Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Αγνοούμενο υποβρύχιο Titan – Εργαλείο «κλειδί» για τους κινηματογραφιστές (video)

ARCHIVO - Esta fotografía de 2004 proporcionada por el Institute for Exploration, Center for Archaeological Oceanography/University of Rhode Island/NOAA Office of Ocean Exploration, muestra los restos de un abrigo y de unas botas en el fondo marino cerca del sitio donde se encuentran los restos del Titanic. (Institute for Exploration, Center for Archaeological Oceanography/University of Rhode Island/NOAA Office of Ocean Exploration, Archivo)

Το υποβρύχιο Titan που αγνοείται στον Βόρειο Ατλαντικό χρησιμοποιείται τακτικά για κινηματογραφικές και φωτογραφικές αποστολές για την εξερεύνηση του ναυαγίου του Τιτανικού.

Σε εξέλιξη βρίσκεται μια διεθνής έρευνα για το υποβρύχιο Titan, το οποίο έχασε την επαφή με το κύριο σκάφος του, το Polar Prince, το πρωί της Κυριακής, λίγο αφότου ξεκίνησε για να εξερευνήσει το ναυάγιο του Τιτανικού.

Στο σκάφος επιβαίνουν πέντε άτομα και το υποβρύχιο διαθέτει οξυγόνο μόνο για 96 ώρες, πράγμα που σημαίνει ότι οι διασώστες έχουν δύο ημέρες για να τους βρουν.

Δεν είναι σαφές μέχρι στιγμής τι έχει συμβεί, ωστόσο τόσο οι αμερικανικές όσο και οι καναδικές αρχές ερευνούν την επιφάνεια του ωκεανού καθώς επιχειρούν σε βάθος σχεδόν 4.000 μέτρων. Στην περίπτωση που το υποβρύχιο έχει προσκρούσει στο βυθό της θάλασσας και δεν μπορεί να «ξανασηκωθεί» με τη δική του δύναμη, υπάρχουν «περιορισμένες επιλογές» για το τι μπορούν να κάνουν οι διασώστες.

Φωτογραφία της OceanGate

Για ποιο λόγο χρησιμοποιείται το υποβρύχιο Titan;

Πέρυσι, το PetaPixel ανέφερε ότι οι κινηματογραφιστές που επέβαιναν στο υποβρύχιο Titan κατέγραψαν το πρώτο και μοναδικό υλικό 8K από τα συντρίμμια του Τιτανικού.

«Η καταγραφή αυτού του υλικού 8Κ θα μας επιτρέψει να κάνουμε ζουμ και να εξακολουθήσουμε να έχουμε ποιότητα 4K, η οποία είναι το «κλειδί» για βίντεο σε μεγάλες οθόνες και για εντυπωσιακά βίντεο. Ακόμα πιο αξιοσημείωτα είναι τα εκπληκτικά χρώματα σε αυτό το υλικό», δήλωσε τότε ο Stockton Rush, πρόεδρος της OceanGate Expeditions. Ο Rush φέρεται να είναι ένα από τα πέντε μέλη του πληρώματος που αγνοούνται στον εν λόγω υποβρύχιο.

Πηγή: PetaPixel

Φωτογραφικό υλικό: OceanGate

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το Ford Puma εξακολουθεί να αποτελεί στη χώρα μας την κορυφαία επιλογή στην κατηγορία των συμπαγών crossover οχημάτων και ταυτόχρονα την ιδανική πρόταση για...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ξεκάθαρο μήνυμα στις προκλήσεις της προέδρου και του εντολοδόχου πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ξεκαθαρίζοντας πως μη τήρηση της συμφωνίας των...

ΔΙΕΘΝΗ

Μια ετοιμοθάνατη γυναίκα δεν υποβλήθηκε σε μεταμόσχευση ήπατος με μόσχευμα που της προσέφερε ο ίδιος της ο σύντροφος, επειδή συνέχιζε να πίνει ενώ βρισκόταν...

ΔΙΕΘΝΗ

To αίτημα του Ιράν να ενεργοποιηθεί ο μηχανισμός ταχείας χαρτογράφησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ήχησε σαν προειδοποίηση ότι το σημείο όπου κατέπεσε το ελικόπτερο όπου...