Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Νότια Κορέα: Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός επισκέπτεται τη Σεούλ

Η συνεργασία μεταξύ της Ιαπωνίας και της Νότιας Κορέας είναι απαραίτητη για την παγκόσμια ειρήνη και ευημερία, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας Γιουν Σουκ-γελ κατά τη συνάντησή του με τον Ιάπωνα πρωθυπουργό Φούμιο Κισίντα στη Σεούλ.

Ο Γιουν δήλωσε πως νιώθει την ευθύνη να αποκαταστήσει τους δεσμούς και πως η συνάντηση αυτή δείχνει τη γρήγορη πρόοδο στις σχέσεις.

Πρόκειται για την πρώτη τέτοια σύνοδο μεταξύ Τόκιο και Σεούλ που πραγματοποιείται στη Νότια Κορέα εδώ και 12 χρόνια. Ο πρώην πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε είχε, ωστόσο, μεταβεί το 2018 στη Νότια Κορέα για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες της Πιονγκτσάνγκ.

Η επίσκεψη γίνεται ύστερα από συνάντηση μεταξύ του Κισίντα και του Γιουν στο Τόκιο στα μέσα Μαρτίου όταν οι δύο χώρες αποφάσισαν να άρουν αμοιβαία τους εμπορικούς τους περιορισμούς.

Η Ιαπωνία και η Νότια Κορέα είναι βασικοί σύμμαχοι των ΗΠΑ αλλά μοιράζονται ένα δύσκολο παρελθόν, που σχετίζεται κυρίως με την κατοχή από την Ιαπωνία της κορεατικής χερσονήσου μεταξύ του 1910 και του 1945.

Ο Κισίντα δήλωσε σε δημοσιογράφους πριν αναχωρήσει για το ταξίδι του πως ελπίζει να έχει μια «ειλικρινή συζήτηση βασισμένη σε μια σχέση εμπιστοσύνης» με τον Γιουν, χωρίς να δίνει λεπτομέρειες για συγκεκριμένα θέματα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Η αμερικανική εταιρία Moderna ανακοίνωσε σήμερα θετικά αποτελέσματα για το συνδυασμένο εμβόλιό της κατά της γρίπης και κατά του Covid-19 στους ενήλικες ηλικίας 50...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κοινό άρθρο των Α. Τσίπρα και Ζ. Ζάεφ λίγο πριν την “Διεθνή Διάσκεψη για την Ειρήνη και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη” που συνδιοργανώνουν στο Ωδείο...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θέμα ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ θέτει με επιστολή του προς τον γραμματέα του κόμματος, ο βουλευτής Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος. «Ο στόχος του κόμματός μας για τη...

ΕΛΛΑΔΑ

Εκατομμύρια ευρωπαίοι παρακολουθούν παράνομα αθλητικές διοργανώσεις και αγοράζουν προϊόντα παραποίησης/απομίμησης αθλητικού εξοπλισμού, γεγονός που κοστίζει στους κατασκευαστές 850 εκατ. ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί στο 11% των...