Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Αγοράκι 16 μηνών έπεσε νεκρό από πυροβολισμό του αδελφού του 5 ετών  

Απίστευτη τραγωδία με χρήση όπλου στην οποία εμπλέκονται μικρά παιδιά. Αγοράκι 16 μηνών έχασε τη ζωή του όταν αδελφός του, 5 ετών, πυροβόλησε μέσα σε διαμέρισμα στη Λαφαγιέτ, στην πολιτεία Ιντιάνα των ΗΠΑ.

Οι αρχές ειδοποιήθηκαν από διερχόμενο για πυροβολισμό σε διαμέρισμα στη Λαφαγιέτ, σχεδόν 100 χιλιόμετρα βόρεια της Ιντιανάπολης. Όταν οι αστυνομικοί μπήκαν στο διαμέρισμα αντίκρυσαν το αγοράκι νεκρό.

Διαπιστώθηκε ότι η μοιραία σφαίρα που χτύπησε θανάσιμα τον Αϊζάια Τζόνσον, προήλθε απο πυροβολισμό του πεντάχρονου αδελφού του που βρήκε το όπλο μέσα στο διαμέρισμα.

Όταν ο πεντάχρονος πυροβόλησε, μέσα στο διαμέρισμα βρισκόταν επίσης ένα ενήλικο πρόσωπο, σύμφωνα με την αστυνομία. Δεν έχουν δοθεί από την αστυνομία λεπτομέρειες για το πώς το παιδί μπόρεσε να πάρει στα χέρια του το όπλο.

Ο Μπράιαν Φίλιπς, επικεφαλής της αστυνομίας στη Λαφαγιέτ, περιορίστηκε να αναφέρει πως βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα για να εξακριβωθεί σε ποιον ανήκε το όπλο, προσθέτοντας ότι δεν έγινε καμία σύλληψη.

Στις ΗΠΑ κυκλοφορούν κάπου 400 εκατομμύρια όπλα, στα οποία αποδόθηκαν το 2020 πάνω από 45.000 θάνατοι συνολικά —ανθρωποκτονίες, δυστυχήματα και αυτοκτονίες—, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα δεδομένα των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC). Ενώ φέτος, για πρώτη φορά, τα όπλα είναι η κυριότερη αιτία της θνησιμότητας των νέων ηλικίας μεταξύ 1 και 19 ετών, με 4.368 θανάτους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Πρόκειται για το αποτέλεσμα ενδελεχούς έρευνας επίσημου φορέα του της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Joint Research Centre (JRC), που δημοσιεύθηκε από το Publications Office of the...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το σχέδιο της Nissan επικεντρώνεται σε ευρύτατη παρουσίαση νέων προϊόντων, αυξημένο εξηλεκτρισμό, νέες προσεγγίσεις στον σχεδιασμό και την κατασκευή, στην υιοθέτηση νέων τεχνολογιών και...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Στο ειδικά διαμορφωμένο stand της μάρκας θα βρίσκονται όλα τα νέα μοντέλα BMW του 2024, δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες να τα γνωρίσουν από...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Οι επαγγελματίες οδηγοί χρειάζονται ειδικές γνώσεις και δεξιότητες προκειμένου να είναι σε θέση να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητες αυτών των θωρακισμένων οχημάτων, τα οποία...