Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Πακιστάν: Στολή αστυνομικού φορούσε ο βομβιστής στην Πεσαβάρ

Ο βομβιστής αυτοκτονίας που σκότωσε 101 ανθρώπους σε τζαμί στο αρχηγείο της αστυνομίας της Πεσαβάρ του Πακιστάν φορούσε αστυνομική στολή, δήλωσε ήμερα αξιωματούχος της αστυνομίας.

Οι αξιωματικοί της υπηρεσίας “δεν τον έλεγξαν επειδή φορούσε αστυνομική στολή (…). Ήταν παράλειψη (από άποψη) ασφάλειας”, δήλωσε ο Μοαζάμ Τζαχ Ανσάρι, ο επικεφαλής της αστυνομίας της επαρχίας Χάιμπερ Παχτούνκβα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Η αστυνομία έχει μια «αρκετά σαφή εικόνα» για την ταυτότητά του, έχοντας συγκρίνει τα υπολείμματα από το σώμα του που βρέθηκαν στο σημείο της έκρηξης με τις εικόνες από την κάμερα ασφαλείας.

«Υπάρχει ένα ολόκληρο δίκτυο πίσω από τον δράστη», πρόσθεσε ο Ανσάρι, εξηγώντας ότι η επίθεση της Δευτέρας δεν σχεδιάστηκε μόνο από το πρόσωπο που την εκτέλεσε.

Εκατοντάδες αστυνομικοί βρίσκονταν το απόγευμα της Δευτέρας στο τέμενος του αρχηγείου της αστυνομίας για να προσευχηθούν όταν σημειώθηκε η έκρηξη, προκαλώντας την κατάρρευση ενός τοίχου ο οποίος καταπλάκωσε τους αστυνομικούς.

Οι αρχές διερευνούν πώς μπορεί να σημειώθηκε μεγάλη παραβίαση της ασφάλειας σε μια από τις πιο αυστηρά ελεγχόμενες περιοχές της πόλης, όπου βρίσκονται γραφεία της υπηρεσίας πληροφοριών και της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας.

Είναι η πιο πολύνεκρη επίθεση στο Πακιστάν εδώ και αρκετά χρόνια και η χειρότερη από την έξαρση της βίας στην περιοχή μετά την κατάληψη της Καμπούλ (Αφγανιστάν) το 2021 από τους Ταλιμπάν.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

«Πρεμιέρα» για την πιλοτική εφαρμογή του συστήματος ανέπαφων πληρωμών με τραπεζική κάρτα και ψηφιακό πορτοφόλι, μέσω των ενεργοποιημένων συσκευών (smartphone, smartwatch) στα λεωφορεία των...

ΕΛΛΑΔΑ

Η πεζοπορία μίας τουρίστριας σε φαράγγι της Κρήτης, ήταν απρόβλεπτη καθώς τραυματίστηκε και χρειάστηκε να συνδράμουν οι αρχές για την διάσωσή της. Όλα συνέβησαν...

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Τα ποσοστά κατανάλωσης αλκοόλ και ηλεκτρονικών τσιγάρων μεταξύ των παιδιών ηλικίας 11 με 15 ετών είναι «ανησυχητικά», σύμφωνα με έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας...

ΕΛΛΑΔΑ

«Οι ευρωεκλογές είναι μια κρίσιμη εθνική κάλπη και ένα στοίχημα που πρέπει να κερδηθεί», είναι το μήνυμα που εκπέμπει η κυβέρνηση. Η ΝΔ εστιάζει...