Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανία: Οι ελλείψεις λαχανικών θα αντιμετωπιστούν με… γογγύλια

Μη σκέφτεστε μόνο τα μαρούλια και τις ντομάτες, μπορείτε να φάτε και… γογγύλια. Αυτή φαίνεται να είναι η πρόταση της Τερίς Κόφι, υπουργού Περιβάλλοντος, Τροφίμων και Αγροτικών Υποθέσεων της Βρετανίας, μετά τις ελλείψεις λαχανικών που επικρατούν στην χώρα.

Χθες (23.02.2023), ο μεγαλύτερος όμιλος σούπερ μάρκετ της Βρετανίας, Tesco ακολούθησε τους αντιπάλους Asda, Morrisons και Aldi στην επιβολή ορίων στα λαχανικά που μπορούν να αγοράζουν οι καταναλωτές, λόγω της έλλειψής τους στη χώρα.

Οι ελλείψεις έχουν επιδεινωθεί, καθώς το υψηλό ενεργειακό κόστος έχει οδηγήσει σε μικρότερη παραγωγή σε θερμοκήπια στη Βρετανία και την Ολλανδία σε συνδυασμό με προβλήματα στη συγκομιδή στη νότια Ευρώπη και τη βόρεια Αφρική.

Η Τερίς Κόφι, υπουργός Περιβάλλοντος, Τροφίμων και Αγροτικών Υποθέσεων, τόνισε ότι οι Βρετανοί θα μπορούσαν να τρώνε περισσότερο εποχιακά λαχανικά, αν και γνωρίζει πως οι καταναλωτές είχαν συνηθίσει τα σούπερ μάρκετ να διασφαλίζουν διαθεσιμότητα σχεδόν όλων των προϊόντων όλο το χρόνο.

«Είναι σημαντικό να διασφαλίσουμε ότι αγαπάμε τις ιδιαιτερότητες που έχουμε σε αυτή τη χώρα», δήλωσε στο κοινοβούλιο.

«Πολλοί άνθρωποι θα έτρωγαν γογγύλια αυτή τη στιγμή, αντί να σκέφτονται απαραίτητα… μαρούλια και ντομάτες», είπε, αναφερόμενη στο ριζώδες και κονδυλώδες λαχανικό που παραδοσιακά διατίθεται στη Βρετανία αυτή την εποχή του χρόνου. Πρόσθεσε ότι οι ελλείψεις μπορεί να διαρκέσουν έως και ένα μήνα.

«Έχω οδηγηθεί στο συμπέρασμα, από τους αξιωματούχους μου έπειτα από συζήτηση με τους λιανοπωλητές του κλάδου… ότι η κατάσταση θα διαρκέσει περίπου άλλες δύο έως τέσσερις εβδομάδες. Είναι σημαντικό να προσπαθήσουμε και να βεβαιωθούμε ότι έχουμε εναλλακτικές επιλογές προμήθειας», τόνισε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

«Έμφραγμα» αναμένεται να προκαλέσει στην Αθήνα και σε μεγάλο κομμάτι της χώρας η αυριανή απεργία, την οποία έχει εξαγγείλει η ΓΣΕΕ. Η συμμετοχή συνδικάτων...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Την 29η Απριλίου 2024 προσδιόρισε ο Υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Χάρης Θεοχάρης ως καταληκτική ημερομηνία για την τακτοποίηση ρυθμίσεων οφειλών, επ’ ευκαιρία της...

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ομαλά ολοκληρώθηκε το πρώτο Σαββατοκύριακο εφαρμογής του νέου πλαισίου ψηφιακής εισόδου των θεατών στα γήπεδα της Super League 1. Μέχρι σήμερα (15/4) 15.000 φίλαθλοι...

ΔΙΕΘΝΗ

Περιορισμένο πλήγμα αλλά μέσα στο έδαφος του Ιράν. Αυτό έχει αποφασίσει το Ισραήλ ως αντίποινα για την ιρανική επίθεση, σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματούχους. Ανώτατος...