Μάιο και τον Ιούνιο προκάλεσαν επανειλημμένες ξαφνικές διακοπές της ηλεκτροδότησης σε πολυάριθμες τοπικές και ξένες βιοτεχνίες που είναι εγκατστημένες στην περιοχή αυτή.

Οι καλλιέργειες επλήγησαν επίσης σοβαρά. Πέρυσι 175 άνθρωποι είχαν χάσει τη ζωή τους από φυσικές καταστροφές στο Βιετνάμ. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, τα ακραία μετεωρολογικά γεγονότα έχουν ενταθεί εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Την απόφαση για διοργάνωση κινητοποίησης την Τρίτη 30 Απριλίου στη 1μμ ανακοίνωσε η ομάδα πρωτοβουλίας γονέων και πασχόντων Μεσογειακής Αναιμίας Παίδων «Αγία Σοφία», στο...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εντείνουν την προεκλογική τους δραστηριότητα οι αρχηγοί των υπόλοιπων κομμάτων της αντιπολίτευσης. Την αναγέννηση του ΕΣΥ έθεσε ως προτεραιότητα ο Νίκος Ανδρουλάκης, κατά την...

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Κάθε χρόνο, ο κόσμος παράγει περίπου 400 εκατομμύρια μετρικούς τόνους πλαστικών απορριμάτων. Τουλάχιστον 14 εκατομμύρια μετρικοί τόνοι καταλήγουν στους ωκεανούς, με τα πλαστικά μιας...

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Μεταξύ των πλεονεκτημάτων των νόμων που επεκτείνουν την απαγόρευση του καπνίσματος σε εσωτερικούς ή πολυσύχναστους εξωτερικούς χώρους, είναι η διατήρηση μιας υγιούς καρδιάς, γράφει...