Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Φάουτσι: Το δηλητηριασμένο γράμμα και οι απειλές που δεχόταν, στη δημοσιότητα

Ο επικεφαλής χάραξης πολιτικής κατά του κορωνοϊού στις ΗΠΑ, δρ. Άντονι Φάουτσι, μίλησε για πρώτη φορά ανοιχτά σχετικά με τις απειλές που δεχόταν ο ίδιος και η οικογένειά του όλο αυτό το διάστημα.

Με τις προτάσεις του να αμφισβητούνται κατ’ εξακολούθηση ακόμη και από τον ίδιο τον τέως Πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ο Φάουτσι, παρά της εκτίμησης που έχαιρε ανάμεσα σε μεγάλη μερίδα του αμερικανικού πληθυσμού, υπήρξε πολλάκις στόχος ύβρεων και απειλών, κατά βάση από αρνητές του κορωνοϊού.

Εδώ και ένα χρόνο, το ίντερνετ οργίαζε από τις δημοσιεύσεις όσων διαφωνούσαν με τον Φάουτσι, με την ένταση να ποικίλλει ανάμεσα σε σχόλια της τάξεως του «Απολύστε τον!» έως σχόλια που εξέφραζαν την επιθυμία για άμεσο και βίαιο θάνατο του γιατρού.

Τα μηνύματα αυτά φαίνεται πως δεν περιορίστηκαν στο χώρο του διαδικτύου, αλλά έφθαναν ως και την πόρτα του ίδιου του Φάουτσι και των οικείων του.

«Οι απειλές έφταναν απευθείας στα τηλέφωνα των παιδιών μου, στα ίδια τους τα σπίτια. Πώς στο διάολο έβρισκαν τέτοιες πληροφορίες αυτοί οι μ….κες, όποιοι και αν είναι;», αναρωτήθηκε ο γιατρός.

Ένα από τα πιο τρομακτικά περιστατικά που ανέφερε ο Φάουτσι είχε να κάνει με μια ύποπτη επιστολή που έφτασε στο κατώφλι του.

«Άνοιξα το γράμμα και ένα σύννεφο από σκόνη εκτοξεύτηκε στο πρόσωπο και το στήθος μου. Οι υπεύθυνοι ασφαλείας μου μού είπαν να μην κουνηθώ και σύντομα έφτασε μια ειδική ομάδα που με ψέκασε με αντίδοτα».

«Θα μπορούσε να είναι κάτι ακίνδυνο που είχε στόχο απλώς να με εκφοβίσει, ή άνθρακας που θα με έστελνε στο νοσοκομείο για κάνα μήνα. Δεν νομίζω ότι ήταν ρικίνη, γιατί θα σας είχα αποχαιρετίσει», σχολίασε.

Ο γιατρός δηλώνει πως μέχρι και σήμερα δε γνωρίζει εάν το περιστατικό έφτασε στα αυτιά του Ντόναλντ Τραμπ, καθώς και ο ίδιος δεν θέλησε να του δώσει μεγάλες διαστάσεις όταν συνέβη.

«Σε τι θα ωφελούσε να το πω; Επιπλέον, βρισκόταν υπό διερεύνηση από το FBI, το οποίο συνήθως δεν θέλει να μιλάς γι’ αυτά», είπε ο Φάουτσι.

Τόσο ο κυβερνητικός γιατρός, όσο και η οικογένειά του, βρίσκονται υπό την προστασία των μυστικών υπηρεσιών από τα τέλη του Μαρτίου του 2020, και μάλλον για καλό λόγο.

Στο κάτω- κάτω, οι απειλές που δεχόντουσαν δεν προέρχονταν μόνο από ανώνυμους εκβιαστές, αλλά και από υψηλά ιστάμενους αξιωματούχους όπως ο τέως σύμβουλος του Τραμπ, Στιβ Μπάννον, ο οποίος λίγους μήνες πριν είχε προτείνει τον αποκεφαλισμό του Φάουτσι και την ανάρτηση του κεφαλιού του πάνω σε…δόρυ έξω από τον Λευκό Οίκο.

ΠΗΓΗ: TMZ

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Πολιτική, την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο editorial.gr.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΥΓΕΙΑ

Τα βρέφη και τα παιδιά ηλικίας έως πέντε ετών παρουσίασαν μόνο «μέτριες» καθυστερήσεις στα αναπτυξιακά ορόσημα εξαιτίας των περιορισμών της πανδημίας Covid-19, σύμφωνα με...

ΔΙΕΘΝΗ

Αποκαθίσταται ύστερα από πέντε μήνες η επικοινωνία με το διαστημικό σκάφος Voyager 1, το πλέον απομακρυσμένο από τη Γη ανθρώπινο δημιούργημα, ανακοίνωσε χθες Δευτέρα...

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Αναγνωρίζοντας τη σημασία των πράσινων δεξιοτήτων και της ενδυνάμωσης των παιδιών και των νέων, η UNICEF σχεδίασε και παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Ελλάδα...

ΔΙΕΘΝΗ

Η Κίνα έθεσε σήμερα σε κόκκινο συναγερμό ένα μέρος του νότιου τμήματος της χώρας εξαιτίας φονικών καταρρακτωδών βροχοπτώσεων στην επαρχία Γκουανγκντόνγκ, πρωτεύουσα της οποίας...