Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Ντ. Τραμπ: Τι απάντησε για την εναντίον του ποινική δίωξη – Πυρά στον εισαγγελέα Μπραγκ κι έκκληση στους δωρητές για ενίσχυση

Με σφραγισμένο ακόμη το κατηγορητήριο της ποινικής δίωξης που ασκήθηκε εναντίον του Ντόναλντ Τραμπ, η συζήτηση περί εμπιστοσύνης στη Δικαιοσύνη θερμαίνεται στις Ηνωμένες Πολιτείες και οι αναλυτές προειδοποιούν ότι δεν αποκλείεται να ωφελήσει πολιτικά τον πρώην πρόεδρο. Ο Τραμπ αντιμετωπίζει περισσότερες από 30 κατηγορίες που σχετίζονται με επιχειρηματική απάτη, σύμφωνα με το CNN, ενώ συγκεντρώνει χρήματα για τα έξοδα της διαδικασίας, γράφοντας στους δωρητές του Ρεπουμπλικανικού κόμματος: «Το βαθύ κράτος θα χρησιμοποιήσει οτιδήποτε έχει στη διάθεσή του για να κλείσει το πολιτικό κίνημα «Η Αμερική Πρώτα».

«Ζούμε το πιο σκοτεινό κεφάλαιο της αμερικανικής ιστορίας και από τότε που υπέβαλα υποψηφιότητα για πρόεδρος ως εντελώς πολιτικό αουτσάιντερ, η διεφθαρμένη άρχουσα τάξη προσπάθησε να αποκλείσει το κίνημά μας», υποστήριξε ο Τραμπ και σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα, όπου επισημαίνεται ότι «ένας εντελώς αθώος στοχοποιείται πολιτικά σε μια πράξη κατάφωρης παρέμβασης στις εκλογές».

«Οι Δημοκρατικοί έχουν εξαπατήσει αμέτρητες φορές κατά τη διάρκεια των δεκαετιών, συμπεριλαμβανομένης της κατασκοπείας της εκστρατείας μου και τώρα όπλισαν το δικαστικό μας σύστημα για να τιμωρήσει έναν πολιτικό αντίπαλο, που τυχαίνει να είναι ο κορυφαίος Ρεπουμπλικανός υποψήφιος για Πρόεδρος. Δεν έχει ξανασυμβεί ποτέ», προσθέτει ο Τραμπ πριν επιτεθεί προσωπικά στον εισαγγελέα του Μανχάταν που έχει αναλάβει την ποινική δίωξη:

«Ο Άλβιν Μπραγκτου Μανχάταν, ο οποίος επιλέχτηκε και χρηματοδοτήθηκε από τον Τζορτζ Σόρος, αντί να σταματήσει το άνευ προηγουμένου κύμα εγκληματικότητας που κυριεύει τη Νέα Υόρκη, κάνει τη βρώμικη δουλειά του Τζο Μπάιντεν».

Ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Κέβιν ΜακΚάρθι επιτέθηκε συγχρόνως στον εισαγγελέα του Μανχάταν Άλβιν Μπραγκ, λέγοντας ότι «όπλισε το ιερό μας σύστημα δικαιοσύνης εναντίον του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ».

«Ο Άλβιν Μπραγκ έχει βλάψει ανεπανόρθωτα τη χώρα μας σε μια προσπάθεια να παρέμβει στις προεδρικές μας εκλογές», ανέφερε στο tweet.

Manhattan District Attorney Alvin Bragg AP Photo

Θέμα εμπιστοσύνης στη Δικαιοσύνη θέτουν οι Ρεπουμπλικανοί και ενδεικτικά ο γερουσιαστής Λίντσεϊ Γκράχαμ αποκαλεί το κατηγορητήριο κατά του Τραμπ «νομικό βουντού»

Ορισμένοι Δημοκρατικοί επαίνεσαν το δικαστικό σύστημα, λέγοντας ότι το κατηγορητήριο του Τραμπ δείχνει ότι «κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου» ωστόσο υπάρχουν κι εκείνοι που μιλούν για «θλιβερή μέρα» για τη χώρα.

Ο Δημοκρατικός βουλευτής Adam Schiff της Καλιφόρνια χαρακτήρισε τη στιγμή «μοναδική σε όλη την αμερικανική ιστορία».

Αιφνιδιασμένη από την ποινική δίωξη θέλουν δημοσιεύματα τη νομική  ομάδα του Τραμπ που ήταν σε συναγερμό τις δύο τελευταίες εβδομάδες, αλλά λόγω της παρατεταμένης σιγής από την εισαγγελία της Νέας Υόρκης, δήλωναν ότι η υπόθεση κατέρρευσε.

Στη Φλόριντα όπου βρίσκεται η έπαυλη του Ντόναλντ Τραμπ εμφανίστηκαν διαδηλωτές υπέρ του πρώην προέδρου . Ο κυβερνήτης της Φλόριντα Ρον Ντε Σάντις  ανάρτησε στο Twitter  το σχόλιο ότι « μετατρέπουν σε «όπλο το νομικό σύστημα για την προώθηση μιας πολιτικής ατζέντας».

Η ηθοποιός Στόρμι Ντάνιελς, που βρίσκεται στο επίκεντρο της έρευνας περί εξαγοράς της σιωπής της και συγκάλυψης, αναφορικά με την προεκλογική εκστρατεία του 2016, δήλωσε μέσω δικηγόρου της ότι δεν εξεπλάγη και είναι ανακουφισμένη από το κατηγορητήριο.

Ο Ντόναλντ Τραμπ αναμένεται να παρουσιαστεί στο δικαστήριο την Τρίτη για την παραπομπή του. Κανένας πρώην ή εν ενεργεία πρόεδρος των ΗΠΑ δεν έχει αντιμετωπίσει ποτέ ποινικές κατηγορίες.

Ο γιος του ‘Ερικ σε ανάρτηση μιλάει για τριτοκοσμική δικαιοσύνη.

Ο Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ αντέδρασε , λέγοντας ότι η ποινική δίωξη «θα έκανε τον Μάο, τον Στάλιν και τον Πολ Ποτ, να κοκκινίσουν από ντροπή.

Πηγή: CNN

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Στόχος είναι η από κοινού ανάπτυξη και υλοποίηση καινοτόμων λύσεων στον τομέα της τεχνολογίας μπαταριών υψηλής τάσης για αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα (BEV). Τα αποτελέσματα...

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Ένα εμβόλιο για τα χλαμύδια έδειξε πολλά υποσχόμενα αποτελέσματα σε πρώιμες κλινικές δοκιμές, ενισχύοντας τις προσδοκίες για τον περιορισμό της εξάπλωσης της σεξουαλικά μεταδιδόμενης...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κριτική στον πρωθυπουργό άσκησε η Ελληνική Λύση με ανακοίνωσή της με αφορμή τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά: «Ολόκληρη η υφήλιος παρακολουθεί...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρέλαση στην 5η Λεωφόρο της Νέας Υόρκης πραγματοποίησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, για τις επετειακές εκδηλώσεις της Ομογένειας για την 25η Μαρτίου....