Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Καναδάς: Λεωφορείο προσέκρουσε σε παιδικό σταθμό – Παιδιά έχουν τραυματιστεί σοβαρά

Λεωφορείο προσέκρουσε σε παιδικό σταθμό σε μια πόλη που βρίσκεται στα προάστια του Μόντρεαλ. Ο υπουργός Μεταφορών του Κεμπέκ Φρανσουά Μποναρντέλ δήλωσε ότι ο οδηγός του λεωφορείου συνελήφθη.

«Είναι χάος», είπε η Τζούλια Μορένο, μια μητέρα της οποίας το παιδί ήταν στον παιδικό σταθμό όταν το χτύπησε το λεωφορείο. “Υπάρχουν τραυματισμένα παιδιά. Είναι τρομερό”.

Η Nathalie Vaillancourt, μια άλλη μητέρα της οποίας το παιδί ήταν μέσα, είπε ότι το λεωφορείο κατέστρεψε την μπροστινή πρόσοψη του παιδικού σταθμού.

«Έχει αποκλειστεί μια μεγάλη περιοχή περιμετρικά» του μερικώς κατεστραμμένου κτιρίου, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η αστυνομία στην πόλη Λαβάλ, όπου βρίσκεται ο παιδικός σταθμός.

Τα αστικά λεωφορεία συνήθως δεν κινούνται κοντά στον παιδικό σταθμό, ο οποίος βρίσκεται σε ήσυχο παράδρομο, μακριά από τα δρομολόγια των λεωφορείων STL.

«Είναι τρομερό αυτό που συνέβη σήμερα το πρωί στο Λαβάλ», είπε ο πρωθυπουργός Φρανσουά Λεγκώ σε ομάδα δημοσιογράφων στην Εθνοσυνέλευση. «Όλες μου οι σκέψεις είναι στα παιδιά, στους γονείς και στους εργαζόμενους».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Μια νέα θεραπεία με αντισώματα μπορεί να επιβραδύνει την εξέλιξη των κινητικών προβλημάτων σε ορισμένα άτομα με νόσο του Πάρκινσον, όπως δείχνουν τα πρώτα...

ΕΛΛΑΔΑ

Το 2002, το Δίκτυο Ενεργών Πολιτών, μαζί με μια ομάδα ευρωπαϊκών οργανώσεων πολιτών, συνέταξε τον Ευρωπαϊκό Χάρτη Δικαιωμάτων των Ασθενών, ο οποίος έχει μεταφραστεί...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Την 29η Απριλίου 2024 προσδιόρισε ο Υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Χάρης Θεοχάρης ως καταληκτική ημερομηνία για την τακτοποίηση ρυθμίσεων οφειλών, επ’ ευκαιρία της...

ΔΙΕΘΝΗ

Περιορισμένο πλήγμα αλλά μέσα στο έδαφος του Ιράν. Αυτό έχει αποφασίσει το Ισραήλ ως αντίποινα για την ιρανική επίθεση, σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματούχους. Ανώτατος...