Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Ο «Ισπανός Βασιλιάς» έγινε μοντέλο στα 91 του χρόνια λόγω του Instagram

Είναι άνετος και ηλιοκαμένος, αβίαστα κουλ και 91 ετών. Ο Ισπανός Βασιλιάς – πραγματικό όνομα Andrés García-Carro – έγινε μοντέλο κάπως τυχαία χάρη στην εγγονή του, Celine van Heel, η οποία άρχισε να τον φωτογραφίζει πριν από τρία χρόνια και επέλεξε το ψευδώνυμο για το Instagram του.

Ο García-Caro έχει ένα πρόσωπο φτιαγμένο για να φωτογραφίζεται, με το ατσάλινο βλέμμα και το γωνιώδες πρόσωπο ενός αστέρα του κλασικού κινηματογράφου. Σήμερα, με ένα σημαντικό κοινό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και μεγάλες καμπάνιες για τα Zara και την Adidas, ο Ισπανός Βασιλιάς είναι ένα από τα γηραιότερα εργαζόμενα μοντέλα στην Ευρώπη.

«Ξέρει πώς να ποζάρει. Νομίζω ότι γεννήθηκε γνωρίζοντας πώς να ποζάρει», δήλωσε η van Heel σε τηλεφωνική επικοινωνία από τη Γκραν Κανάρια, όπου εκείνη και ο παππούς της φωτογράφιζαν μια νέα καμπάνια που δεν έχει ακόμη κυκλοφορήσει. «Μπορείς να του βάλεις οτιδήποτε και φαίνεται καταπληκτικός».

Μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ο García-Caro δήλωσε ότι ένιωθε άνετα από την πρώτη φορά που η Celine τον φωτογράφισε. «Λυπάμαι που δεν ξεκίνησα αυτή την καριέρα 20 χρόνια νωρίτερα», σχολίασε.

Φωτογραφία: Celine van Heel

Μία από τις πιο εντυπωσιακές εικόνες του Ισπανoύ Βασιλιά μέχρι σήμερα εμφανίστηκε πέρυσι σε όλη την Ευρώπη, στο πλαίσιο μιας καμπάνιας για την μάρκα εξωτερικών ενδυμάτων μοτοσικλέτας Schott NYC. Φωτογραφημένος από την van Heel σε μια ρετρό αίθουσα μπόουλινγκ, ο Garcia-Carro απλώνει ένα κόκκινο σακάκι βερσιόν γύρω από τους ώμους του, με τους αντίχειρες πίσω από την αγκράφα της ζώνης του και τα χακί του στη μέση, καθώς οι τονισμένες τρίχες πέφτουν στο πρόσωπό του. «Τα πάντα έχουν να κάνουν με τη στάση», έγραψε η Schott στις λεζάντες που συνοδεύουν τις αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που προωθούν την εικόνα.

«Το βλέμμα του, ο τρόπος που κοιτάζει την κάμερα – είναι απλό, αλλά τον καθορίζει πραγματικά», δήλωσε η van Heel για την εικόνα. Σε άλλες λήψεις από την καμπάνια, ο García-Caro ποζάρει με νεότερα μοντέλα, ξεχωρίζοντας με την τρομερή παρουσία του. Αλλά στα παρασκήνια, ο παππούς της ήταν παιχνιδιάρης, παίζοντας μπόουλινγκ για την ακρίβεια όταν δεν φωτογράφιζαν. «Ήταν τόσο πολύ διασκεδαστικό. Πάντα με εκπλήσσει», δήλωσε.

‘Μια νέα ζωή’

Η Van Heel λέει ότι ήταν πάντα κοντά με τον παππού της, αλλά η σχέση τους αναπτύχθηκε κατά τη διάρκεια των lockdowns του Covid-19 την άνοιξη του 2020, όταν έμεινε μαζί του και τη γιαγιά της στην Ισπανία για μεγάλο χρονικό διάστημα, ώστε να μην είναι μόνοι τους. Εκείνη την εποχή, ήταν εκτελεστική βοηθός στο γαλλικό περιοδικό μόδας L’Officiel και δεν είχε δοκιμάσει ποτέ τις δυνάμεις της στη φωτογραφία (τώρα είναι η καριέρα της πλήρους απασχόλησης). Αλλά, κλεισμένη στο σπίτι τους, άρχισε να κάνει styling και να φωτογραφίζει τον García-Carro, διατηρώντας έναν λογαριασμό στο Instagram για εκείνον που σύντομα άρχισε να προσελκύει ακολούθους.

