Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Μυστήριο με έφηβη που βρέθηκε στη Μοντάνα 4 χρόνια μετά την εξαφάνισή της στην Αριζόνα

Όταν η Αλίσια Ναβάρο εξαφανίστηκε το 2019 από το σπίτι της σε ένα προάστιο του Φοίνιξ στην Αριζόνα λίγες ημέρες πριν από τα 15α γενέθλιά της, άφησε ένα υπογεγραμμένο σημείωμα στην οικογένειά της, στο οποίο υποσχόταν ότι θα επέστρεφε. “Θα επιστρέψω, το ορκίζομαι. Λυπάμαι“, έγραφε το σημείωμα.

Πιστεύοντας ότι θα κρατήσει την υπόσχεσή της, η Τζέσικα Νούνεζ δεν σταμάτησε ποτέ να ψάχνει για την κόρη της. Η ίδια πλήρωσε για μια διαφημιστική πινακίδα στο Μεξικό που έδειχνε τη φωτογραφία της κόρης της για ένα χρόνο. Αγόρασε 10 ακόμη διαφημίσεις στο Λας Βέγκας. Μίλησε σε εκδηλώσεις και έδωσε συνεντεύξεις στα μέσα ενημέρωσης για να αυξήσει την ευαισθητοποίηση. Άφησε φυλλάδια σε όλη την πόλη της, σε κομμωτήρια, στάσεις φορτηγών, πάρκα.

Η πολυετής αναζήτηση της μητέρας έφτασε στο τέλος της την Κυριακή όταν η κόρη της, 18 ετών σήμερα, μπήκε σε ένα αστυνομικό τμήμα μιας μικρής πόλης της Μοντάνα κοντά στα καναδικά σύνορα και αναγνωρίστηκε ως η αγνοούμενη έφηβη. Η αστυνομία δήλωσε ότι η Ναβάρο τους είπε ότι δεν είχε πάθει τίποτα, ότι δεν την κρατούσαν και ότι μπορούσε να έρχεται και να φεύγει όπως ήθελε. Δεν αντιμετωπίζει καμία ποινική κατηγορία, πρόσθεσαν.

Οι ερευνητές προσπαθούν τώρα να προσδιορίσουν τι συνέβη στη Ναβάρο μετά την εξαφάνισή της και πώς κατέληξε στην Χάβρη της Μοντάνα, πάνω από 1.300 μίλια (2.090 χιλιόμετρα) από το σπίτι της.

Κατά τη διάρκεια των ετών, η Νούνεζ είχε εκφράσει ανησυχίες ότι η Ναβάρο, η οποία είχε διαγνωστεί με αυτισμό, μπορεί να είχε παρασυρθεί από κάποιον που γνώρισε στο διαδίκτυο. Οι αρχές τόσο στη Μοντάνα όσο και στην Αριζόνα δεν έχουν πει πόσο καιρό πιστεύουν ότι η Ναβάρο βρισκόταν στην Χάβρη πριν μπει στο αστυνομικό τμήμα.

Οι Αρχές εξετάζουν όλα τα πιθανά σενάρια που θα μπορούσαν να έχουν οδηγήσει στην εξαφάνιση της Ναβάρο, συμπεριλαμβανομένης της απαγωγής.

Σε ένα συγκινητικό βίντεο που δημοσιεύτηκε, η μητέρα είπε στους χιλιάδες οπαδούς της: “Για όλους όσοι έχουν αγνοούμενους αγαπημένους, θέλω να χρησιμοποιήσετε αυτή την υπόθεση ως παράδειγμα. Θαύματα γίνονται. Ποτέ μη χάνετε την ελπίδα και πάντα να αγωνίζεστε“.

Πηγή: Associated Press

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΟΣΤΡΙΑ η ποιητική συλλογή του λογοτέχνη ,κριτικού λογοτεχνίας και τέχνης Λεόντιου Πετμεζά «Συστοιχίες της αυριανής εξορίας» με πρόλογο και εικονογράφηση...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αυξημένες κατά 50,2% ήταν οι εισαγωγές φρούτων και λαχανικών στην Ελλάδα τον Απρίλιο, φτάνοντας τους 88.851 τόνους έναντι 59.156 τόνων τον ίδιο μήνα του...

ΔΙΕΘΝΗ

Ο Ρεπουμπλικάνος Ντόναλντ Τραμπ αρνήθηκε να δεσμευτεί ρητά ότι θα αναγνωρίσει το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου, στις οποίες θα βρεθεί ξανά αντιμέτωπος...

ΔΙΕΘΝΗ

Το βρετανικό αντιπολιτευόμενο Εργατικό Κόμμα κέρδισε μια κοινοβουλευτική έδρα στη βόρεια Αγγλία σήμερα (3/5/24), προκαλώντας βαριές απώλειες για τους κυβερνώντες Συντηρητικούς και σηματοδοτώντας την...