Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Σεισμός σε Τουρκία – Συρία: Ελπίδα στα συντρίμμια από τη διάσωση παιδιών

Οι διασώστες εξακολουθούν να δίνουν μάχη με τον χρόνο για να εντοπίσουν εγκλωβισμένους κάτω από τα συντρίμμια των ισοπεδωμένων κτιρίων στην Τουρκία και τη Συρία. Όλη τη νύχτα, συνεργεία διάσωσης αλλά και πολίτες με γυμνά χέρια προσπαθούσαν να απεγκλωβίσουν τους ανθρώπους που παραμένουν παγιδευμένοι κάτω από τα ερείπια που άφησε το διπλό φονικό χτύπημα του εγκέλαδου. Μεταξύ αυτών και πολλά παιδιά.

Διασώστης απομάκρυνε ένα μικρό κορίτσι από τα συντρίμμια στην πόλη Χατάι. Η μικρή έκλαιγε και ζητούσε απεγνωσμένα τη μητέρα της. Άγνωστο παραμένει εάν εκείνη είναι ζωντανή.

Συγκλονίζει η στιγμή που οι διασώστες ανασύρουν ζωντανό ένα αγοράκι δύο μηνών έπειτα από 29 ώρες στα χαλάσματα στην ίδια περιοχή. Από τα ερείπια απομακρύνθηκαν τραυματισμένοι και ο γονείς του μωρού.

Τυχερό ήταν και ένα τρίχρονο αγόρι. Ύστερα από 23 ώρες κάτω από τα ερείπια πολυκατοικίας στη Μαλάτια ανασύρθηκε ζωντανό.

Στην Αντιόχεια, οι διασώστες έδωσαν αγώνα για να εμψυχώσουν μία γυναίκα που έμεινε εγκλωβισμένη στα συντρίμμια ενώ δίπλα της το μωρό της ένοιαζε νεκρό.

O θρήνος και η οργή συνυπάρχουν, καθώς σε πολλές περιοχές δεν έχουν φθάσει ακόμη τα συνεργεία διάσωσης. Κάτοικοι ακούν ανήμποροι τα αγαπημένα τους πρόσωπα να ζητούν βοήθεια κάτω από τα ερείπια. Κτίρια εξακολουθούν να καταρρέουν… ενώ οι συνεχείς μετασεισμοί και το δριμύ ψύχος δυσχεραίνουν τις προσπάθειες διάσωσης των εγκλωβισμένων.

Εφιαλτικές ώρες ζουν και δεκάδες χιλιάδες άστεγοι, πολλοί από τους οποίους περνούν τη νύχτα στην ύπαιθρο υπό βροχή ή ακόμη και χιονόπτωση. Τυλιγμένοι με κουβέρτες, ανάβουν φωτιές για να ζεσταθούν ενώ αγωνιούν για την τύχη των δικών τους.

Κι ενώ ο αριθμός των νεκρών και των τραυματιών αυξάνεται συνεχώς, διασώστες, εθελεοντές κι εξοπλισμός από δεκάδες χώρες φθάνουν στην Τουρκία για να συνδράμουν στο έργο των Αρχών.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΥΓΕΙΑ

Τα βρέφη και τα παιδιά ηλικίας έως πέντε ετών παρουσίασαν μόνο «μέτριες» καθυστερήσεις στα αναπτυξιακά ορόσημα εξαιτίας των περιορισμών της πανδημίας Covid-19, σύμφωνα με...

ΔΙΕΘΝΗ

Στις πανεπιστημιουπόλεις της Αμερικής μεταφέρεται ο πόλεμος στη Γάζα. Στο Κολούμπια, έχουν συλληφθεί περισσότεροι από εκατό φοιτητές που διαδηλώνουν υπέρ των Παλαιστινίων και η...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τρεις νέοι Δήμοι της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας έχουν ενταχθεί από την Παρασκευή 19/4/2024 στη λειτουργία του Κτηματολογίου, μετά την περαίωση της διαδικασίας κτηματογράφησης (ΦΕΚ_2335_Β_19.04.2024),...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με τον υπουργό Δικαιοσύνης, Γιώργο Φλωρίδη, να κάνει λόγο για «εθνικό στόχο που επιδιώχθηκε με πολλές προσπάθειες και από μεγάλους ηγέτες της χώρας εδώ...