Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Ολλανδία: Περιμένει περισσότερα από την Βουλγαρία – Δεν είναι αντίθετη στην ένταξη της στην συνθήκη Σένγκεν

Ο Ολλανδός πρωθυπουργός, Mark Rutte, δήλωσε ότι η Ολλανδία δεν είναι αντίθετη στην ένταξη της Βουλγαρίας στον χώρο Σένγκεν, αλλά αναμένει περισσότερη πρόοδο, γράφει το βουλγαρικό δημοσίευμα Novini.

Ο Ρούτε έκανε τη δήλωση στον εθνικό βουλγαρικό τηλεοπτικό σταθμό BNT στην πρωτεύουσα της Ισλανδίας, Ρέικιαβικ, στην τέταρτη Σύνοδο του Συμβουλίου της Ευρώπης.

“Έχουμε συζητήσει πολλές φορές το θέμα Σένγκεν, φυσικά και με τον πρόεδρό σας. Αυτό, ωστόσο, δεν εξαρτάται από εμάς. Πρέπει να περιμένουμε την επόμενη αξιολόγηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, για να δούμε εάν έχει σημειωθεί επαρκής πρόοδος. », είπε ο πρωθυπουργός Ολλανδός.

«Δεν είμαστε κατά της εισόδου της Βουλγαρίας στη Σένγκεν, απλώς πρέπει να βεβαιωθούμε ότι έχουν εκπληρωθεί όλες οι προϋποθέσεις», εξήγησε ο Μαρκ Ρούτε.

Το ολλανδικό κοινοβούλιο είχε εγκρίνει τον Οκτώβρη του 2023 ένα ψήφισμα που ορίζει ότι οι Κάτω Χώρες δεν πρέπει να ταχθούν υπέρ της προσχώρησης της Ρουμανίας και της Βουλγαρίας στον χώρο Σένγκεν .

Το έγγραφο που ενέκρινε το ολλανδικό κοινοβούλιο αναφέρει ότι προβλήματα που σχετίζονται με τη διαφθορά και το οργανωμένο έγκλημα σε μια χώρα Σένγκεν «μπορεί να προκαλέσουν μεγάλα προβλήματα στη λειτουργία του συνοριακού ελέγχου της ενδιαφερόμενης χώρας και ως εκ τούτου θα μπορούσαν να θέτουν κινδύνους για την ασφάλεια για τις Κάτω Χώρες και για ολόκληρο το Σένγκεν περιοχή”.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Μια νέα θεραπεία με αντισώματα μπορεί να επιβραδύνει την εξέλιξη των κινητικών προβλημάτων σε ορισμένα άτομα με νόσο του Πάρκινσον, όπως δείχνουν τα πρώτα...

ΕΛΛΑΔΑ

Το 2002, το Δίκτυο Ενεργών Πολιτών, μαζί με μια ομάδα ευρωπαϊκών οργανώσεων πολιτών, συνέταξε τον Ευρωπαϊκό Χάρτη Δικαιωμάτων των Ασθενών, ο οποίος έχει μεταφραστεί...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Την 29η Απριλίου 2024 προσδιόρισε ο Υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Χάρης Θεοχάρης ως καταληκτική ημερομηνία για την τακτοποίηση ρυθμίσεων οφειλών, επ’ ευκαιρία της...

ΔΙΕΘΝΗ

Περιορισμένο πλήγμα αλλά μέσα στο έδαφος του Ιράν. Αυτό έχει αποφασίσει το Ισραήλ ως αντίποινα για την ιρανική επίθεση, σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματούχους. Ανώτατος...