Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

«Μέσα στην κόλαση – Η μάχη για τη Ρόδο» – Οι πυρκαγιές στην Ελλάδα όπως παρουσιάζονται στα ξένα μέσα

Η ένταση των δασικών πυρκαγιών στην Ελλάδα, η αναγκαστική εκκένωση χιλιάδων τουριστών στη Ρόδο, η πτώση του καναντέρ στην Κάρυστο και ο θανάσιμος τραυματισμός των δύο πιλότων μονοπωλούν τα πρωτοσέλιδα του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου στο εξωτερικό. Δείτε ορισμένα από τα πιο χαρακτηριστικά πρωτοσέλιδα και τους εντυπωσιακούς τίτλους που μεταφέρουν την αγωνία των πυροσβεστών και των διασωθέντων.

Mε βίντεο που δείχνει τον ουρανό να έχει σκεπαστεί από σύννεφα μαύρου καπνού το τουρκικό πρακτορείο Anadolu συνεχίζει την ειδησεογραφική κάλυψη των δασικών πυρκαγιών στην Ελλάδα. «Οι πυροσβέστες συνεχίζουν να μάχονται με τις πυρκαγιές στο νησί της Ρόδου καθώς περισσότεροι από 20.000 άνθρωποι, κυρίως τουρίστες, έχουν εκκενωθεί μέχρι στιγμής» αναφέρει το μέσο, παρουσιάζοντας εικόνες από την πύρινη λαίλαπα που έχει πλήξει αρκετές περιοχές στη χώρα μας.

Με τίτλο «χρειαζόμαστε βοήθεια» το αραβικό πρακτορείο Al Jazeera μεταδίδει τις αγωνιώδεις προσπάθειες των εθελοντών στη Ρόδο που κόβουν κλαδιά για να καθαρίσουν τις αυλές και τον περίβολο των σπιτιών τους από την καταστροφική επέλαση της φωτιάς.

Οι Βρετανοί κάνουν λόγο για την «κόλαση της Ρόδου»

Στα πρωτοσέλιδα του βρετανικού τύπου παραμένουν οι πυρκαγιές σε Κέρκυρα και Ρόδο με την «Μιrror» να γράφει για την «κόλαση της Ρόδου». Mε την συγκλονιστική εικόνα απελπισμένων κατοίκων στο Γεννάδι να κρατούν το πρόσωπό τους από απόγνωση ο Gurdian γράφει για την κλιματική αλλαγή και την αδυναμία αντίδρασης.

Στον αυξημένο κίνδυνο εκδήλωσης δασικών πυρκαγιών αναφέρεται ο βρετανικός ιστότοπος inews που δημοσιεύει φωτογραφία με σκαπτικό μηχάνημα και έναν πυροσβέστη το Γεννάδι της Ρόδου.

Με live report καλύπτει ο ενημερωτικός ιστότοπος καλύπτει τις φωτιές στην Ελλάδα αλλά και στη Μεσόγειο καθώς και την πτώση του πυροσβεστικού ελικοπτέρου στην Κάρυστο, όσο και την ακύρωση χιλιάδων κρατήσεων από βρετανούς τουρίστες σε Κέρκυρα και Ρόδο, δύο από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς στη χώρα.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

LIFESTYLE

Η Κατερίνα Γκαγκάκη μίλησε στο «Happy Day» για την πρεμιέρα του «TV Queen» και τα αρνητικά σχόλια, με την ίδια να αναφέρει μεταξύ άλλων...

ΔΙΕΘΝΗ

Αν και η θεραπεία με κύτταρα CAR-T έχει ερευνηθεί εδώ και δεκαετίες, τα φάρμακα χορηγούνται στην Ισπανία για μόλις τέσσερα χρόνια, ανοίγοντας ορίζοντες για...

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Το έγγραφο IEEP καθιστά σαφές ότι οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής και οι μη βιώσιμες γεωργικές πρακτικές μειώνουν ήδη την παραγωγή ελιών, πατάτας και...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο Φαρμακονήσι μετέβη ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Δένδιας, όπου συναντήθηκε με στελέχη και οπλίτες στο φυλάκιο. Στην επίσκεψή του, ο Νίκος Δένδιας συνοδεύθηκε από...