Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Ξεκίνησαν οι πρώτες συλλήψεις για τις δηλητηριάσεις μαθητριών – Περισσότερα από 5.000 τα θύματα

Το υπουργείο Εσωτερικών του Ιράν ανακοίνωσε σήμερα (07.03.2023) τις πρώτες συλλήψεις στο πλαίσιο της έρευνας για τη σειρά των δηλητηριάσεων σε σχολεία, που εδώ και τρεις μήνες έχουν πλήξει χιλιάδες μαθήτριες.

«Άτομα συνελήφθησαν σε πέντε επαρχίες και οι υπηρεσίες συνεχίζουν την έρευνά τους», δήλωσε ο υφυπουργός Εσωτερικών του Ιράν, Μαζίντ Μιραχαντί μιλώντας στη δημόσια τηλεόραση για τις δηλητηριάσεις μαθητριών.

Ο υφυπουργός δεν έδωσε λεπτομέρειες για την ταυτότητα των συλληφθέντων, τις συνθήκες της σύλληψής τους και τις υποψίες για την εμπλοκή τους.

Αυτή η μυστηριώδης υπόθεση προκαλεί ισχυρή συγκίνηση στο Ιράν, όπου γονείς μαθητριών έχουν κινηθοποιηθεί ζητώντας από τις αρχές να δράσουν.

Συνολικά «περισσότερες από 5.000 μαθήτριες έχουν πληγεί» από τα τέλη Νοεμβρίου σε «περίπου 230 σχολικά ιδρύματα» τα οποία βρίσκονται σε 25 από τις 31 επαρχίες της χώρας, δήλωσε σήμερα ο Μοχαμάντ-Χασάν Ασαφαρί, ένα μέλος της κοινοβουλευτικής ερευνητικής επιτροπής στην οποία ανατέθηκε να ρίξει φως στις αιτίες αυτού του κύματος των δηλητηριάσεων.

Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ ζήτησε χθες, Δευτέρα, να επιβληθούν «αυστηρές ποινές» στα πρόσωπα που θα βρεθούν ένοχα σ’ αυτή την υπόθεση.

«Πρέπει να καταδικαστούν σε αυστηρές ποινές» και «δεν θα υπάρξει αμνηστία» για τα πρόσωπα αυτά, προειδοποίησε ο Χαμενεΐ, ο οποίος μίλησε για πρώτη φορά γι’ αυτή την υπόθεση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Τον θρίαμβο της Ορθοδοξίας τίμησε η Ιερά Μητρόπολη Βελγίου και φέτος, με το καθιερωμένο διορθόδοξο συλλείτουργο την Κυριακή 24 Μαρτίου 2024, στον Ιερό Μητροπολιτικό...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Οι επαγγελματίες οδηγοί χρειάζονται ειδικές γνώσεις και δεξιότητες προκειμένου να είναι σε θέση να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητες αυτών των θωρακισμένων οχημάτων, τα οποία...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το σχέδιο της Nissan επικεντρώνεται σε ευρύτατη παρουσίαση νέων προϊόντων, αυξημένο εξηλεκτρισμό, νέες προσεγγίσεις στον σχεδιασμό και την κατασκευή, στην υιοθέτηση νέων τεχνολογιών και...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Πρόκειται για το αποτέλεσμα ενδελεχούς έρευνας επίσημου φορέα του της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Joint Research Centre (JRC), που δημοσιεύθηκε από το Publications Office of the...