Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Γυναίκα μαραθωνοδρόμος διέσχισε όλη την Αυστραλία τρέχοντας κάθε μέρα έναν μαραθώνιο

Ξεκινώντας από το πιο βόρειο σημείο της Αυστραλίας, η 32χρονη Erchana Murray-Bartlett διέσχισε 6.300 χιλιόμετρα μέχρι και το πιο νότιο σημείο, μέσα σε μόλις 5 μήνες, τρέχοντας από έναν «μαραθώνιο» ανά μία μέρα για 150 συνεχόμενες μέρες.

H ίδια είναι μαραθωνοδρόμος και μάλιστα με αυτή της την ενέργεια είναι κάτοχος του καινούριου παγκοσμίου ρεκόρ για τους περισσότερους συνεχόμενους μαραθώνιους από μία γυναίκα.

Το ρεκόρ της δόθηκε διότι έτρεχε 42 χιλιόμετρα ανά μία ημέρα, που είναι και η απόσταση ενός κανονικού μαραθωνίου (42,4).

Ο λόγος που επέλεξε να τρέξει σε όλη την χώρα της Αυστραλίας ήταν επειδή ήθελε να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο στο θέμα της κρίσης που περνάει η χώρα, όσον αφορά την εξαφάνιση των φυτών και των ζωών που «κατοικούν» σε ολόκληρη την χώρα.

Μάζεψε συνολικά 64.000 ευρώ στην προσπάθεια της, τα οποία θα δοθούν στο ίδρυμα Wilderness Charity, που παλεύει για την σωτηρία της χλωρίδας και της πανίδας της Αυστραλίας, μία από τις πιο πλούσιες βιοκοινότητές του κόσμου.

Η ίδια αντιμετώπισε πολλά προβλήματα σε αυτόν τον «άθλο» που επιχείρησε, καθώς είχε να αντιμετωπίσει πολλούς τραυματισμούς – τους περισσότερους μάλιστα τον πρώτο μήνα – αλλά και πολλά εγκαύματα από τον ήλιο, αλλά και πολλούς πόνους σε ολόκληρο το σώμα της.

Όμως η ίδια κατάφερε παρόλες τις δυσκολίες που αντιμετώπιζε, να συνεχίζει στον ίδιο ρυθμό κάθε μέρα και στο τέλος πέτυχε τον τελικό της στόχο. Η ίδια, μετά το τέλος αυτού του τεράστιου «υπερμαραθωνίου» δήλωσε: «Πιστεύω ότι θα είναι μια μεγάλη βραδιά εορτασμών – ούτως ή άλλως, ένα μεγάλο δίωρο μέχρι να με πάρει ο ύπνος».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

LIFESTYLE

Με μια απρόσμενη ανακοίνωση ξεκίνησε τη νέα εβδομάδα το Survivor, όπως παρακολουθήσαμε το βράδυ της Κυριακής στο πρόγραμμα του ΣΚΑΪ. Μια ανακοίνωση – βόμβα...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χρονιά ορόσημο για την Παπαστράτος ήταν το 2023 προς την επίτευξη του στόχου για ένα μέλλον χωρίς τσιγάρο. O συνολικός αριθμός των χρηστών IQOS...

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Ο ιός της γρίπης είναι το παθογόνο που είναι πιο πιθανό να προκαλέσει μια νέα πανδημία στο εγγύς μέλλον, προειδοποιούν κορυφαίοι επιστήμονες. Σύμφωνα με...

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Αυτή η απίθανη φουρνιά των παικτών του Ολυμπιακού υπό την αριστοτεχνική καθοδήγηση του Σωτήρη Συλαϊδόπουλου όχι απλά έφτασε στην πήγη, άλλα ήπιε νερό και...