Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Καναδάς: Κλείνει 9 ραδιοφωνικούς σταθμούς και καταργεί 1.300 θέσεις εργασίας ο κολοσσός BCE

Η BCE, η μεγαλύτερη επιχείρηση επικοινωνιών στον Καναδά, ανακοίνωσε χθες Τετάρτη πως θα προχωρήσει στην κατάργηση 1.300 θέσεων εργασίας και στο κλείσιμο ή την πώληση των εννέα από τους ραδιοφωνικούς σταθμούς της, στο πλαίσιο ευρείας αναδιοργάνωσής της, λόγω κυρίως της συρρίκνωσης της ακροαματικότητας.

Σε ανοικτή επιστολή του προς τους εργαζόμενους, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Bell Μίρκο Μπίμπιτς, αποκάλυψε ότι η εταιρεία υπέστη ετήσια ζημία 40 εκατομμυρίων καναδικών δολαρίων (27,7 εκατ. ευρώ) στον τομέα της ενημέρωσης και ότι η ζημία «συνεχίζει να αυξάνεται κάθε χρόνο παρά την ηγετική μας θέση» στον τομέα.

Η κερδοφορία των ραδιοφωνικών σταθμών του ομίλου υποδιπλασιάστηκε από την εκδήλωση της πανδημίας του νέου κορονοϊού.

Η Bell Canada εξάλλου προβλέπει ετήσια ζημία 250 εκατομμυρίων καναδικών δολαρίων στον τομέα των υπηρεσιών της παραδοσιακής τηλεφωνίας.

Τα έσοδα των μέσων, σύμφωνα με στελέχη της BCE, «μεταναστεύουν σε ξένες ψηφιακές πλατφόρμες», όπως η Google και η Meta (Facebook, Instagram), ενώ ο αριθμός των συνδρομητών και των ακροατών βρίσκεται σε «μόνιμη πτώση» καθώς πλέον το κοινό στρέφεται στις πλατφόρμες streaming.

Η εταιρεία επικαλείται επίσης τη «μείωση των προϋπολογισμών των διαφημιζομένων» και «το δύσκολο ρυθμιστικό περιβάλλον, που προσαρμόζεται πολύ αργά» στις αλλαγές στον κλάδο των ΜΜΕ.

«Για να επιτύχουμε αυτή τη μεταμόρφωση, πρέπει να ευθυγραμμίσουμε τα κόστη με τα δυνητικά έσοδά μας σε καθέναν από τους τομείς δραστηριότητάς μας», ανέφερε ο κ. Μπίμπιτς.

  • Αυτές που θα υποστούν το πιο βαρύ χτύπημα είναι οι θέσεις των διοικητικών υπαλλήλων (6%), ενώ ο αριθμός των ανώτερων στελεχών της διοίκησης θα μειωθεί κατά 20% σε σύγκριση με το 2020.

Εξάλλου, η BCE θα δημιουργήσει ενιαία αίθουσα σύνταξης για να αυξηθεί «η συνεργασία και η αποτελεσματικότητα» των ΜΜΕ της, ανέφερε ο Ρίτσαρντ Γκρέι, αντιπρόεδρος αρμόδιος για τον τομέα της ενημέρωσης.

  • Τα γραφεία του ομίλου στο Λονδίνο και στο Λος Άντζελες θα κλείσουν. Αυτό στην Ουάσιγκτον θα δει το προσωπικό του να μειώνεται.

Έξι ραδιοφωνικοί σταθμοί, οι οποίοι εκπέμπουν από τη μια άκρη του Καναδά ως την άλλη, θα κλείσουν. Άλλοι τρεις, στο Οντάριο, θα πωληθούν, εφόσον η ενέργεια αυτή εγκριθεί από τον εποπτικό φορέα.

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Ένα τραγούδι της Αμερικανίδας ράπερ Μίσι Έλιοτ ταξίδεψε στο Διάστημα και συγκεκριμένα στον πλανήτη Αφροδίτη στις 12 Ιουλίου, σύμφωνα με ανακοίνωση της NASA. Το...

ΔΙΕΘΝΗ

Η κατάσταση, κυρίως στα αεροδρόμια, επανέρχεται σήμερα στους κανονικούς ρυθμούς έπειτα από μια τεράστια βλάβη στα συστήματα πληροφορικής που προκάλεσε μεγάλα προβλήματα στις μεταφορές,...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Μετά από διάλειμμα ενός χρόνου, οι Μάνος και Κώστας Στεφανής θα επιστρέψουν στο Ράλλυ Ακρόπολις εκπροσωπώντας την “Traction Rally Team”, αυτή τη φορά με...

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Το καλοκαίρι του 2024 στην Ελλάδα, όπως και σε άλλες χώρες της Νότιας Ευρώπης, χαρακτηρίζεται από παρατεταμένους καύσωνες που οφείλονται στην κλιματική αλλαγή. Οι...