Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

UNICEF: Περισσότερα από 1 εκατ. κορίτσια στο Αφγανιστάν δεν παρακολουθήσαν μαθήματα στο γυμνάσιο

Η UNICEF επισημαίνει ότι τα τελευταία τρία χρόνια, στο Αφγανιστάν, περισσότερα από 1 εκατομμύριο κορίτσια έχασαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μαθήματα στο γυμνάσιο.

Το 2023, εάν η δευτεροβάθμια εκπαίδευση παραμείνει κλειστή, περίπου 215.000 κορίτσια που παρακολούθησαν την έκτη τάξη πέρυσι θα στερηθούν και πάλι το δικαίωμα μάθησης.

Ωστόσο, η UNICEF επισημαίνει ότι «υπάρχουν κάποια θετικά σημάδια καθώς περίπου 200.000 κορίτσια συνεχίζουν να φοιτούν σε σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε περίπου 12 επαρχίες».

Επίσης, τον τελευταίο χρόνο, ο αριθμός των ωρών εκπαίδευσης με βάση την κοινότητα που πραγματοποιούνται σε ιδιωτικές-τοπικές κατοικίες, έχει διπλασιαστεί από 10.000 σε 20.000.

«Τα νούμερα είναι ανησυχητικά. Περισσότερα από 1 εκατομμύριο κορίτσια που θα έπρεπε να πάνε στο γυμνάσιο έχουν χάσει 3 χρόνια εκπαίδευσης. Αρχικά λόγω του Covid-19 και στη συνέχεια, από τον Σεπτέμβριο του 2021, λόγω της απαγόρευσης φοίτησης στο γυμνάσιο», δήλωσε ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής της UNICEF, Omar Abdi.

«Με την τελευταία ανακοίνωση, στις 20 Δεκεμβρίου, που απαγορεύει τις γυναίκες από τα πανεπιστήμια και τα εκπαιδευτικά κέντρα, οι ελπίδες των κοριτσιών και των γυναικών από το Αφγανιστάν να μάθουν και να εργαστούν έχουν συντριβεί ξανά. Μας ανησυχεί πολύ η ανάπτυξη των κοριτσιών και των γυναικών και κυρίως η ψυχική τους υγεία».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Για τον “πολιορκητικό κριό” της MG, το οικονομικό και καθόλα αξιόλογο SUV που ακούει στο όνομα ZS, η πολυφωνία των εκδόσεων μακροσκοπικά, απλά αποτελεί...

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Τον θρίαμβο της Ορθοδοξίας τίμησε η Ιερά Μητρόπολη Βελγίου και φέτος, με το καθιερωμένο διορθόδοξο συλλείτουργο την Κυριακή 24 Μαρτίου 2024, στον Ιερό Μητροπολιτικό...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Οι επαγγελματίες οδηγοί χρειάζονται ειδικές γνώσεις και δεξιότητες προκειμένου να είναι σε θέση να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητες αυτών των θωρακισμένων οχημάτων, τα οποία...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το σχέδιο της Nissan επικεντρώνεται σε ευρύτατη παρουσίαση νέων προϊόντων, αυξημένο εξηλεκτρισμό, νέες προσεγγίσεις στον σχεδιασμό και την κατασκευή, στην υιοθέτηση νέων τεχνολογιών και...