Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Ισπανία: «Καυτό» Σαββατοκύριακο με πρόωρες εκλογές

Η Ισπανία προετοιμάζεται για ένα καυτό Σαββατοκύριακο λόγω των συνθηκών καύσωνα που πλήττουν την Ιβηρική αλλά και των βουλευτικών εκλογών οι οποίες συγκλήθηκαν πρόωρα.

Οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν αυτή την Κυριακή, 23 Ιουλίου, αν και η αποχή αναμένεται μεγάλη κυρίως λόγω του σφοδρού καύσωνα, που έχει αναγκάσει τους Ισπανούς να αναζητούν δροσιά, μακριά από τον τόπο διαμονής τους στα μεγάλα αστικά κέντρα.

Πολλοί πάντως από αυτούς έχουν ήδη εκφράσει την πολιτική τους βούληση ταχυδρομικώς. Αυτή η μορφή ψηφοφορίας παρατάθηκε μέχρι την Παρασκευή.

Οι υπόλοιποι έχουν ελάχιστο χρόνο για να διαλέξουν ένα από τα τέσσερα μεγάλα κόμματα.

Ο απερχόμενος σοσιαλιστής πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ προκήρυξε πρόωρες εκλογές μετά την θλιβερή απόδοση του κόμματός του στις τοπικές εκλογές του Μαΐου, στις οποίες το Σοσιαλιστικό κόμμα του ήρθε δεύτερο μετά τον κύριο αντίπαλο, το συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα.

Το Λαϊκό Κόμμα του Αλμπέρτο Νούνιεθ Φεϊχό έχει το βλέμμα του στη νίκη, αλλά μπορεί να δυσκολευτεί να σχηματίσει κυβέρνηση.

Για να κερδίσουν την πλειοψηφία πρέπει να εξασφαλίσουν περισσότερες από τις μισές από τις συνολικά 350 έδρες στην κάτω βουλή του κοινοβουλίου.

Οι συντηρητικοί μπορεί να χρειαστούν την υποστήριξη του ακροδεξιού κόμματος Vox, ενώ ο κ. Σάντσεθ είναι πιθανό να στραφεί στην αριστερή πολιτική ομάδα Sumar.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Την απόφαση για διοργάνωση κινητοποίησης την Τρίτη 30 Απριλίου στη 1μμ ανακοίνωσε η ομάδα πρωτοβουλίας γονέων και πασχόντων Μεσογειακής Αναιμίας Παίδων «Αγία Σοφία», στο...

ΕΛΛΑΔΑ

Ένας νεκρός και δύο τραυματίες είναι ο απολογισμός της φονικής συμπλοκής με πυροβολισμούς που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής 28 Απριλίου, έξω από γνωστό...

LIFESTYLE

“Δεν μπορείς να βαφτίζεις ένα παιδί επειδή έχεις κάνει μία αμαρτία και το κάνεις για εσένα για να ξεπλύνεις την αμαρτία σου και μετά...

ΔΙΕΘΝΗ

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν χαρακτήρισε «εξάχρονο παιδί» τον αντίπαλό του στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, τον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, στην ομιλία του...