Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια: Να ξεκινήσουν οι ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις Ρωσίας και Ουκρανίας

Ο πρώην πρόεδρος της Διάσκεψης για την Ασφάλεια του Μονάχου την περίοδο 2008-2022, Wolfgang Ischinger, τάσσεται υπέρ της προετοιμασίας των συνθηκών πλαισίου για τις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, αναφέρει το DPA τη Δευτέρα.

«Ανεξάρτητα από τις παραδόσεις όπλων και την οικονομική υποστήριξη, πρέπει να προσφέρουμε προοπτικές για τον ολοένα μεγαλύτερο κατάλογο βασικών ζητημάτων των Ηνωμένων Πολιτειών, όπως και εδώ στη Γερμανία», έγραψε ο πρώην Γερμανός διπλωμάτης σε άρθρο που δημοσιεύθηκε σήμερα στην εφημερίδα του Βερολίνου, Tagesspiegel.

Ο Ischinger συνέχισε: «Προφανώς, δεν είναι να ζητήσουμε από την Ουκρανία να είναι διαθέσιμη για διαπραγμάτευση εδώ και τώρα. Μόνο η Ουκρανία θα αποφασίσει αυτό, και επί του παρόντος ένα τέτοιο βήμα θα ισοδυναμούσε με μερική συνθηκολόγηση με την επιθετική Ρωσία. Αλλά είναι η κατάλληλη στιγμή για να ξεκινήσει μια ειρηνευτική διαδικασία για την Ουκρανία».

Άλλες προσωπικότητες από τη Γερμανία, όπως η πρώην αριστερός ευρωβουλευτής Sahra Wagenknecht, η ακτιβίστρια για τα δικαιώματα των γυναικών, Alice Schwarzer και ο συγγραφέας Richard David Precht, ζήτησαν την έναρξη διαπραγματεύσεων για κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία, και η άποψή τους βρίσκει απήχηση σε ορισμένες κατηγορίες του γερμανικού πληθυσμού όπως επίσης, και στην Ουκρανία.

Ο Ischinger ζητά τη δημιουργία μιας διεθνούς ομάδας επαφής, εκτός από την ομάδα Ramstein, η οποία συντονίζει τις παραδόσεις όπλων στην Ουκρανία.

Ο πυρήνας μιας τέτοιας ομάδας θα σχηματιζόταν από τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλία και τη Γερμανία. Σύμφωνα με τον Wolfgang Ischinger, γύρω από αυτόν τον πυρήνα θα πρέπει να ενεργοποιηθεί ένας κύκλος εταίρων που θα περιλαμβάνει τον Καναδά, την Ισπανία, την Πολωνία, την Ιταλία, τα κράτη της Βαλτικής, τα Ηνωμένα Έθνη, την Ευρωπαϊκή Ένωση, τον Οργανισμό για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) και το ΝΑΤΟ.

Η ομάδα «θα πρέπει ρητά να συνεδριάζει ξανά και ξανά σε επίπεδο υπουργών Εξωτερικών».

Ο Wolfgang Ischinger υποστηρίζει ότι όλες οι επιλογές ειρήνης πρέπει να συζητηθούν και να εξεταστούν λεπτομερώς. Αυτός ο τρόπος εργασίας οδήγησε στην προετοιμασία ειρηνευτικών συμφωνιών για τη Βοσνία το 1995, επεσήμανε.

Για παράδειγμα, θα πρέπει να διευκρινιστεί πώς και από ποιον θα παρακολουθείται η ειρηνευτική διαδικασία και σε ποιο πλαίσιο είναι απαραίτητες η στρατιωτική απεμπλοκή και οι ζώνες απαγόρευσης πτήσεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Πρόκειται για το αποτέλεσμα ενδελεχούς έρευνας επίσημου φορέα του της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Joint Research Centre (JRC), που δημοσιεύθηκε από το Publications Office of the...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το σχέδιο της Nissan επικεντρώνεται σε ευρύτατη παρουσίαση νέων προϊόντων, αυξημένο εξηλεκτρισμό, νέες προσεγγίσεις στον σχεδιασμό και την κατασκευή, στην υιοθέτηση νέων τεχνολογιών και...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Στο ειδικά διαμορφωμένο stand της μάρκας θα βρίσκονται όλα τα νέα μοντέλα BMW του 2024, δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες να τα γνωρίσουν από...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Οι επαγγελματίες οδηγοί χρειάζονται ειδικές γνώσεις και δεξιότητες προκειμένου να είναι σε θέση να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητες αυτών των θωρακισμένων οχημάτων, τα οποία...