Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Σεισμός Τουρκία-Συρία: Θρήνος και οδυρμός σκεπάζουν την οσμή του θανάτου

Στέκουν μπροστά από τα χαλάσματα αγκιστρωμένοι μόνο από την ελπίδα ότι μπορεί σύντομα να ακούσουν τη φωνή του δικού τους ανθρώπου κρατώντας στα χέρια τους ό,τι έχει απομείνει…

Άλλοι προσεύχονται και μένουν μπροστά στα σπίτια τους μέρα-νύχτα με την αγωνία ζωγραφισμένη στο πρόσωπό τους…

Άλλοι θρηνούν το χαμό ενός παιδιού, ενός γονιού, ενός αδερφού…

Και απαρηγόρητοι τους κηδεύουν σε μαζικούς τάφους. Ξεσπούν οργισμένοι πως η βοήθεια δεν έφτασε ποτέ και πως αν τα πράγματα ήταν αλλιώς ίσως να είχαν σωθεί. Και ρίχνουν ευθύνες στον Ερντογάν.

Ο Τούρκος πρόεδρος συνεχίζει την περιοδεία του στις πληγείσες περιοχές και για άλλη μια φορά παραδέχεται πως υπήρξε καθυστέρηση παρά τον μεγάλο αριθμό διασωστών που επιχειρεί στα σημεία όπου χτύπησε ο Εγκέλαδος.

«Παρόλο που συγκεντρώσαμε τη μεγαλύτερη ομάδα διάσωσης στην περιοχή, με πάνω από 141.000 άτομα, δυστυχώς το γεγονός είναι πως δεν μπορέσαμε να ανταποκριθούμε όσο γρήγορα θέλαμε», δήλωσε ο Ερντογάν.

Και ενώ το προεδρικό αεροσκάφος συνεχίζει να μεταφέρει τραυματίες όλων των ηλικιών, ο Τούρκος πρόεδρος προτείνει σε όσους δεν θέλουν να μείνουν σε σκηνές να τους πληρώσει η κυβέρνηση το νοίκι.

Χρησιμοποιούνται ακόμη και γήπεδα για να στεγάσουν τις εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους που έχουν χάσει τα σπίτια τους. Εικόνες από drone δείχνουν την Αλεξανδρέττα πλημμυρισμένη. Το νερό λίγες ώρες μετά το σεισμό έφτασε τα 200 μέτρα από τις ακτές.

Δημοσιογράφος ξέσπασε στην τηλεόραση, καταγγέλλοντας πως κτίριο που φτιάχτηκε πριν ένα χρόνο και στην αγγελία η τιμή του κάθε διαμερίσματος άγγιζε τα 3 εκατομμύρια λίρες κατέρρευσε μέσα σε λίγα λεπτά. Λίγη ώρα μετά ανακοίνωσε την παραίτησή της.

«Μπορείτε να αγοράσετε το θάνατό σας για 2.850.000 λίρες αγαπητοί τηλεθεατές», είπε η δημοσιογράφος,

Εργολάβος μιας από τις πιο πολυτελείς κατοικίες στο Χατάι που κατέρρευσε, συνελήφθη στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης. Προσπαθούσε να διαφύγει όπως γράφουν τουρκικά μέσα, ενώ είχε μεταφέρει και χρηματικά ποσά στο εξωτερικό.

Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι λεηλασίες καταστημάτων. Κάποιοι απειλούν ακόμη και οδηγούς που μεταφέρουν βοήθεια για να πάρουν ό,τι μπορούν. Όσοι συλλαμβάνονται αντιμετωπίζουν την οργή του κόσμου, αλλά και τα ραπίσματα των  δυνάμεων της τάξης.

Επιμέλεια: Ζέτα Κονταξή

Ερείπια και υπό κατάρρευση κτίρια στην Αντιόχεια

Πόλεις που έχουν εμπλακεί σε πόλεμο μπορεί να είναι σε καλύτερη κατάσταση από ότι η Αντιόχεια, αναφέρει ο απεσταλμένος της ΕΡΤ Κώστας Καντούρης.

Πολλά κτίρια έχουν καταρρεύσει, αλλά ακόμη και κάποια που μένουν όρθια πρόκειται να κατεδαφιστούν καθώς έχουν πολύ σημαντικές ζημιές.

Γύρω από τα συντρίμμια είναι συγκεντρωμένοι συγγενείς αγνοουμένων. Περιμένουν έχοντας μια τελευταία ελπίδα, η οποία όπως λένε σιγά σιγά χάνεται…

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Πλέον ο Ολυμπιακός καλείται σε δύο μέρες (2/5, 19:45), να ισοφαρίσει τη σειρά και στη συνέχεια να πάει στη Βαρκελώνη να παλέψει για την...

ΕΛΛΑΔΑ

Τη διερεύνηση του ενδεχομένου να μπορεί να ασκηθεί αυτεπάγγελτη έφεση ως προς 15 κατηγορούμενους που αθωωθήκαν για το Μάτι, ζητεί με σημερινή παραγγελία της...

ΕΛΛΑΔΑ

Την αντίθεσή της στη θεσμοθέτηση των BONUS στο Δημόσιο, εκφράζει η ΑΔΕΔΥ και παράλληλα υπενθυμίζει τις αυριανές συγκεντρώσεις για την Εργατική Πρωτομαγιά, καλώντας σε...

LIFESTYLE

Η Κατερίνα Γκαγκάκη μίλησε στο «Happy Day» για την πρεμιέρα του «TV Queen» και τα αρνητικά σχόλια, με την ίδια να αναφέρει μεταξύ άλλων...