Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Κίνα: Σφοδρή αμμοθύελλα επιδεινώνει περαιτέρω την ατμοσφαιρική ρύπανση

Σφοδρή αμμοθύελλα σάρωσε το Πεκίνο και πολλές άλλες κινεζικές επαρχίες, καλύπτοντας με ένα πυκνό νέφος πορτοκαλί σκόνης τον ουρανό και εκτοξεύοντας την ατμοσφαιρική ρύπανση σε επικίνδυνα επίπεδα, σύμφωνα με την κρατική μετεωρολογική υπηρεσία.

Πυκνά σύννεφα τύλιξαν την κινεζική πρωτεύουσα, όπου τα σωματίδια ρύπανσης έχουν διάμετρο μικρότερη από 10 μικρόμετρα, μπορούν να εισέλθουν από τη μύτη και να ταξιδέψουν στους πνεύμονες.

Οι μετεωρολογικές Αρχές στο Πεκίνο προειδοποίησαν τους πολίτες να μην βγαίνουν σε εξωτερικούς χώρους για άσκηση και άλλες δραστηριότητες, και ζήτησαν από τους οδηγούς να παραμείνουν σε επαγρύπνηση και να μειώσουν την ταχύτητα λόγω της χαμηλής ορατότητας.

Οι συγκεντρώσεις των σωματιδίων έφτασαν τα 1.667 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο, στις 6 το πρωί της Τετάρτης (τοπική ώρα), σύμφωνα με το κέντρο παρακολούθησης στην Κίνα, με τον οργανισμό να την αποκαλεί «την πιο σφοδρή αμμοθύελλα μέχρι σήμερα, εφέτος».

Αυτός ο αριθμός είναι περισσότερο από 37 φορές μεγαλύτερος από τον ημερήσιο μέσον όρο των 45 μικρογραμμαρίων ανά κυβικό μέτρο, που ορίζει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ).

Το Πεκίνο πλήττεται τακτικά από αμμοθύελλες την άνοιξη, με την αιθαλομίχλη να επιδεινώνεται από τις αυξανόμενες βιομηχανικές δραστηριότητες και την ταχεία αποψίλωση των δασών σε ολόκληρη τη βόρεια Κίνα. 

Η Κίνα χρησιμοποιεί ένα σύστημα προειδοποίησης καιρού τεσσάρων επιπέδων, με το κόκκινο να αντιπροσωπεύει την πιο σοβαρή προειδοποίηση, ακολουθούμενο από το πορτοκαλί, το κίτρινο και το μπλε.

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους της χώρας, η αμμοθύελλα προήλθε από τη Μογγολία, την Τρίτη, και σταδιακά κινήθηκε προς την κεντρική και ανατολική Κίνα. 

Η έλλειψη βροχοπτώσεων και οι άνεμοι χαμηλής πίεσης καταδεικνύουν, επίσης, ότι αμμώδη σωματίδια έχουν παρασυρθεί στη χώρα.

Πηγή: abcnews.al

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Τον θρίαμβο της Ορθοδοξίας τίμησε η Ιερά Μητρόπολη Βελγίου και φέτος, με το καθιερωμένο διορθόδοξο συλλείτουργο την Κυριακή 24 Μαρτίου 2024, στον Ιερό Μητροπολιτικό...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Οι επαγγελματίες οδηγοί χρειάζονται ειδικές γνώσεις και δεξιότητες προκειμένου να είναι σε θέση να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητες αυτών των θωρακισμένων οχημάτων, τα οποία...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το σχέδιο της Nissan επικεντρώνεται σε ευρύτατη παρουσίαση νέων προϊόντων, αυξημένο εξηλεκτρισμό, νέες προσεγγίσεις στον σχεδιασμό και την κατασκευή, στην υιοθέτηση νέων τεχνολογιών και...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Πρόκειται για το αποτέλεσμα ενδελεχούς έρευνας επίσημου φορέα του της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Joint Research Centre (JRC), που δημοσιεύθηκε από το Publications Office of the...