Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Titan: Συντετριμμένοι οι συγγενείς των θυμάτων – «Είχε ένα προαίσθημα ότι αυτό το ταξίδι δεν ήταν σωστό»

Οι συγγενείς των πέντε επιβαινόντων πληροφορήθηκαν από την αμερικανική ακτοφυλακή για την τύχη του βαθυσκάφους. Ο θάνατος τους ήταν ακαριαίος μετά την καταστροφική αποσυμπίεση που συνέβη λίγο πριν να φτάσουν στο ναυάγιο του Τιτανικού. Η θεία του αδικοχαμένου 19χρόνου αποκαλύπτει πως δεν ήθελε να πάει στο ταξίδι, αλλά το έκανε ως δώρο στον πατέρα του.

Με τις οικογένειες των 5 επιβατών να προσπαθούν να συμβιβαστούν με την ιδέα πως οι αγαπημένοι τους έχουν φύγει από τη ζωή, η θεία του αδικοχαμένου 19χρονου γιου του Πακιστανού μεγιστάνα, αποκαλύπτει στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο NBC, πως ο ανιψιός της ήταν τρομοκρατημένος για το ταξίδι με το υποβρύχιο, αλλά το έκανε για να ευχαριστήσει τον πατέρα του.

Όπως είπε «Είχε ένα προαίσθημα ότι αυτό (το ταξίδι) δεν ήταν σωστό. Δεν ένιωθε άνετα που το έκανε». Έκανε γνωστό ότι, τον συνόδευσε ως δώρο για την γιορτή του πατέρα που ήταν την Κυριακή 18 Ιουνίου, την ημέρα που σύμφωνα με την αμερικανική ακτοφυλακή, χάθηκε το στίγμα του υποβρύχιου και συνεθλίβη.

Ο 61χρονος Στόκτον Ρας ήταν ένας από τους μοιραίους επιβάτες. Το 2009 ίδρυσε την OceanGate και το 2021 ξεκίνησαν οι τουριστικές καταδύσεις στο ναυάγιο του Τιτανικού. Όπως είχε δηλώσει αντιπαθούσε τους κανόνες και λάτρευε την θάλασσα.

«Όλα έχουν να κάνουν με τον ωκεανό, για τον οποίον δεν γνωρίζουμε σχεδόν τίποτα. Ο ωκεανός είναι τρομαχτικός. Γι’ αυτόν τον λόγο, επιφυλάσσει μεγάλες εκπλήξεις» είχε πει.

Η αμερικανική ακτοφυλακή περιέγραψε ότι το τέλος των επιβατών επήλθε μετά από μεγάλη έκρηξη που κατέστρεψε το βαθυσκάφος. Ο θάνατος των 5 ήταν ακαριαίος.

Φίλος του Πολ – Ανρί Ναρζεολέ ο οποίος επέβαινε στο μοιραίο βαθυσκάφος ανέφερε «Με καθησυχάζει τουλάχιστον το γεγονός ότι γνωρίζουμε ότι δεν υπέφεραν. Ποτέ δεν είχα την εντύπωση ότι ανυπομονούσε να συνταξιοδοτηθεί… Οι άνθρωποι που συνταξιοδοτούνται σκέφτονται πώς μπορούν να συνεχίσουν να κάνουν πράγματα που τους αρέσουν. Αυτό ακριβώς ήταν που έκανε.».

Η κόρη του 77χρονου Γάλλου ωκεανογράφου λίγο πριν γραφτεί ο τραγικός επίλογος, μιλούσε για την μεγάλη αδυναμία που είχε ο πατέρας της στον Τιτανικό. Σύμφωνα με το Reuters, είχε επισκεφθεί το ναυάγιο δεκάδες φορές.

«Ο πατέρας μου συμμετείχε στην πρώτη αποστολή (για τον εντοπισμό) του Τιτανικού τη δεκαετία του `80. Από τότε ήταν το μεγάλο του πάθος. Είτε σε υποβρύχιο, είτε στον Τιτανικό, ξέρω ότι του άρεσε» είπε η Σιντονί Ναρζεολέ.

Με μία ανακοίνωση οι οικογένειες των θυμάτων ευχαριστούν τα διεθνή σωστικά συνεργεία που συμμετείχαν στην γιγαντιαία επιχείρηση έρευνας για τον εντοπισμό των συγγενών τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της τελευταίας αγωνιστικής και στους τέσσερις ομίλους: 1ος όμιλος Θερμαϊκός Θέρμης – Μέγας Αλέξανδρος Αγίας Μαρίνας 4-0 ΑΟ Χανιώτης – Ορέστης...

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ο Τζο Ράγκλαντ ήταν εντυπωσιακός με 24 πόντους, ενώ είχε βοήθειες από τους Κένι Ουίλιαμς (18π.) και Νέιτ Ρένφρο (12π.). όμως δεν έφταναν για...

ΕΛΛΑΔΑ

Τροχαίο δυστύχημα συνέβη νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου (27/4) στην Μανωλάδα στην θέση «Παλαιοσταφίδα» με θύμα έναν 56χρονο δικυκλιστή. Το δυστύχημα συνέβη στις 16:55...

ΕΛΛΑΔΑ

Συγγενείς των θυμάτων στο Μάτι και εγκαυματίες που παλεύουν ακόμα με τα σωματικά και ψυχικά τους τραύματα, μίλησαν στο ΕΡΤNEWS και την Κατερίνα Φάκα....