Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανία: 14 εκατομμύρια ευρώ συγκέντρωσαν οι Λιθουανοί για την αγορά ραντάρ εναέριας παρακολούθησης

Οι Λιθουανοί συγκέντρωσαν 14 εκατομμύρια ευρώ για να προμηθεύσουν την Ουκρανία με τακτικά ραντάρ εναέριας παρακολούθησης, στο πλαίσιο εκστρατείας συγκέντρωσης χρημάτων που έληξε την νύκτα.

Η Λιθουανία, μέλος της Ευρωπαϊκής Ενωσης και του ΝΑΤΟ, βρίσκεται στην πρωτοπορία της υποστήριξης προς την Ουκρανία.

«Σε αυτήν την κρίσιμη στιγμή, οφείλουμε να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να εξασφαλίσουμε την υποστήριξη προς τον ουκρανικό λαό», δήλωσε ο πρόεδρος της Λιθουανίας Γκιτάνας Ναουσέντα κατά την διάρκεια συγκέντρωσης κατά την τελευταία ημέρα της εκστρατείας που συνέπεσε με την πρώτη επέτειο της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν θα επιτρέψουν την αγορά 14 ραντάρ.

Τα 14 εκατομμύρια ευρώ, ποσόν αναπάντεχο για τους διοργανωτές, συγκεντρώθηκαν με δωρεές ύψους 5 ευρώ τηλεφωνικά, ενώ στην εκστρατεία συμμετείχαν και επιχειρήσεις.

Η Λιθουανία έχει υποδεχθεί 75.000 ουκρανούς πρόσφυγες και έχει δεσμευθεί για βοήθεια ύψους 800 εκατομμυρίων ευρώ προς το Κίεβο, σχεδόν το ήμισυ της οποίας έχει μορφή στρατιωτικής βοήθειας.

Τον Μάιο 2022, οι Λιθουανοί συγκέντρωσαν μέσα σε τρεις ημέρες περισσότερα από 5 εκατομμύρια ευρώ κατά την πρώτη εκστρατεία συγκέντρωσης χρημάτων, για την αγορά τουρκικού στρατιωτικού drone Bayraktar TB2 για την Ουκρανία.

«Πολλοί το ονομάζουν αυτό δωρεά, υποστήριξη, αλλά εγώ λέω ότι είναι επένδυση. Με την Ουκρανία, επενδύουμε στην ασφάλεια, την δική μας και των παιδιών μας», δήλωσε ο τηλεοπτικός παρουσιαστής και ακτιβιστής Αντριους Ταπίνας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Στο ειδικά διαμορφωμένο stand της μάρκας θα βρίσκονται όλα τα νέα μοντέλα BMW του 2024, δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες να τα γνωρίσουν από...

ΥΓΕΙΑ

Η Ένωση Πνευμονολόγων Ελλάδας καλεί τους πολίτες, και ιδιαίτερα τα άτομα που ανήκουν στις ευάλωτες και ευαίσθητες ομάδες πληθυσμού, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί λόγω...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» και το Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας-Πειραιά «Άγιος Παντελεήμων», σε συνεργασία με τον Όμιλο ΟΑΣΑ, της ΣΤΑ.ΣY. ΑΕ,...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Χρησιμοποιώντας το νέο, αμιγώς ηλεκτρικό SUV Ford Explorer, η γνωστή εξερευνήτρια Λέξι Άλφορντ κατέκτησε με κάθε επισημότητα το ρεκόρ του πρώτου ανθρώπου που έκανε...