Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Τα τσουχτερά επιτόκια κλονίζουν τη βρετανική αγορά – Κινδυνεύουν 750.000 ακίνητα

Την αναταραχή στην αγορά των στεγαστικών δανείων θα συζητήσουν με τον υπουργό οικονομικών οι επικεφαλής των βρετανικών τραπεζών και οι κατασκευαστικές εταιρείες.

Έρχεται μετά την απόφαση σοκ της Πέμπτης , της 13 συνεχούς αύξησης των επιτοκίων στο 5%.

Ωστόσο, η βρετανική κυβέρνηση μέχρι στιγμής, αντιτίθεται στις προτάσεις να παρέμβει, επισημαίνοντας ότι θα παραμείνει «σταθερή και θα τηρήσει το σχέδιό της» για τη μείωση του πληθωρισμού.

Στην σημερινή συνάντηση στην Ντάουνινγκ Στριτ, οι συζητήσεις είναι πιθανό να επικεντρωθούν στην ενίσχυση της υπάρχουσας βοήθειας για όσους αντιμετωπίζουν σημαντικές δυσκολίες.

Η πλειονότητα (85%) των ακινήτων που αγοράζονταν προς ενοικίαση είχαν στεγαστικά δάνεια και ήταν «ιδιαίτερα εκτεθειμένα» σε αυξανόμενα επιτόκια.

O μεγαλύτερος οργανισμός ιδιοκτητών κατοικιών στην Αγγλία και στην Ουαλία, NRLA, προειδοποίησε ότι τα επιτόκια στο 5% θα μπορούσαν να αναγκάσουν τους ιδιοκτήτες να πουλήσουν 735.000 ενοικιαζόμενα ακίνητα. «Αυτό θα επιδεινώσει τη συνεχιζόμενη κρίση προσφοράς και ζήτησης στον ιδιωτικό τομέα των μισθωμάτων», ανέφερε σχετική δήλωση.

Ο διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας Άντριου Μπέιλι παραδέχτηκε την Πέμπτη ότι η 13η συνεχόμενη αύξηση των επιτοκίων από τον Δεκέμβριο του 2021 είναι επώδυνο για χιλιάδες δανειολήπτες.

Τα επιτόκια των στεγαστικών δανείων αυξάνονται εδώ και μήνες. Ένα μέσο διετές στεγαστικό δάνειο σταθερού επιτοκίου κινείται επί του παρόντος στο 6,19%, ενώ το πενταετές επιτόκιο είναι 5,82%. Τον Ιούνιο του περασμένου έτους αυτά τα επιτόκια ήταν πιο κοντά στο 3%, σύμφωνα με την εταιρεία χρηματοοικονομικών στοιχείων Moneyfacts.

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Ένας νεκρός και δύο τραυματίες είναι ο απολογισμός της φονικής συμπλοκής με πυροβολισμούς που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής 28 Απριλίου, έξω από γνωστό...

LIFESTYLE

“Δεν μπορείς να βαφτίζεις ένα παιδί επειδή έχεις κάνει μία αμαρτία και το κάνεις για εσένα για να ξεπλύνεις την αμαρτία σου και μετά...

ΔΙΕΘΝΗ

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν χαρακτήρισε «εξάχρονο παιδί» τον αντίπαλό του στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, τον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, στην ομιλία του...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Για τη συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις 13 Μαϊου και το τι περιμένουμε από αυτή,...