Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Η «κατάρα» του Τιτανικού – Το πλούσιο ζευγάρι που χάθηκε μαζί με το καράβι και οι ομοιότητές τους με τους απογόνους τους

Η μουσική παίζει στο κατάστρωμα του Τιτανικού την ώρα που ο κόσμος ψάχνει να βρει τρόπο να ανεβεί στις σωσίβιες λέμβους. Ένα ηλικιωμένο ζευγάρι αποφασίζει να μείνει στο πλοίο και να βυθιστεί μαζί του. Πρόκειται για τους Ίσιντορ και Άιντα Στράους.

Η τραγική σύμπτωση, 111 χρόνια μετά είναι πως η Γουέντι Ρας σύζυγος του Στόκτον Ρας – διευθύνοντος συμβούλου της Ocean Gate και ενός από τους αγνοούμενους με το βαθυσκάφος – ήταν τρισέγγονή τους.

Πιο αναλυτικά οι Στράους ήταν από τους πλουσιότερους επιβάτες του Τιτανικού. Ο Ίσιντορ ήταν συνιδιοκτήτης των Μέισις. Η Γουέντι είναι απόγονος της κόρης του ζευγαριού. Έχει κατέβει τρεις φορές στο ναυάγιο, ενώ είναι και διευθύντρια επικοινωνίας της εταιρείας.

Την τραγική τους ιστορία απαθανάτισε και ο Τζέιμς Κάμερον στον «Τιτανικό» το 1997. Η σκηνή που η Άιντα αρνείται να μπει στη βάρκα για να σωθεί, κόπηκε τελικά από την ταινία.

Όμως χαρακτηριστική ήταν η σκηνή που τους δείχνει αγκαλιασμένους στο κρεβάτι την ώρα που πλημμύριζε το πλοίο. Στην πραγματικότητα έμειναν στο κατάστρωμα μέχρι το τέλος.

Παράλληλα, έρχονται στο φως παλαιότερες δηλώσεις του Ρας. Ο ίδιος ένας ιδιαίτερα ριψοκίνδυνος εξερευνητής, ουσιαστικά μιλά για τους κανόνες που παραβίασε προκειμένου να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα

«Θέλω να με θυμούνται ως καινοτόμο. Νομίζω ήταν ο Στρατηγός Μακάρθουρ που είχε πει “όλοι σε θυμούνται για τους κανόνες που παραβιάζεις”. Και παραβίασα κανόνες για να το καταφέρω αυτό. Όμως τους παραβίασα με λογική και με τη βοήθεια προηγμένης τεχνολογίας», έλεγε.

Προβλήματα και σε προηγούμενες αποστολές

Επίσης, επιβάτης προηγούμενης αποστολής του Τάιταν, περιγράφει τα προβλήματα που αντιμετώπισαν με αποτέλεσμα να μην ολοκληρωθεί η περιήγηση.

«Αυτό που μας συνέβη είναι πως χάθηκε η επικοινωνία. Υπάρχει ένα διάστημα που περιμένεις, αλλά εάν μέχρι τότε δεν έχει αποκατασταθεί το πρόβλημα, τότε η αποστολή πρέπει να ματαιωθεί», λέει ο Άλαν.

Παράλληλα, συγγενείς του Χάμις Χάρντινγκ καταγγέλλουν ότι η εταιρεία άργησε να ζητήσει βοήθεια, παρόλο που η επικοινωνία με το βαθυσκάφος είχε χαθεί.

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Ένας νεκρός και δύο τραυματίες είναι ο απολογισμός της φονικής συμπλοκής με πυροβολισμούς που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής 28 Απριλίου, έξω από γνωστό...

ΔΙΕΘΝΗ

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν χαρακτήρισε «εξάχρονο παιδί» τον αντίπαλό του στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, τον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, στην ομιλία του...

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της τελευταίας αγωνιστικής και στους τέσσερις ομίλους: 1ος όμιλος Θερμαϊκός Θέρμης – Μέγας Αλέξανδρος Αγίας Μαρίνας 4-0 ΑΟ Χανιώτης – Ορέστης...

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ο Τζο Ράγκλαντ ήταν εντυπωσιακός με 24 πόντους, ενώ είχε βοήθειες από τους Κένι Ουίλιαμς (18π.) και Νέιτ Ρένφρο (12π.). όμως δεν έφταναν για...