Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Αργεντινή: Διεθνές ένταλμα για τη σύλληψη τεσσάρων μελών της Χεζμπολάχ σε σχέση με τη βομβιστική επίθεση του 1994

Η Αργεντινή ζήτησε να εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης για τέσσερις Λιβανέζους υπηκόους που ήταν ύποπτοι για συμμετοχή στη βομβιστική επίθεση σε εβραϊκό κέντρο στο Μπουένος Άιρες το 1994 η οποία άφησε πίσω της 85 νεκρούς και 300 τραυματίες.

Ένας δικαστής ενέκρινε το αίτημα του εισαγγελέα να λάβει ένταλμα της Ιντερπόλ, ισχυριζόμενος ότι οι τέσσερις ήταν «υπάλληλοι ή επιχειρησιακοί πράκτορες» της Χεζμπολάχ.

Οι τέσσερις είναι οι Hussein Mounir Maznar, Ali Hussein Abdullah, Farouk Abdul Hai Amiri και Abdullah Salman με τις αρχές της Αργεντινής να πιστεύουν ότι έχουν την έδρα τους στην Παραγουάη, τη Βραζιλία ή τη Βηρυτό.

Ο Salman θεωρείται ύποπτος ότι «συντόνιζε την άφιξη και την αναχώρηση της επιχειρησιακής ομάδας» που πραγματοποίησε την επίθεση.

Η επίθεση στο εβραϊκό κέντρο στην πρωτεύουσα της Αργεντινής είναι η χειρότερη στην ιστορία της χώρας και ακολούθησε μια βομβιστική επίθεση δύο χρόνια νωρίτερα που είχε στόχο την ισραηλινή πρεσβεία και άφησε πίσω της 29 νεκρούς.

Ο δράστης της επίθεσης του 1994 δεν αποκαλύφθηκε και κανείς δεν ανέλαβε την ευθύνη, αλλά η Αργεντινή και το Ισραήλ υποπτεύονται ότι η λιβανέζικη “Χεζμπολάχ” την πραγματοποίησε κατόπιν αιτήματος του Ιράν, το οποίο από την πλευρά του αρνείται οποιαδήποτε ανάμειξη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Την απόφαση για διοργάνωση κινητοποίησης την Τρίτη 30 Απριλίου στη 1μμ ανακοίνωσε η ομάδα πρωτοβουλίας γονέων και πασχόντων Μεσογειακής Αναιμίας Παίδων «Αγία Σοφία», στο...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εντείνουν την προεκλογική τους δραστηριότητα οι αρχηγοί των υπόλοιπων κομμάτων της αντιπολίτευσης. Την αναγέννηση του ΕΣΥ έθεσε ως προτεραιότητα ο Νίκος Ανδρουλάκης, κατά την...

LIFESTYLE

“Δεν μπορείς να βαφτίζεις ένα παιδί επειδή έχεις κάνει μία αμαρτία και το κάνεις για εσένα για να ξεπλύνεις την αμαρτία σου και μετά...

ΔΙΕΘΝΗ

Ο Σεργκέι Μινγκαζόφ, δημοσιογράφος που εργάζεται για τη ρωσική έκδοση του Forbes, συνελήφθη ως ύποπτος για διάδοση ψευδών ειδήσεων σχετικά με τον ρωσικό στρατό,...