Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Νεπάλ: Έξι νεκροί σε συντριβή ελικοπτέρου

Έξι άνθρωποι, ανάμεσά τους πέντε υπήκοοι Μεξικού, σκοτώθηκαν όταν συνετρίβη τουριστικό ελικόπτερο στο οποίο επέβαιναν στο Νεπάλ, δήλωσε εκπρόσωπος των αρχών στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

Σωστικά συνεργεία εντόπισαν πέντε πτώματα και αναζητούν το έκτο, διευκρίνισε ο Τεκνάθ Σιτούλα, αξιωματούχος στο αεροδρόμιο της Κατμαντού, της πρωτεύουσας του Νεπάλ.

Το ελικόπτερο τουρισμού της εταιρείας Manang Air απογειώθηκε από τη Σούρκε, στην περιοχή του όρους Έβερεστ, στις 10:04 [σ.σ. τοπική ώρα· 07:19 ώρα Ελλάδας] με προορισμό την πρωτεύουσα. Κάθε επικοινωνία μαζί του όμως χάθηκε περίπου δέκα λεπτά μετά την απογείωσή του.

Στο Νεπάλ, χώρα όπου η αεροπορική ασφάλεια χαρακτηρίζεται αξιοθρήνητη, έχασαν τη ζωή τους 72 άνθρωποι σε αεροπορικό δυστύχημα πριν από έξι μήνες.

Οι χιονισμένες κορυφές και τα απομακρυσμένα και δυσπρόσιτα αεροδρόμια της ασιατικής χώρας αποτελούν πρόκληση και για τους εμπειρότερους πιλότους.

Σαν να μην έφτανε αυτό συχνά οι μετεωρολογικές συνθήκες μεταβάλλονται αστραπιαία κάνοντας τις συνθήκες πτήσεις επικίνδυνες σε μια χώρα όπου ο τομέας των αερομεταφορών πάσχει από ελλείψεις, όχι μόνο στην εκπαίδευση των χειριστών, αλλά και στη συντήρηση των αεροδρομίων.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση, λόγω της ανησυχίας για την κατάσταση του τομέα των αεροπορικών μεταφορών στο ασιατικό κράτος, έχει απαγορεύσει όλες τις πτήσεις εταιρειών του Νεπάλ στον εναέριο χώρο της.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Την απόφαση για διοργάνωση κινητοποίησης την Τρίτη 30 Απριλίου στη 1μμ ανακοίνωσε η ομάδα πρωτοβουλίας γονέων και πασχόντων Μεσογειακής Αναιμίας Παίδων «Αγία Σοφία», στο...

ΕΛΛΑΔΑ

Ένας νεκρός και δύο τραυματίες είναι ο απολογισμός της φονικής συμπλοκής με πυροβολισμούς που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής 28 Απριλίου, έξω από γνωστό...

LIFESTYLE

“Δεν μπορείς να βαφτίζεις ένα παιδί επειδή έχεις κάνει μία αμαρτία και το κάνεις για εσένα για να ξεπλύνεις την αμαρτία σου και μετά...

ΔΙΕΘΝΗ

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν χαρακτήρισε «εξάχρονο παιδί» τον αντίπαλό του στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, τον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, στην ομιλία του...