Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Νέο περιστατικό με πυροβολισμούς στη Φιλαδέλφεια – Επτά τραυματίες, ανάμεσά τους ένα 2χρονο παιδί

Επτά άνθρωποι, ανάμεσά τους ένα παιδί δύο ετών, η μητέρα του και τέσσερις έφηβοι, τραυματίστηκαν από σφαίρες στη γωνιά δρόμου της Φιλαδέλφειας (Πενσιλβάνια, βορειοανατολικά), δήλωσε η αρχηγός της αστυνομίας της αμερικανικής μεγαλούπολης χθες Πέμπτη (23/2/23).

Το θύμα που τραυματίστηκε πιο σοβαρά είναι έφηβος που εισήχθη σε νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση, δήλωσε η Ντανιέλ Άουτλο.

Τα θύματα χτυπήθηκαν από πυρά χθες το απόγευμα, λίγο πριν από τις 18:00 (τοπική ώρα· στη 01:00 σήμερα ώρα Ελλάδας), μερικές εκατοντάδες μέτρα μακριά από πρωτοβάθμιο σχολείο, είπε η κυρία Άουτλο, διευκρινίζοντας πως το επεισόδιο δεν άρχισε εκεί.

«Καθώς είμαι γονιός η ίδια καταλαβαίνω τον φόβο του κόσμου», είπε η αρχηγός της αστυνομίας στη Φιλαδέλφεια, χωρίς να δώσει λεπτομέρειες για το ποιος άνοιξε πυρ, ή για ποιο λόγο.

Οι ΗΠΑ πληρώνουν εξαιρετικά βαρύ τίμημα για την ευρεία διάδοση των πυροβόλων όπλων στην επικράτειά τους και για την ευκολία με την οποία μπορούν να αποκτούν πρόσβαση σ’ αυτά οι Αμερικανοί.

Η χώρα μετράει περισσότερα όπλα από ό,τι κατοίκους· ένας στους τρεις ενήλικους διαθέτει τουλάχιστον ένα όπλο κι ένας στους δύο ζει σε νοικοκυριό με τουλάχιστον ένα όπλο.

Συνέπεια της εξάπλωσής τους είναι ο εξαιρετικά υψηλός αριθμός θανάτων στις ΗΠΑ εξαιτίας των όπλων σε ετήσια βάση (κυμαίνεται από 40.000 ως 50.000, οι μισοί είναι αυτοκτονίες), που δεν χωράει σύγκριση με τους δείκτες σε άλλες ανεπτυγμένες χώρες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρέλαση στην 5η Λεωφόρο της Νέας Υόρκης πραγματοποίησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, για τις επετειακές εκδηλώσεις της Ομογένειας για την 25η Μαρτίου....

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ολοκληρώθηκε η έκτακτη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό στον απόηχο της έντασης στη Μέση Ανατολή. Στη σημερινή συνεδρίαση συμμετείχε και...

ΔΙΕΘΝΗ

Ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ δήλωσε την Κυριακή ότι ένας πόλεμος μεταξύ του Ισραήλ και του Ιράν θα επιδείνωνε τις προοπτικές του...

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Το νούμερο εφτά της παγκόσμιας κατάταξης, ήταν εμφανώς συγκινημένο από την κατάκτηση του φετινού τουρνουά Masters 1.000 του Monte Carlo. Δείτε τι δήλωσε ο...