«Ήταν πάντα πολύ κομψός», σχολίασε. «Όταν ήταν νέος, φορούσε ήδη αυτά τα μακριά γούνινα παλτά όπως ο Macklemore… και γυαλιά ηλίου aviator».

Φωτογραφία: Celine van Heel

Ο García-Carro έχει ζήσει πολλές ζωές: μεταξύ άλλων ήταν κτηνοτρόφος στην Αργεντινή, ιδιοκτήτης εστιατορίου στην Ουρουγουάη και κτηματομεσίτης στην Ισπανία. Ως μοντέλο, το πρώτο του editorial – με τις εικόνες τις Van Heel – κυκλοφόρησε στην έντυπη έκδοση της L’Officiel China το 2020. Σύντομα, ακολούθησαν ευκαιρίες με άλλες εκδόσεις και μάρκες, συμπεριλαμβανομένης της Zara, με την οποία συνεργάστηκε σε μια capsule συλλογή που περιελάμβανε μεταξωτή ρόμπα, πιτζάμες, τζιν και γυαλιά ηλίου. Ο Ισπανός βασιλιάς μπορεί να φαίνεται πολύ μικρότερος από τα 91 του χρόνια – η van Heel αστειεύεται ότι «έκανε συμφωνία με τον διάβολο», ειδικά επειδή εξακολουθεί να καπνίζει και μαυρίζει τακτικά – αλλά πιστώνει την καριέρα του στα τέλη της ζωής του ότι του έδωσε «μια νέα ζωή και τόση πολλή ενέργεια».

«Φαίνομαι ακόμα πιο νέος από πριν! Αυτό που με ικανοποιεί περισσότερο στο μόντελινγκ είναι να γνωρίζω νέους ανθρώπους, να μαθαίνω νέα πράγματα, να είμαι δραστήριος», δήλωσε. «Δεν θέλω να κάθομαι στο σαλόνι μου βλέποντας τη ζωή να περνάει».

Η Van Heel πιστεύει ότι η εμφάνισή του και η ενέργειά του βρίσκουν απήχηση στον κόσμο της μόδας αυτή τη στιγμή, καθώς αγκαλιάζει περισσότερα μοντέλα στα χρυσά τους χρόνια – η Carmen Dell’Orefice, που θεωρείται το γηραιότερο εν ενεργεία supermodel σε ηλικία 91 ετών, εξακολουθεί να εμφανίζεται στα εξώφυλλα περιοδικών και έκλεισε αξέχαστα την επίδειξη υψηλής ραπτικής Guo Pei στο Παρίσι το 2017. Η 101χρονη σχεδιάστρια υφασμάτων και εσωτερικών χώρων Iris Apfel έχει γίνει fashion icon.

Η Van Heel πιστεύει ότι ο παππούς της είναι το τέλειο παράδειγμα του γιατί κανείς δεν πρέπει να αισθάνεται την ανάγκη να φέρεται όπως αρμόζει στην ηλικία του.

«Όταν είσαι 70 ή 80 ετών, δεν σημαίνει ότι η ζωή σου έχει τελειώσει και ότι πρέπει να συμπεριφέρεσαι σαν μια γλυκιά ηλικιωμένη γιαγιά και να μην κάνεις τίποτα άλλο», δήλωσε. «Μπορείς να κάνεις τα πάντα σε οποιαδήποτε ηλικία».

Πηγή: CNN

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Την απόφαση για διοργάνωση κινητοποίησης την Τρίτη 30 Απριλίου στη 1μμ ανακοίνωσε η ομάδα πρωτοβουλίας γονέων και πασχόντων Μεσογειακής Αναιμίας Παίδων «Αγία Σοφία», στο...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εντείνουν την προεκλογική τους δραστηριότητα οι αρχηγοί των υπόλοιπων κομμάτων της αντιπολίτευσης. Την αναγέννηση του ΕΣΥ έθεσε ως προτεραιότητα ο Νίκος Ανδρουλάκης, κατά την...

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Μεταξύ των πλεονεκτημάτων των νόμων που επεκτείνουν την απαγόρευση του καπνίσματος σε εσωτερικούς ή πολυσύχναστους εξωτερικούς χώρους, είναι η διατήρηση μιας υγιούς καρδιάς, γράφει...

LIFESTYLE

“Σε καμία περίπτωση δεν ήθελα ούτε να φανεί η Ελλάδα πιο άσχημη ούτε πιο κάτι από αυτό που είναι” εξηγεί η Μαρίνα Σάττι. Στον...