Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Η.Β: Νοσηλευτές και δάσκαλοι επανεξετάζουν τις προτάσεις της κυβέρνησης

Σχεδόν 280.000 νοσηλευτές στην Αγγλία θα ψηφίσουν για το αν θα αποδεχτούν ή θα απορρίψουν την  προσφορά της κυβέρνησης για την αύξηση των αμοιβών του NHS, μετά  από απεργιακές κινητοποιήσεις από τα μέσα Δεκεμβρίου. Διεξήχθησαν διαπραγματεύσεις μεταξύ του Βασιλικού Κολλεγίου Νοσηλευτικής (RCN) και των υπουργών υγείας στα τέλη Φεβρουαρίου και στις αρχές Μαρτίου.

Επιπλέον, η Εθνική Εκπαιδευτική Ένωση ζήτησε από τους δασκάλους να απορρίψουν τη νέα προσφορά της κυβέρνησης βάζοντας στο τραπέζι το ζήτημα των απεργιακών κινητοποιήσεων το τελευταίο τρίμηνο του σχολικού έτους .
Η κυβέρνηση έχει προσφέρει στους δασκάλους επιπλέον πληρωμή 1.000 λιρών σε μετρητά φέτος και αύξηση 4,3% για το μεγαλύτερο μέρος του προσωπικού το επόμενο έτος.

Πολλοί δάσκαλοι στην Αγγλία έλαβαν αύξηση μισθού 5% τον Σεπτέμβριο του 2022, αλλά τα συνδικάτα λένε ότι αυτή ήταν μια περικοπή λόγω του πληθωρισμού.

Τα συνδικάτα NAHT, NEU, ASCL και NASUWT ζητούν αυξήσεις μισθών πάνω από τον πληθωρισμό, που χρηματοδοτούνται από επιπλέον χρήματα από την κυβέρνηση αντί να προέρχονται από τους υπάρχοντες προϋπολογισμούς των σχολείων.

Η κυβέρνηση λέει ότι δίνει στα σχολεία 2,3 δισεκατομμύρια λίρες για τα επόμενα δύο χρόνια και οι αρχικοί μισθοί για τους νέους δασκάλους θα φτάσουν τις 30.000 λίρες το επόμενο έτος.

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Την απόφαση για διοργάνωση κινητοποίησης την Τρίτη 30 Απριλίου στη 1μμ ανακοίνωσε η ομάδα πρωτοβουλίας γονέων και πασχόντων Μεσογειακής Αναιμίας Παίδων «Αγία Σοφία», στο...

ΔΙΕΘΝΗ

Ο Σεργκέι Μινγκαζόφ, δημοσιογράφος που εργάζεται για τη ρωσική έκδοση του Forbes, συνελήφθη ως ύποπτος για διάδοση ψευδών ειδήσεων σχετικά με τον ρωσικό στρατό,...

LIFESTYLE

“Δεν μπορείς να βαφτίζεις ένα παιδί επειδή έχεις κάνει μία αμαρτία και το κάνεις για εσένα για να ξεπλύνεις την αμαρτία σου και μετά...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Για τη συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις 13 Μαϊου και το τι περιμένουμε από αυτή,...