Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Μεξικό: Eντοπίστηκαν 40 μετανάστες που είχαν απαχθεί από ενόπλους τη Δευτέρα

Οι μεξικανικές αρχές βρήκαν 40 μετανάστες που απήχθησαν από ένοπλη οργάνωση τη Δευτέρα καθώς επέβαιναν σε ένα λεωφορείο ταξιδεύοντας στο βορειοανατολικό Μεξικό, όπως ανακοίνωσαν σήμερα.

Οι μετανάστες εντοπίστηκαν μεταξύ Τρίτης και Τετάρτης στα όρια των Πολιτειών Σαν Λουίς Ποτοσί και Νουέβο Λεόν, στον βορρά της χώρας, ανακοίνωσε ο υπουργός Άμυνας Λουίς Κρεσένσιο Σαντοβάλ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Εννέα μετανάστες, που ανήκαν στην ίδια ομάδα, βρέθηκαν τη Δευτέρα να περιπλανώνται σε έναν δρόμο μεταξύ της πόλης Ματεχουάλα, στην Πολιτεία Σαν Λουίς Ποτοσί, και της πόλης Σαλτίγιο, στην Πολιτεία Κοαουίλα.

«Οι 49 μετανάστες είναι 23 άνδρες, 15 γυναίκες, έξι αγόρια και πέντε κορίτσια», δήλωσε ο Σαντοβάλ, διευκρινίζοντας ότι οι μετανάστες κατάγονται από τη Βενεζουέλα, τη Βραζιλία, την Αϊτή και το Σαλβαδόρ.

Οι δύο οδηγοί του λεωφορείου αναζητούνται, όπως και άλλοι μετανάστες που εξαφανίστηκαν κάτω από τις ίδιες συνθήκες, πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τις πρώτες μαρτυρίες, οι μετανάστες φέρεται να απήχθησαν τη στιγμή που το λεωφορείο τους εφοδιαζόταν με βενζίνη σε ένα πρατήριο καυσίμων.

Ο Σαντοβάλ δήλωσε ότι καμιά σύλληψη δεν έχει γίνει επί του παρόντος.

Σύμφωνα με τις αρχές και την εταιρία μεταφορών, οι ταξιδιώτες είχαν επιβιβαστεί στο λεωφορείο στην Ταπατσούλα, στην Πολιτεία Τσιάπας, στον νότο, πύλη εισόδου των μεταναστών που προέρχονται από την κεντρική και τη νότια Αμερική και μετέβαιναν προς τα σύνορα με τις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με την εθνική Συνομοσπονδία Μεταφορών, οι απαγωγείς είχαν ζητήσει λύτρα 1.500 δολαρίων (περίπου 1.300 ευρώ) ανά άτομο.

Τον Απρίλιο, 35 άνθρωποι, εκ των οποίων Μεξικανοί τουρίστες και μετανάστες, απήχθησαν καθώς διέσχιζαν την Πολιτεία Σαν Λουίς Ποτοσί. Στη συνέχεια βρέθηκαν πάνω σε πέντε φορτηγάκια, τα οποία φρουρούσαν ένοπλοι άνδρες, σε ερημική περιοχή.

Στις αρχές Μαΐου, οι αρχές της Πολιτείας Σονόρα στο βορειοανατολικό Μεξικό, βρήκαν 10 Κολομβιανούς μετανάστες οι οποίοι φέρεται να είχαν απαχθεί τη στιγμή που προσπαθούσαν να περάσουν τα σύνορα με τις ΗΠΑ.

Τα περιστατικά αυτά πολλαπλασιάστηκαν τους τελευταίους μήνες με την αύξηση του αριθμού των μεταναστών που επιχειρούσαν να μεταβούν στις ΗΠΑ πριν από την εκπνοή ενός μέτρου που υιοθετήθηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας για να αποκλεισθεί η χώρα. Το συγκεκριμένο μέτρο που τέθηκε σε εφαρμογή το 2020 και έληξε την περασμένη εβδομάδα, αντικαταστάθηκε από νέους κανονισμούς για τη μετανάστευση, όπως οι περιορισμοί στο δικαίωμα ασύλου.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Πρόκειται για το αποτέλεσμα ενδελεχούς έρευνας επίσημου φορέα του της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Joint Research Centre (JRC), που δημοσιεύθηκε από το Publications Office of the...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το σχέδιο της Nissan επικεντρώνεται σε ευρύτατη παρουσίαση νέων προϊόντων, αυξημένο εξηλεκτρισμό, νέες προσεγγίσεις στον σχεδιασμό και την κατασκευή, στην υιοθέτηση νέων τεχνολογιών και...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Στο ειδικά διαμορφωμένο stand της μάρκας θα βρίσκονται όλα τα νέα μοντέλα BMW του 2024, δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες να τα γνωρίσουν από...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Οι επαγγελματίες οδηγοί χρειάζονται ειδικές γνώσεις και δεξιότητες προκειμένου να είναι σε θέση να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητες αυτών των θωρακισμένων οχημάτων, τα οποία...