Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Σάλος στην Αγγλία: Κατά συρροή δολοφόνος έλαβε επιστολή στη φυλακή για να εμβολιαστεί ανάμεσα στους πρώτους

Σάλος προκλήθηκε όταν ένας από τους πλέον διαβόητους κατά συρροή δολοφόνους του Ηνωμένου Βασιλείου έλαβε επιστολή σχετικά με τον πιθανό εμβολιασμό του την στιγμή που εκατομμύρια ευπαθείς στη χώρα δεν έχουν ακόμη εμβολιαστεί.

Ο 52χρονος Λέβι Μπέλφιλντ, υπεύθυνος για την δολοφονία 3 ατόμων- μεταξύ των οποίων και ένα 13χρονο κορίτσι- έλαβε ένα γράμμα που του πρότεινε να εμβολιαστεί εντός των επόμενων εβδομάδων, και ενώ μεγάλο μέρος των πολιτών άνω των 70 ετών δεν έχει κάνει ακόμα το εμβόλιο.

Η επιστολή, που δημοσιοποιήθηκε από το βρετανικό έντυπο The Sun, φαίνεται πως προερχόταν από τις υγειονομικές αρχές της φυλακής υψίστης ασφαλείας Frankland στο Ντάραμ της Αγγλίας, όπου ο Μπέλφιλντ εκτίει ποινής δις ισόβιας κάθειρξης.

Ο Μπέλφιλντ φημολογείται μάλιστα πως είχε προηγουμένως παραπονεθεί στο προσωπικό της φυλακής, λέγοντας πως θα έπρεπε να εμβολιαστεί άμεσα καθώς ο «κορωνοϊός εξαπλώνεται σαν πυρκαγιά, θέτοντας τους κρατούμενους σε μεγάλο κίνδυνο».

Δεν είναι ακόμη γνωστό εάν και άλλοι κρατούμενοι της φυλακής Frankland έλαβαν παρόμοιες επιστολές.

Στην εν λόγω φυλακή βρίσκονται, πέραν του Μπέλφιλντ, εγκληματίες όπως ο Ίαν Χάντλι, κρατούμενος για δολοφονίες ανηλίκων, και ο ανώνυμος τρομοκράτης που είχε αποκεφαλίσει στον δρόμο έναν Άγγλο στρατιώτη.

«Η ιδέα του να εμβολιάζονται οι εγκληματίες πριν από τους νομοταγείς πολίτες λέει τα πάντα για το πώς λειτουργεί το σύστημα δικαιοσύνης μας αυτό τον καιρό», σχολίασε ο Ντέιβιντ Σπένσερ, διευθυντής του Κέντρου για την πρόληψη της εγκληματικότητας στην Μ.Βρετανία.

Ο πρώην αξιωματούχος της αστυνομίας, που υπήρξε υπεύθυνος για την σύλληψη του Μπέλφιλντ, αποκάλεσε την είδηση «αποκρουστική» και προσέθεσε:

«Το προσωπικό των φυλακών, οι αστυνομικοί, οι δάσκαλοι, οι εργαζόμενοι στα καταστήματα και οι διανομείς, οι άνθρωποι που μας βοηθούν δηλαδή να προχωράμε- αυτοί θα έπρεπε να έχουν προτεραιότητα».

Από μεριάς του, το Υπουργείο Δικαιοσύνης διέψευσε την είδηση λέγοντας ότι «Δεν υπάρχει προτεραιότητα εμβολιασμού για τους κρατούμενους και ούτε πρόκειται».

«Κανένας υπουργός δεν έχει δει την εν λόγω επιστολή, ούτε πιστεύει ότι αυτοί οι άνθρωποι θα έπρεπε να τεθούν σε προτεραιότητα έναντι της νομοταγούς πλειοψηφίας. Το να υπάρχουν υπαινιγμοί για την διαφορετική τους μεταχείριση είναι απόλυτη ανοησία».

ΠΗΓΗ: New York Post 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Πολιτική, την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο editorial.gr.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Για τον “πολιορκητικό κριό” της MG, το οικονομικό και καθόλα αξιόλογο SUV που ακούει στο όνομα ZS, η πολυφωνία των εκδόσεων μακροσκοπικά, απλά αποτελεί...

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Τον θρίαμβο της Ορθοδοξίας τίμησε η Ιερά Μητρόπολη Βελγίου και φέτος, με το καθιερωμένο διορθόδοξο συλλείτουργο την Κυριακή 24 Μαρτίου 2024, στον Ιερό Μητροπολιτικό...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Οι επαγγελματίες οδηγοί χρειάζονται ειδικές γνώσεις και δεξιότητες προκειμένου να είναι σε θέση να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητες αυτών των θωρακισμένων οχημάτων, τα οποία...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το σχέδιο της Nissan επικεντρώνεται σε ευρύτατη παρουσίαση νέων προϊόντων, αυξημένο εξηλεκτρισμό, νέες προσεγγίσεις στον σχεδιασμό και την κατασκευή, στην υιοθέτηση νέων τεχνολογιών και...