Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Η.Β: Σχέδιο μείωσης των αερίων του θερμοκηπίου και περιορισμού του ενεργειακού κόστους

Σχέδιο μείωσης των αερίων του θερμοκηπίου και μείωση του ενεργειακού κόστους επενδύοντας στην πυρηνική ενέργεια και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας θα παρουσιάσει σήμερα η βρετανική κυβέρνηση.

Το σχέδιο περιλαμβάνει μέτρα για να διασφαλιστεί ότι οι εκπομπές θα είναι  μηδενικές έως το 2050, κυρίως με τη μείωση της εξάρτησης από τα ορυκτά καύσιμα.

Οι υπουργοί λένε ότι θέλουν το Ηνωμένο Βασίλειο να έχει τη φθηνότερη ηλεκτρική ενέργεια στην Ευρώπη έως το 2050, αλλά παραδέχονται ότι η στρατηγική είναι απίθανο να μειώσει τους λογαριασμούς το επόμενο έτος.

Η στρατηγική που ονομάζεται Powering Up Britain, επικεντρώνεται σε μεγάλο βαθμό στην αύξηση της καθαρής ενέργειας του Ηνωμένου Βασιλείου , αιολικής, ηλιακής και πυρηνικής ενέργειας, η οποία ελπίζετε ότι θα μειώσει τις εκπομπές αλλά και θα μειώσει το ενεργειακό κόστος.

Ο Πρωθυπουργός  δήλωσε: “Όταν ο παγκόσμιος ενεργειακός εφοδιασμός διαταράσσεται και οπλίζεται από ανθρώπους όπως ο Πούτιν, έχουμε δει τους λογαριασμούς των νοικοκυριών να εκτινάσσονται στα ύψη. Εντείνουμε τις προσπάθειες για να διασφαλίσουμε την ενεργειακή μας ασφάλεια μακροπρόθεσμα, ώστε να μπορέσουμε να μειώσουμε τις τιμές της ενέργειας.”

Υπάρχουν δεκάδες μέτρα στο σχέδιο, το οποίο εκτείνεται σε 1.000 σελίδες, που καλύπτουν την ενεργειακή απόδοση σε οικιακά ακίνητα έως μεγάλα έργα υποδομής όπως για παράδειγμα χερσαία αιολική ενέργεια και σχεδιασμός για υπεράκτια αιολική και ηλιακή ενέργεια.

Το σχέδιο περιέχει  επίσης μια λεπτομερή περιγραφή του τρόπου με τον οποίο το Ηνωμένο Βασίλειο θα επιτύχει τους κλιματικούς του στόχους, αφού το Ανώτατο Δικαστήριο αποφάσισε τον περασμένο Ιούλιο ότι το αρχικό σχέδιο Net Zero δεν ήταν αρκετά λεπτομερές για να δείξει πώς το Ηνωμένο Βασίλειο θα μείωνε τις εκπομπές του.

«Η μεταμόρφωση του ενεργειακού μας συστήματος δεν αφορά πλέον μόνο την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, είναι επίσης θέμα εθνικής ασφάλειας», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Τζέρεμι Χαντ.

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

LIFESTYLE

Με μια απρόσμενη ανακοίνωση ξεκίνησε τη νέα εβδομάδα το Survivor, όπως παρακολουθήσαμε το βράδυ της Κυριακής στο πρόγραμμα του ΣΚΑΪ. Μια ανακοίνωση – βόμβα...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χρονιά ορόσημο για την Παπαστράτος ήταν το 2023 προς την επίτευξη του στόχου για ένα μέλλον χωρίς τσιγάρο. O συνολικός αριθμός των χρηστών IQOS...

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Ο ιός της γρίπης είναι το παθογόνο που είναι πιο πιθανό να προκαλέσει μια νέα πανδημία στο εγγύς μέλλον, προειδοποιούν κορυφαίοι επιστήμονες. Σύμφωνα με...

ΕΛΛΑΔΑ

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη από το βράδυ της Κυριακής από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους σε συνεργασία με άλλες υπηρεσίες...