Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Η.Β: Χωρίς το διεκδικούμενο διαμάντι Koh-i-noor η στέψη του Καρόλου

Το διαμάντι που διεκδικεί η Ινδία, το Koh-I-Noor, δεν θα χρησιμοποιηθεί στην τελετή στέψης του βασιλιά Καρόλου στο Λονδίνο τον Μάιο.

Αντίθετα, η βασιλική σύζυγος, θα φορέσει ένα στέμμα με διαμάντια από την προσωπική συλλογή της πρώην βασίλισσας Ελισάβετ.

Το διαμάντι Koh-I-Noor που κοσμεί τον σταυρό στο βασιλικό στέμμα ελήφθη από την Ινδία και δόθηκε στη βασίλισσα Βικτώρια.

Η Ινδία το θέλει πίσω και οι αρχές στο Δελχί είπαν ότι εάν το διαμάντι συμπεριληφθεί στην τελετή στέψης, θα ξυπνήσει «οδυνηρές μνήμες από το αποικιακό παρελθόν της Ινδίας».

Δεν είναι όμως μόνο η Ινδία που διεκδικεί την ιδιοκτησία του κοσμήματος. Το Ιράν, το Πακιστάν, το Μπαγκλαντές, το Αφγανιστάν –στην πραγματικότητα, οι Ταλιμπάν– ζήτησαν πρόσφατα να τους επιστραφεί.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες, η βρετανική βασιλική οικογένεια πιθανότατα θεώρησε ότι επρόκειτο για μια διαμάχη που θα μπορούσε να αποφευχθεί απλώς χρησιμοποιώντας άλλα διαμάντια και ένα άλλο στέμμα.

Πηγή: ΒΒC

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

LIFESTYLE

Θλίψη έχει προκαλέσει στον κόσμο του θεάτρου η είδηση πως η Άννα Παναγιωτοπούλου άφησε την τελευταία της πνοή το Μεγάλο Σάββατο, 04/05. Τη δυσάρεστη...

ΔΙΕΘΝΗ

Σε νέες συλλήψεις διαδηλωτών κατά του πολέμου στη Γάζα προχώρησε η αστυνομία της Νέας Υόρκης σε δύο ακόμα πανεπιστημιακά ιδρύματα της πολιτείας. Είχε προηγηθεί αίτημα...

ΕΛΛΑΔΑ

Ριζική αλλαγή έχει σημειώσει ο καιρός σε πολλές περιοχές της χώρας από σήμερα το πρωί, Μεγάλο Σάββατο (4/5), ενώ σύμφωνα με την πρόγνωση του...

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Αμέσως μετά την άφιξή τους στα τέλη Δεκεμβρίου του 2020, τα εμβόλια κατά του Covid-19 άνοιξαν τον δρόμο για την επιστροφή στην κανονικότητα. Σύμφωνα...